Ποιος θα τιμήσει τους Πακιστανούς;

Κώστας Κάρης, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2012-04-08

KARHS low (3)

Διαβάσατε, ακούσατε την είδηση -εκτός αν χάθηκε μαζί με τις ειδήσεις των καναλιών. Στο Κρυονέρι, στις γραμμές του τρένου, την Παρασκευή το μεσημέρι. Ι.Χ. αυτοκίνητο με επιβάτες δύο ηλικιωμένους βρέθηκε στις γραμμές του τρένου σε σημείο όπου δεν υπήρχε διάβαση - ίσως από ατύχημα. Οι τροχοί του κόλλησαν στις σιδηροτροχιές. Τρεις Πακιστανοί, που αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, έτρεξαν να βοηθήσουν. Οι δυο εξ αυτών άρχισαν να σπρώχνουν το αυτοκίνητο. Τη στιγμή εκείνη διέρχονταν αμαξοστοιχία Intercity, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα.

Επιδιώκουμε προοδευτική λύση μέσα στην ευρωζώνη

Φώτης Κουβέλης, Συνέντευξη στον Παναγιώτη Τσούτσια, Έθνος της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, Δημοσιευμένο: 2012-04-08

Η πολιτική απαρέγκλιτης εφαρμογής του μνημονίου που προωθούν το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι το μνημόνιο είναι αναγκαίο κακό και δηλώνοντας «αναγκασμένοι » το προσυπογράφουν και εφαρμόζουν εξουθενωτικές για τους εργαζόμενους πολιτικές, είναι αδιέξοδη. Η εφαρμογή αυτής της πολιτικής δε θα φέρει ανάταξη της οικονομίας και βιώσιμη διαχείριση του χρέους, ενώ δεν μπορεί να προσφέρει ανεκτές συνθήκες διαβίωσης για μεγάλα τμήματα του πληθυσμού . Επίσης σε αδιέξοδο οδηγεί η απόλυτη άρνηση κομμάτων της Αριστεράς απέναντι σε αναγκαίες και ώριμες μεταρρυθμίσεις. Όμως μόνον οι ιδεολογικές στοχεύσεις δεν μπορούν να απαντήσουν στα προβλήματα του λαού και της χώρας.

Φορολόγηση της Εκκλησιαστικής Περιουσίας – Σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας

Αλέξης Παλαμίδης, Δημοσιευμένο: 2012-04-08

To παρόν κείμενο γράφτηκε με αφορμή ένα μίνι – ρεπορτάζ της γερμανικής ραδιοφωνίας σχετικά με τις οικονομικές και πολιτικές σχέσεις του ελληνικού κράτους με την Εκκλησία και η άποψη μου ζητήθηκε λόγω της συμμετοχής μου σε ομάδες του Facebook που ζητάνε την φορολόγηση της Εκκλησίας. Η αλήθεια είναι ότι ο τίτλος αυτών των ομάδων είναι εν μέρη παραπλανητικός καθώς η Εκκλησία φορολογείται . Το ερώτημα όμως είναι : Φορολογείται επαρκώς και με ισονομία; Και εάν όχι, γιατί όχι; Η προσωπική μου εκτίμηση και απάντηση είναι όχι και αυτό θα γίνει προσπάθεια να αιτιολογηθεί στη συνέχεια.

Οι συνέπειες της ιδεολογικής ηγεμονίας

Οι ιδέες έχουν σοβαρές συνέπειες σε μια κοινωνία. Η ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς στην Ελλάδα μεγαλύτερες.

Πάσχος Μανδραβέλης, Η Καθημερινή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2012-04-08

Μια φορά κι έναν καιρό τα πράγματα ήταν και ιδεολογικώς καλά τακτοποιημένα στην Ελλάδα. Η Αριστερά είχε κυριαρχήσει στον δημόσιο διάλογο και οι απόψεις της είχαν γίνει κοινός τόπος. Το κράτος ήταν στο επίκεντρο της σκέψης όλων κι όλοι -αριστεροί και δεξιοί- προσέβλεπαν σ’ αυτό διά πάσαν νόσον.
×
×