Και μας εκάλεσαν, λέει, εις απολογίαν και δήλωσιν νομιμοφροσύνης…

Ντόρα Τσικαρδάνη, Σάκης Καραλιώτας, Αυγή, 03/06/2009

Μία ακριβώς εβδομάδα πριν από τις εκλογές, ο Χ. Γολέμης θεώρησε καλό, στο όνομα της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ (και της πολιτικής ευρύτητας της «ΑΥΓΗΣ»;), μετά από σειρά αλυσιτελών αναλύσεων, να ενσπείρει στο κοινό της εφημερίδας την πληροφορία, ότι ψιθυρίζεται (από ποιους;) για συντρόφους, ότι προωθούν το ψηφοδέλτιο των οικολόγων ή την αποχή. Το κείμενο καταλήγει με την απαίτηση του συντρόφου, να κάνουν οι σύντροφοι αυτοί «μία δήλωση, που θα διαψεύδει τους κακόβουλους ψιθύρους!!!»

Αδυνατούμε, είναι αλήθεια, να συλλάβουμε την σκοπιμότητα του δημοσιεύματος στην παρούσα συγκυρία. Αντίθετα, αντιλαμβανόμαστε πλήρως την μετεκλογική χρησιμότητά του. Να θεωρήσουμε, ότι η απαγόρευση της διαφωνίας μας με την πλειοψηφία, ολοκληρώνεται με την απαίτηση δηλώσεών μας, κατά το πάλαι ποτέ γνωστό πρότυπο ;

Ένα είναι βέβαιο : παρά τη συχνή χρήση του επιθέτου «ανανεωτικός – ή – ό», το κείμενο αποπνέει βαριά δυσανεξία σε απόψεις και ταγγισμένο δημοκρατικό συγκεντρωτισμό – και τα δύο αποκρουστικά στον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς.

Ο Χ. Γολέμης τη χειρίστη υπηρεσία προσφέρει, στον σκοπό, που υποτίθεται, ότι θέλει να υπηρετήσει.

Θέλει αρετήν και τόλμη η ελευθερία, θέλει ανοιχτά μυαλά και ανοιχτά πουκάμισα η Αριστερά ….

Ντόρα Τσικαρδάνη, μέλος Κ.Π.Ε. ΣΥΝ,

Σάκης Καραλιώτας, μέλος ΣΥΝ

Θέμα

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ

Σύνολο καταγραφών: 157

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι