Οι αποσυνάγωγοι των δύο... συνασπισμών

Σούλα Παναρέτου, Αυγή, 15/04/2009

Στην "Αυγή της Κυριακής" (12/4), σε τοποθέτηση που υπογράφεται από το Κοκκινοπράσινο Δίκτυο του ΣΥΝ, διαβάζουμε, μεταξύ άλλων:

«Στην ελληνική πολιτική σκηνή εμφανίζεται όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα να υπάρχουν δύο συνασπισμοί κομμάτων και οργανώσεων της ριζοσπαστικής αριστεράς. Ο πρώτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου συμμετέχουν οι Συνασπισμός, ΑΚΟΑ, ΚΟΕ, ΔΕΑ, Ρόζα, Κόκκινο, ΔΗΚΚΙ, ΚΕΔΑ, Ξεκίνημα, Ενεργοί πολίτες, ανένταχτοι και ανένταχτες της αριστεράς, ο δεύτερος αυτός της Κουμουνδούρου, που συναποτελείται από τον Συνασπισμό και την Ανανεωτική Πτέρυγα (υπογράμμιση δική μου). Μια από τις διαφορές των δύο συνασπισμών είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει βασανιστικά αποφάσεις, αλλά όλες οι συνιστώσες τις σέβονται και δεν λέει η καθεμιά τα δικά της. Αντίθετα, στον συνασπισμό της Κουμουνδούρου πολύ συχνά λέει άλλα ο Συνασπισμός και άλλα η Ανανεωτική Πτέρυγα».

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το εδάφιο και δεν πιστεύω αυτό που βλέπω. Τέτοια επίθεση δεν έχουν τολμήσει ούτε οι στρατηγικοί μας αντίπαλοι...

Πάει τώρα καιρός, που από διάφορες μεριές με τρόπο ελάχιστα συναγωνιστικό και συντροφικό υποδεικνύονται σύντροφοι και συντρόφισσες της ανανεωτικής πτέρυγας ως ο κακός μπελάς για τον ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ. Η υπερβολή στους χαρακτηρισμούς και η ειρωνεία χτύπησαν κόκκινο και στην τελευταία ΚΠΕ (4.4.09) που συνήλθε για την προετοιμασία του κόμματος για τις ευρωεκλογές.

Στο παρόν δημοσίευμα της “Αυγής”, ωστόσο, θίγονται ιερά και όσια, η πολιτική αξιοπρέπεια μελών που τυχαίνει σήμερα να έχουν μια διαφορετικότερη αντίληψη από την πλειοψηφούσα στον ΣΥΝ, πράγμα που ποτέ ως τα σήμερα δεν αποτελούσε πρόβλημα. Ακριβώς επειδή είναι θέμα αξιοπρέπειας, δεν μπορεί να μείνει χωρίς αντίδραση, παρά το γεγονός, ότι δεσμευθήκαμε όλοι και όλες να διαφυλάξουμε το κλίμα αυτήν την περίοδο.

Η υπογράφουσα δεν διακρίνεται για ροπή σε έριδες και διαιρέσεις, ούτε για πολεμική αρθρογραφία, αντιθέτως ακολουθεί την αρχή ενότητα στη διαφορετικότητα και την τακτική της συνεννόησης. Αλλά με αυτήν την αξιολόγηση που τολμούν οι σύντροφοι αισθάνομαι ότι υφίσταμαι μείωση, αν δεν καταργούμαι ως μέλος του ΣΥΝ με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις προς όλους και όλες. Αντιλαμβάνομαι, ότι όχι απλώς μερικοί σύντροφοι θέλουν να μας διαγράψουν, αλλά ότι μας έχουν κιόλας διαγράψει, με ποια εξουσία άραγε; Και γιατί μιλούν συλλήβδην με όρους... πτερύγων και όχι απόψεων των συντρόφων και συντροφισσών; Σύμφωνα με την αξιολόγησή τους, δεν είμαστε Συνασπισμός, ίσως συναποτελούμε χαλαρή συνομοσπονδία, και φυσικά δεν ανήκουμε στο ΣΥΡΙΖΑ, αφού μόνο ο Συνασπισμός ανήκει εκεί και εμείς είμαστε απέναντι.

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, καλώ τον πρόεδρο και την Πολιτική Γραμματεία να δώσουν την απαιτούμενη προσοχή.

Σούλα Παναρέτου, μέλος ΚΠΕ.

Θέμα

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ

Σύνολο καταγραφών: 157

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι