Το Bullying των παρελάσεων…

Άρης Τόλιος, http://www.athina984.gr/, 31/10/2015

Καθώς απομακρυνόμαστε από την εθνική εορτή και την επίσης επετειακή συζήτηση για τις μαθητικές παρελάσεις, ας μην προσπεράσουμε ένα φαινόμενο , που παρατηρείται όλο και πιο συχνά τελευταία. Σε συμβατικά μέσα , αλλά κυρίως στα Social Media έχουν γεμίσει φωτογραφίες και τηλεοπτικά βίντεο , όπου μαζί με «την ανύψωσιν του εθνικού φρονήματος» φαίνεται να ανυψώνεται λίγο παραπάνω η φούστα ή παραδίδεται σε κοινή θεά το αποκαλυπτικό μπούστο κοριτσιών ηλικίας 15 και 16 χρόνων.

Διάφοροι γελοίοι που υποτίθεται φρίττουν για την «κατάντια» της μαθητιώσας νεολαίας διασύρουν ανήλικα στο όνομα της πατρίδας και των ιδανικών της. Επώνυμοι και ανώνυμοι. Δημοσιογράφοι, TV-περσόνες,αναλυτές, σχολιαστές, απλοί πολίτες . Αξίζει πάντως να αναρωτηθούμε. Που άραγε κρύβεται η υποκρισία, η αυθάδεια και η ανηθικότητα; Στην τρέλα μιας έφηβης, που με τα δικά της μέτρα η γούστα επιδεικνύει την εποχή της η στην γεροντο-λαγνία όλων αυτών , που περιφέρουν στο Κολοσσαίο, στο δημόσιο χώρο, τις φωτογραφίες ενίοτε μάλιστα με απαράδεκτα σχόλια.

Όσο για την ενδυματολογική σημειολογία; Μοιάζει σαρκασμό της νιότης και επειδή η σάτιρα είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να αποκαλυφθεί η ανοησία μας καλό θα είναι να αναλογιστούμε για μια ακόμη φορά γιατί είμαστε η τελευταία ευρωπαϊκή χωρα , που αναγκάζουμε τους μαθητές να παρελαύνουν ενώπιον των πολίτικων, στρατιωτικών, θρησκευτικών και ποικιλώνυμων αρχών. Γιατί υποβάλουμε την εφηβεία στον βασανισμό της ενδυματολογικής ομοιομορφίας και του μιλιταριστικού βηματισμού; Μια καλή αφορμή για την κατάργηση τους είναι και αυτή. Να τελειώνουμε με το σεξιστικό Bullying ανηλίκων παιδιών, από μεσόκοπους εθνικώς υπερήφανους …ηδονοβλεψίες…

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως ο διασυρμός ανηλίκων δεν είναι ποινικώς κολάσιμο αδίκημα;

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι