Απελπισμένη προβοκάτσια της Ν. Δημοκρατίας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκει συνοδοιπορία από την ηγεσία του ΚΚΕ

Δημήτρης Παπαδημούλης, 09/12/2008

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (Θ. Σιαφάκας) για τις πρόσφατες εξελίξεις, δήλωσε, μεταξύ άλλων:

1. Για την κρίση και τις συκοφαντίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

"Η άθλια και καταρρέουσα κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να ξεπλύνει τις μεγάλες ευθύνες και τις βρωμιές της, αξιοποιώντας την αντικοινωνική δράση των κουκουλοφόρων. Συκοφαντεί, μαζί με τα παπαγαλάκια της τον ΣΥΡΙΖΑ, μια δύναμη που όλοι γνωρίζουν ότι αποστρέφεται τη βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Είναι θλιβερό ότι η Νέα Δημοκρατία σε αυτή της την απελπισμένη προβοκάτσια βρίσκει συνοδοιπορία από την ηγεσία του ΚΚΕ, που σπεύδει, τυφλωμένη από το αντισυνασπιστικό μένος, να υιοθετήσει τις θεωρίες Πολύδωρα.

Για όσους βλέπουν χωρίς χρωματιστά γυαλιά και πέρα από τη μύτη τους, ο φόνος του 15χρονου ξεχείλισε ένα ποτήρι οργής για εκατομμύρια ανθρώπους και για εκατοντάδες χιλιάδες νέους. Οι λίγοι κουκουλοφόροι, που σπάσανε και καίγανε, παίζουν το παιχνίδι των δυνάμεων καταστολής. Εξυπηρετούν τη μετατροπή του κράτους σε ακόμη πιο αυταρχικό και άδικο. Το μίγμα είναι εκρηκτικό: φόνος εν ψυχρώ ενός 15χρονου, σκάνδαλα, εντεινόμενες κοινωνικές ανισότητες, ένα άθλιο και υποβαθμιζόμενο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Για πρώτη φορά η νέα γενιά βιώνει ότι θα ζήσει χειρότερα από τους γονείς της.

Είμαι 53 χρονών και από 18 χρονών θητεύω σε μια αριστερά που αποστρέφεται τη βία. Θυμάμαι δεκάδες περιπτώσεις περιστατικών που η σφαίρα δήθεν "εξοστρακίστηκε", που το πιστόλι δήθεν "εκπυρσοκρότησε" από μόνο του. Αν δεν υπήρχε το βίντεο και αυτόπτες μάρτυρες, θα συζητάγαμε και πάλι για τις γνωστές ασφαλίτικες θεωρίες που θα εμφάνιζαν το νεαρό με κουκούλα να επιτίθεται με μολότοφ."

2. Για τους κουκουλοφόρους και την αξιοποίησή τους από τη Ν.Δ.

"Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί. Ενδεχομένως κάποιοι απλώς να εκτονώνονται. Ανάμεσα σ’ αυτούς μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι βαλτοί και κάποιοι που παρασύρονται από την ορμή της ηλικίας τους. Μπορεί να είναι ένα μίγμα. Στο παρελθόν έχει αποδειχθεί ότι υπήρχαν και άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών που κάνουν προβοκάτσιες. Δυστυχώς η άθλια κυβέρνηση της Ν.Δ. προσπαθεί να σκεπάσει κάτω από τις φωτιές και τα σπασμένα τζάμια την οργή για το φόνο του 15χρονου, τα σκάνδαλα, τις εντεινόμενες ανισότητες και την παταγώδη της αποτυχία σε όλους τους τομείς.

Ο ΣΥΝ είναι ένα κόμμα μη βίας, απορρίπτει κατηγορηματικά τη βία. Όμως αν θέλουμε να βγούμε από αυτό το φαύλο κύκλο της βίας, για να μην οδηγούμαστε σε συμψηφισμούς και αποπροσανατολισμούς, την πρώτη ευθύνη την έχει το πιστόλι, ο φόνος και η διαχρονική ατιμωρησία. Αν δεν υπήρχαν «ζαρντινιέρες», αν δεν υπήρχε η αθώωση του Μελίστα και ο Καλτεζάς, αν δεν υπήρχαν οι «αθώοι» για το φόνο του Κουμή και της Κανελλοπούλου, αν δεν υπήρχαν οι «αθώοι ΜΑΤατζήδες» που παρήλαυναν με τη Χρυσή Αυγή, τότε αυτός ο «μάγκας» δεν θα σήκωνε το πιστόλι. Για όλα αυτά υπάρχει πολιτική ευθύνη και κανένας δεν έχει το φιλότιμο να παραιτηθεί. Το νομικό οπλοστάσιο της χώρας είναι επαρκέστατο. Αυτό που λείπει είναι μια σοβαρή κυβέρνηση να δώσει μια πολιτική λύση στα προβλήματα."

3. Για μια ομαλή δημοκρατική διέξοδο

"Το ζητούμενο είναι να αλλάξουν τα πράγματα που εξοργίζουν και απογοητεύουν τους νέους ανθρώπους και την ελληνική κοινωνία. Είμαστε ο πιο απογοητευμένος λαός στην Ευρώπη. Το 85% των πολιτών πιστεύουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση. Το 75% των πολιτών δεν εμπιστεύονται την κυβέρνησή τους. Το 90% της νεολαίας πιστεύει ότι δεν έχει μέλλον έτσι όπως πάμε. Χρειάζεται ο πρωθυπουργός –έστω και αργά- να ανακοινώσει αλλαγές. Να δοθεί ένα τέλος στην ατιμωρησία. Η αστυνομία να είναι εκεί που πρέπει για να προστατεύει τον πολίτη και όχι να στελεχώνεται από νταήδες που εκτελούν. Το εκπαιδευτικό σύστημα να γίνει αντάξιο του ρόλου που προβλέπει το Σύνταγμα. Οι νέοι μας να αποκτήσουν προοπτική για δουλειά. Να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ισχυροποίηση του κοινωνικού κράτους, καταπολέμηση των σκανδάλων, τέλος στην αναξιοκρατία και στους «κολλητούς». Αν αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα κάνει, ας φύγει το ταχύτερο δυνατό, μέσα από το δρόμο των εκλογών."

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι