Η λειτουργία μονάδας ΟΚΑΝΑ στο ΓΚΝ Νίκαιας και οι κινητοποιήσεις κατοικων της περιοχής

Ανακοίνωση της Οργάνωσης του Δήμου Νίκαιας - Ρέντη της ΔΗΜΑΡ

03/10/2011

Συμφωνούμε με την αποσυμφόρηση των ελάχιστων μονάδων του ΟΚΑΝΑ και την παροχή βοήθειας στα εξαρτημένα άτομα, με ανάπτυξη θεραπευτικών μονάδων στα νοσοκομεία της χώρας.

Η πόλη της Νίκαιας δεν κινδυνεύει από τα προγράμματα απεξάρτησης με τη λειτουργία μονάδας του ΟΚΑΝΑ μέσα στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

Είμαστε αντίθετοι με τον τρόπο που επέλεξε η διοίκηση του νοσοκομείου για την εξυπηρέτηση των χρηστών του προγράμματος. Με άστοχες ενέργειες κυριολεκτικά τους πετάει έξω από το νοσοκομείο.

Εμείς δεν θέλουμε να τους τοποθετήσει χωριστά σε ένα αυθαίρετο κτίσμα κλουβί που βρίσκεται στη πίσω πλευρά του νοσοκομείου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να απομονωθεί η μονάδα από το υπόλοιπο νοσοκομείο, να έχει διαφορετική είσοδο που συνορεύει με παιδι κό σταθμό και είναι τοποθετημένη απέναντι ακριβώς από το 4ο Λύκειο της πόλης. Ως προς αυτό, συμμεριζόμαστε την αγωνία που προκαλεί ο φόβος για τη δημιουργία συνθηκών γκετο στην ήδη επιβαρυμένη γειτονιά του Δήμου μας και κατανοούμε τις λογικές ενστάσεις που έχουν οι μαθητές και οι γονείς, κυρίως όταν αυτές έχουν σκοπό τη προάσπιση της ομαλής λειτουργίας της πόλης.

Εμείς θέλουμε, η θεραπευτική αγωγή να γίνεται μέσα στο νοσοκομείο και οι νοσηλευόμενοι χρήστες να έχουν ανθρώπινη αντιμετώπιση όπως και οι άλλοι ασθενείς του Γενικού Κρατι- κού Νίκαιας. Στηρίζουμε τη προσπάθεια αποκέντρωσης των μονάδων ΟΚΑΝΑ και στη δική μας πόλη, αρκεί να λειτουργεί σωστά…

Νίκαια 03.10.2011

Θέμα

Ανθρώπινα δικαιώματα

Σύνολο καταγραφών: 83

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι