Σπύρος Λυκούδης: Κανένα στέλεχος του ΣΥΝ δεν έχει το δικαίωμα να διαπραγματευθεί τις θέσεις της ΚΠΕ του ΣΥΝ εν αγνοία της.

ΔΗΛΩΣΗ εν όψει Πανελλαδικής Σύσκεψης ΣΥΡΙΖΑ

26/11/2009

Στην τελευταία σύνοδο της ΚΠΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ κατέθεσα εκ μέρους της Ανανεωτικής Πτέρυγας την πρότασή μας για την μελλοντική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και τις σχέσεις του κόμματός μας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βασικός άξονας της πρότασής μας ήταν να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως συγκροτήθηκε, δηλαδή μια Πολιτική Συμμαχία αυτοτελών κομμάτων και κινήσεων της Αριστεράς που πορεύονται με συναινέσεις και ομοφωνίες όπου και όποτε αυτές μπορούν να υπάρξουν.

Υποστηρίξαμε ότι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ μόνο έτσι μπορεί να έχει μέλλον.

Στην ΚΠΕ πλειοψήφησε, ως γνωστόν, άλλη πρόταση με διαφορετικά στοιχεία που, κατά τη γνώμη μας, εγκυμονούν κινδύνους διολίσθησης στο μέλλον προς άλλες κατευθύνσεις. Παρόλα αυτά δηλώσαμε ότι θα σεβαστούμε τη συλλογική μας απόφαση, αν και διαφωνούμε, επειδή όλοι συμφωνήσαμε ότι αποτελεί κόκκινη γραμμή πέραν της οποίας δεν πάμε.

Επειδή ακούμε και διαβάζουμε διάφορα, θέλω να δηλώσω ότι:

α) Στην πανελλαδική συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιολογείται και δεν νομιμοποιείται οποιαδήποτε παρέκκλιση από μέρους της αντιπροσωπείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από τη συλλογική μας απόφαση.

β) Κανένα στέλεχος του ΣΥΝ δεν έχει το δικαίωμα να διαπραγματευθεί τις θέσεις της ΚΠΕ του ΣΥΝ εν αγνοία της.

γ) Αν η μειοψηφία στην ΚΠΕ του ΣΥΝ σέβεται τις αποφάσεις που δεν ψήφισε, απαιτείται να τις σεβαστούν πολύ περισσότερο όσοι τις ψήφισαν.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι