Πρόεδρος από τον λαό

Δημήτρης Χατζησωκράτης, Τα Νέα, 16/01/2017

Παρακολουθώ συνεντεύξεις επί συνεντεύξεων, γίνομαι παραλήπτης παραπόνων ή μεγάλων ερωτημάτων από συντρόφους/ισσες και φίλους/ες, ενταγμένων σε διάφορες συλλογικότητες του χώρου ή ανέντακτων, που παθιάζονται και πραγματικά μοχθούν για την υπόθεση της συγκρότησης της ενιαίας κεντροαριστεράς, να στέκουν μπροστά σε ένα φόβο. Αυτόν του ηγεμονισμού και των καπελωματικών διαθέσεων της ισχυρότερης κάθε φορά δύναμης του χώρου.

Οι περισσότερες αιτιάσεις συγκλίνουν στο ότι: «Δεν υπάρχει διάθεση για μια ευρύτερη συνεννόηση όλων των δυνάμεων ώστε να υπάρξει μια πολιτική συμφωνία και να εκλεγεί από τον λαό ο/η αρχηγός. Όχι από… ένα Συνέδριο με διορισμένους συνέδρους». Τελευταία, η χθεσινή συνέντευξη στην iefimerida.gr του φίλου Σταύρου Θεοδωράκη. Οφείλω να υπογραμμίσω ότι πολιτική συμφωνία έχει υπάρξει και έχει κατατεθεί ως κείμενο από τον περασμένο Ιούλιο από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ για τις ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ! Αυτό που μένει λοιπόν είναι το πώς θα γίνει η εκλογή του/της αρχηγού.

Μα πραγματικά μπορεί κανείς/μια σήμερα να πιστεύει ότι θα μπορούσε να γίνει η εκλογή του ηγέτη μέσα από ένα σώμα συνεδριακό; Όπου η κυρίαρχη οργανωτικά δύναμη θα μπορούσε να ελέγξει το αποτέλεσμα; Μπορεί πλέον να υπάρξει διαφορετική πρόταση όταν και η ΝΔ, μετά από το ΠΑΣΟΚ, έκανε ψηφοφορία ανάδειξης αρχηγού μέσα από προσφυγή στη βάση;

Είναι προφανές ότι η ανάδειξη δεν μπορεί να γίνει παρά , πανελλαδικά, από όσους/ες θα ήθελαν να συμμετάσχουν, πληρώνοντας ένα συμβολικό ποσό και δηλώνοντας την πολιτική τους συμφωνία ή συγκατάθεση στην προγραμματική διακήρυξη του νεοσχηματισμένου, πλέον, ενιαίου φορέα!

Έτσι εγώ, χωρίς να θέλω να δεσμεύσω κανένα, προσλαμβάνω και την προχθεσινή επανάληψη, πάλι στα ΝΕΑ ένα χρόνο μετά, εκ μέρους της επικεφαλής της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, της Φ. Γεννηματά της πρότασής της για εκλογή του/της ηγέτη του νέου ενιαίου φορέα.

Υπάρχει λοιπόν πεδίο πολιτικό και οργανωτικό ευρύτερων συγκλίσεων.

Όσοι/ες μοχθούμε για την υπόθεση αυτή, μπορούμε με τη φυσική παρουσία μας με ανοικτή διάθεση, να συμμετάσχουμε στην υπόθεση της ενότητας και της συγκρότησης της μεγάλης, ενιαίας παράταξης της κεντροαριστεράς και προπάντων να εφορεύσουμε για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.

Θέμα επικαιρότητας:
Σοσιαλδημοκρατία

Σύνολο: 88 Κείμενα

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι