Δηλώσεις σχετικές με την παραίτηση της Δαμανάκη και τις εξελίξεις στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ

του Θ. Μαργαρίτη και Δ. Χατζησωκράτη

Συλλογή, 09/10/2003

Για τον εξαναγκασμό σε παραίτηση της Μ. Δαμανάκη, 9 Οκτωβρίου 20003

Θόδωρος Μαργαρίτης

Μιλώντας στον Ρ/Σ 9.84, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ , επισήμανε:

"Τα φαινόμενα πιέσεων για παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα συνιστούν ακραίο στοιχείο κομματικού αυταρχισμού. Η ηγεσία του κόμματος οφείλει, έστω και την ύστατη ώρα, να πάρει πρωτοβουλίες για την ενότητα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ".

Δημήτρης Χατζησωκράτης

Μιλώντας στον Ρ/Σ Alfa News ο Συντονιστής της Ανανεωτικής Συσπείρωσης του ΣΥΝ , υπογράμμισε:

"Δεν αρκεί να μιλάς για την ενότητα, την συσπείρωση, την ανοχή, πρέπει να είσαι και ενωτικός και συσπειρωτικός και ανεκτικός. Και αυτά τα αναγκαία προσόντα για την ανανεωτική αριστερά, είναι "είδος εν ανεπαρκεία" στην ηγετική ομάδα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

Η ηγετική ομάδα έχει ακέραιη την ευθύνη για τον εξαναγκασμό σε παραίτηση από τη Βουλή της Μαρίας Δαμανάκη και για τις επιπτώσεις αυτής της πράξης στην δυναμική και το μέλλον του ΣΥΝ".

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, 10 Οκτωβρίου 2003

Δημήτρης Χατζησωκράτης

Μιλώντας στον Ρ/Σ Sky, ο Συντονιστής της Ανανεωτικής Συσπείρωσης του ΣΥΝ , επισήμανε:

"Θα επιθυμούσα η Μαρία Δαμανάκη να παρέμενε μαζί μας στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ για να δώσουμε από κοινού τη μάχη ενάντια στη μετατόπιση του κόμματος από τον σύγχρονο, ευρωπαϊστικό, μεταρρυθμιστικό και οικολογικό του χαρακτήρα. Η απόφασή της είναι -προφανώς- σεβαστή.

Σήμερα που η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική με το μείγμα συντηρητικών κατευθύνσεων και λαϊκίστικης δημαγωγίας θα διευκόλυνε την προγραμματική αντιπολίτευση του ΣΥΝ και την δυνατότητα να απευθυνθεί στον υπαρκτότατο και ευρύτατο χώρο των πολιτών που "γεωγραφικά" βρίσκονται μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, δυστυχώς η ηγετική του ομάδα ,τον οδηγεί στον αυτοπεριορισμό του αποκλειστικά στον, δραματικά μικρότερο, χώρο μεταξύ ΣΥΝ και ΚΚΕ με μοναδικό στόχο -δονκιχωτικού χαρακτήρα- την διεκδίκηση της ηγεμονίας στην αριστερά από το ΚΚΕ!".

Θόδωρος Μαργαρίτης:

Μιλώντας στους Ρ/Σ Flash και Planet, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ , τόνισε:

"Οι πρόσφατες εξελίξεις στον ΣΥΝ είναι ιδιαίτερα σοβαρές. Χρειάζονται πρωτοβουλίες για την ανασύνταξη και την ενότητα του κόμματος. Σοβαρές ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση έχει και ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα δεν έχει πάρει γενναίες και ουσιαστικές πρωτοβουλίες για ενωτική λειτουργία του κόμματος, για διάλογο με τα κορυφαία στελέχη με στόχο τις συνθέσεις στην πολιτική γραμμή του ΣΥΝ".

Σχετικά κείμενα

Θέμα επικαιρότητας:
Παραίτηση Δαμανάκη

Σύνολο: 8 Κείμενα

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι