«Ναι» σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Οικολόγους στη Θεσσαλονίκη

Σπύρος Λυκούδης, Συνέντευξη στον Βσίλη Σκουρή, Realnews, 03/01/2010

«Ναι» σε συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ και Οικολόγους στον δήμο και τον Νομό Θασσσαλονίκης λέει σε συνέντευξή του στην Real News το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ Σπύρος Λυκούδης ενώ τάσσεται υπέρ αντίστοιχων ευρύτατων συνεργασιών και σε άλλους δήμους.

Έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΝ . Με ποιο διακύβευμα;

Από το προηγούμενο τακτικό Συνέδριο του ΣΥΝ έχει διαμορφωθεί μία ισχυρή, από τη σκοπιά των συσχετισμών, πλειοψηφία η οποία έχει ψηφίσει και εφαρμόζει την λεγόμενη πολιτική της «αριστερής» στροφής.
Η Ανανεωτική Πτέρυγα δεν συμφώνησε σ΄αυτή την πολιτική, την καταψήφισε και συνεχίζει να υποστηρίζει ότι είναι αδιέξοδη με στοιχεία σεχταρισμού και μακριά από τα ανανεωτικά πολιτικά και φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά που γέννησαν τον ΣΥΝ.
Είμαστε όμως μειοψηφία. Η υπάρχουσα πλειοψηφία είναι δεδομένη, αμετακίνητη και έχει όλες τις δυνατότητες να προχωράει με τη γραμμή της. Επομένως προς τι Έκτακτο Συνέδριο; Για να λύσει τι; Εκτός αν συγκληθεί για να απαντήσει στο υπάρχον πασίγνωστο ζήτημα της πορείας του ΣΥΝ προς τη διάλυσή του. να κληθεί δηλαδή η βάση του Κόμματος να απαντήσει εάν επιθυμεί να διαλυθεί ο ΣΥΝ και να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα. Τότε το Έκτακτο Συνέδριο έχει αξία. Αλλά έτσι, με καθαρά ερωτήματα για καθαρές λύσεις. Όχι συνέδριο με «πλαστή» ατζέντα, μόνο και μόνο για ανακαθορισμούς συσχετισμών.

Και αν το αποτέλεσμα είναι διάχυση του ΣΥΝ στον ΣΥΡΙΖΑ;

Τότε ο καθένας θα βρεθεί μπροστά στις σοβαρές επιλογές που είναι υποχρεωμένος να κάνει. Με βάση την ιστορία του, τη διαδρομή του, το σύστημα των απόψεών του και τη συνείδησή του.

«Ναι» σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Οικολόγους στο δήμο και το νομό Θεσσαλονίκης;

Η Θεσσαλονίκη πνίγεται εδώ και χρόνια στον κλοιό της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς.
Η Θεσσαλονίκη της Δημοκρατίας και των αγώνων πρέπει να σηκωθεί όρθια.
Λέω ΝΑΙ στην συνεργασία για να αλλάξει πορεία η πόλη.

Και στην υπόλοιπη χώρα «ΣΥΡΙΖΑ παντού»;

Ο χώρος της Αυτοδιοίκησης υπήρξε για την Αριστερά πάντοτε ο χώρος των ευρύτερων δυνατών συνεργασιών για τη λύση λαϊκών προβλημάτων, για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας των πολιτών. Οσοι σκέφτονται την Αυτοδιοίκηση ως κίνημα διαμαρτυρίας δεν ενοχλούνται βεβαίως από τον απομονωτισμό. Οσοι την σκέφτονται όμως ως θεσμό λαϊκής παρέμβασης, σύγκρουσης με το συγκεντρωτικό κράτος και επιδίωξης ανάληψης εξουσιών και ευθυνών στο όνομα της κοινωνίας των πολιτών, είναι ανοιχτοί στις μεγάλες αυτοδιοικητικές και πολιτικές συμμαχίες.

Ο κ. Κουβέλης έχει ταχθεί υπέρ της υπερψήφφισης του κ. Παπούλια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν η πλειοψηφία του κόμματός σας ψηφίσει κατά;

Συμφωνώ με τον Φ.Κουβέλη. Ελπίζω το κόμμα μου ο ΣΥΝ να πάρει την ίδια απόφαση.

Θέμα

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ

Σύνολο καταγραφών: 157

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι