Τα πέντε λάθη της Ευρώπης

Π.Κ. Ιωακειμίδης, The Books’ Journal, Δημοσιευμένο: 2012-02-02

Το 2012 ξαναβρίσκει την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ιδιαίτερα την ευρωζώνη, σε αναζήτηση νέας «συνολικής λύσης» (comprehensive solution) για τη σωτηρία του ενιαίου νομίσματος. Πρόκειται για την όγδοη –νομίζω– αναζήτηση συνολικής λύσης από τότε που ξέσπασε η κρίση στη σημερινή της μορφή

Νόμος για την Έρευνα: Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου

Θανάσης Μαχιάς, Δημοσιευμένο: 2012-02-02

Στη συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από τον νέο Νόμο για την έρευνα, τίθεται το βασικό ερώτημα αν η έρευνα στο δημόσιο ερευνητικό σύστημα της χώρας μας θα πρέπει να οργανώνεται γύρω από Ερευνητικά Κέντρα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου. Το Υπουργείο Παιδείας έχει ουσιαστικά κάνει την δεύτερη επιλογή, την οποία υλοποιεί σταδιακά.
Είναι προφανώς δύσκολο στη σημερινή συγκυρία, να υπερασπιστείς άποψη αντίθετη με αυτή της Διαμαντοπούλου, χωρίς να ενοχοποιηθείς για ιδεοληψία, για υστεροβουλία και ύποπτος ταύτισης με τον Φωτόπουλο. Το πρόβλημα, σε μια εποχή που όλα απαξιώνονται, είναι ότι αυτή την συζήτηση αφορά έναν χώρο που ελάχιστοι γνωρίζουν, ακόμη λιγότεροι ενδιαφέρονται, αλλά πάρα πολλοί πιστεύουν ότι τον ξέρουν.

Πορευμένοι στα δύσκολα

Παύλος Αθανασόπουλος, Δημοσιευμένο: 2012-02-02

Athanasopoulospavl min

Θέλει μεγάλη προσπάθεια αυτόν τον καιρό να μη παραδοθεί κανείς στην απελπισία και την μοιρολατρία.
Να συνεχίσει να πασχίζει να παραμείνει ενεργός ψάχνοντας για χαραμάδες διεξόδου από την ζοφερή πραγματικότητα.
Η εξίσωση που πρέπει να λυθεί είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Η χώρα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, να γίνει ανταγωνιστική και παραγωγική, να κάνει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και την δημοσιονομική της προσαρμογή.                             Παράλληλα όμως πρέπει να σταματήσει η ύφεση, να αρχίσει μια αναπτυξιακή διαδικασία, να αντιμετωπισθεί η ανεργία, να σταματήσει η συνεχής συμπίεση του εισοδήματος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, να μη πληρώνουν συνεχώς οι συνεπείς φορολογούμενοι, να μπει φραγμός στην συνεχή επέκταση της ζώνης της ακραίας φτώχειας.

Δημιουργία μιας αστυνομίας στην υπηρεσία του Πολίτη και της Κοινωνίας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΝ 2-2-2012

Βασίλης Μαστρογιάννης, Δημοσιευμένο: 2012-02-02

mastrogiannis
Σήμερα αποτελεί πεδίο προβληματισμού ο ρόλος της αστυνομίας, σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η εγγενής αντίθεση μεταξύ της απαίτησης για προστασία στο μέγιστο δυνατό βαθμό των ατομικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ακόμα και αυτών που εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις, και από την άλλη του καθήκοντος της αστυνομίας να χρησιμοποιεί τον καταναγκασμό για να προστατέψει τον πολίτη και το κοινωνικό σύνολο από τις κάθε είδους εγκληματικές δραστηριότητες, δημιουργεί σε όλες τις κοινωνίες διλήμματα και συγκρούσεις
×
×