ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ της απόρριψης και του αποκλεισμού.

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 10/12/2008

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, μιλώντας στον ρ/θμό ΦΛΑΣ(εκπομπή Α. Κοκορίκου) σχετικά με τη νεολαιίστικη έκρηξη των ημερών, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η νεολαιίστικη έκρηξη ήταν αναμενόμενη εδώ και πολύ καιρό. Καζάνι που κόχλαζε. Η δολοφονία του Αλέξη πυροδότησε τις εξελίξεις.

Τις μέρες αυτές παίζεται στους κινηματογράφους το έργο Ανάμεσα στους τοίχους. Αφορά τη νεολαία των Λυκείων της Γαλλίας. Έτσι ακριβώς και η ελληνική νεολαία βρίσκεται ανάμεσα στους τοίχους της απόρριψης και του αποκλεισμού.

Απέναντί τους αντί να υπάρχει περίσκεψη, φροντίδα, μέτρα και πολιτικές από την πλευρά τους κράτους υπήρξε η προπαρασκευή και το πολιτικό και ποινικό άλλοθι των αστυνομικών για την καταστολή που έκτιζε ο Β. Πολύδωρας.

Η βραδυφλεγής βόμβα έσκασε στα χέρια του μετριοπαθούς Π. Παυλόπουλου που ομνύει στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αυτές όμως είναι οι συλλογικές ευθύνες μιας κυβέρνησης που είναι συνολικά ανίκανη να δώσει λύσεις στα προβλήματα του τόπου και κυρίως να απαντήσει στην όξυνση της συγκυρίας.

Το ευφυές σύνθημα της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ σήμερα στο Σύνταγμα: «Ήρθε η ώρα του Καραμανλή, να γίνει stage και να απολυθεί», εκφράζει απόλυτα το πολιτικό και κοινωνικό αίτημα.

Η συνολική χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού, μετά τις συναντήσεις και τα διαγγέλματα ήταν κάτι περισσότερο από απογοητευτική. Αντί να αναλάβει τις ευθύνες του. Αντί, έστω και τη στιγμή αυτή, να προτείνει κάποια μέτρα παρέμβασης και αναδιοργάνωσης των σωμάτων ασφαλείας. Αντί, τώρα, να εμφανίσει κάποιες συγκεκριμένες πολιτικές και αντίστοιχα χρηματοδοτικά μέσα υπέρ της νεολαίας, το μόνο συγκεκριμένο που έθεσε ήταν το αίτημα να μην πραγματοποιηθεί η σημερινή απεργιακή εκδήλωση. Αυτή όμως με την ευθύνη των συνδικάτων είχε ήδη μετατραπεί από πορεία-διαδήλωση σε συγκέντρωση».

Αθήνα

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι