Οι φίλοι του αντισημίτη

Ανδρέας Ε. Παπαδόπουλος, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Τύπου, 06/07/2017

Mε 182 ψήφους εκλέχτηκε χθες αντιπρόεδρος της Βουλής ο Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ. Πρόκειται για το πρόσωπο που τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε επιλεγεί από τον κ. Τσίπρα, προφανώς κατόπιν συνεννοήσεως με τον κ. Καμμένο, για τη θέση του υφυπουργού Μεταφορών. Έμεινε για 12 ώρες και, προτού ορκιστεί, καθαιρέθηκε λόγω προτέρου «ρατσιστικού βίου». Τι είχε συμβεί; Ήρθαν στην επιφάνεια οι αναρτήσεις του στο twitter για τους Εβραίους και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους ομοφυλόφιλους, τη Χρυσή Αυγή, την 11ή Σεπτεμβρίου και πολλές άλλες. Αναρτήσεις που κατέδειξαν το ποιόν του. Όσοι γνωρίζουν, δεν ξαφνιάστηκαν. Όχι για τον Καμμένο νο2. Δεν είναι ο νεοεκλεγείς αντιπρόεδρος της βουλής το πρόσωπο που διαφέρει από τα υπόλοιπα στελέχη στο κόμμα Καμμένου. Τέτοιου τύπου απόψεις είναι οι κυρίαρχες στους ΑΝΕΛ, απλώς πολλοί τις κρύβουν κάτω από τα υπουργικά και κυβερνητικά κουστούμια. Σου λέει, όλο και κάποιος Συριζαίος μπορεί να αντιδράσει, ας μην τους προκαλούμε τόσο πολύ.

Tο πρόβλημα, όμως, δεν είναι με τους ΑΝΕΛ. Κόμμα του περιθωρίου ήταν και έτσι θα παραμείνει, όσο και αν τους ξεπλένει ο κ. Τσίπρας. Το μεγάλο πρόβλημα είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει γίνει ένα και το αυτό, με αποτέλεσμα να μοιάζει ολοένα και περισσότερο με το τέρας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η απόφαση μιας μικρής μερίδας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είτε να μην ψηφίσουν χθες τον Δ. Καμμένο είτε να απόσχουν της ψηφοφορίας, είναι το λιγότερο υποκριτική. Όταν έχουν δεχτεί να συγκυβερνούν με τον Πάνο Καμμένο, όταν έχουν αποδεχτεί τις συνομιλίες του με καταδικασμένο ισοβίτη, όταν εν συνόλω χειροκροτούν τις χυδαιότητες του Καμμένου στη Βουλή, όταν αγκαλιάζονται Τσίπρας-Καμμένος στην Κλαυθμώνος και από κάτω τους αποθεώνουν, όταν έχουν δώσει νομιμοποίηση σε αυτό το ακροδεξιό μόρφωμα. Όταν έχουν κάνει όλα τα παραπάνω με μόνο στόχο να διατηρηθούν στην εξουσία, είναι τσάμπα μαγκιά να σηκώνουν και καλά ανάστημα στην ψηφοφορία για την αντιπροεδρία. Όταν έχουν ξεφτιλίσει κάθε έννοια αριστεράς για να παραμείνουν στην εξουσία, είναι το λιγότερο υποκρισία να επιλέγουν να διαφοροποιηθούν στο ζήτημα της αντιπροεδρίας, λες και το πρόβλημα είναι ένα ανυπόληπτο πρόσωπο και όχι η στρατηγική επιλογή της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ!

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι