ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ…

Η επιδίωξη Κοτζιά να κλείσει την Athens Review of Books, οι μέθοδοι και τα όργανά του

Δημοσιευμένο: 2017-07-12

Η Ελληνική Δικαιοσύνη υπό το βάρος των τρεχουσών πολιτικών περιστάσεων δεν στάθηκε για μια ακόμη φορά στο ύψος της και μπροστά στην Κίρκη της εξουσίας επέλεξε τον αυτοδιασυρμό της. Ένα από τα τελευταία στίγματά της, επί προεδρίας της αξέχαστης Βασιλικής Θάνου, είναι η απόφαση 697/2017 του Αρείου Πάγου. Αφορούσε την αναίρεση της Μαρίας και του Μανώλη Βασιλάκη κατά του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά (εκδότριας και διευθυντή της Athens Review of Books αντιστοίχως). Υπενθυμίζουμε ότι στην υπόθεση αυτή όφειλε να ελεγχθεί αναιρετικά η απόφαση 4034/2015 του Εφετείου Αθηνών. Με την απόφαση του Αρείου Πάγου πλέον κρίθηκε αμετάκλητα ότι

«Ναι μεν απεδείχθη ότι ο ενάγων [: Ν. Κοτζιάς] υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος (!) του ΚΚΕ» [το οποίο ιδρύθηκε το 1918/1924], όμως «ούτε και από τα κείμενά του που επικαλούνται και προσκομίζουν οι διάδικοι προκύπτει ο θαυμασμός του για το εν λόγω απολυταρχικό καθεστώς [: Χόνεκερ] και η διαφήμισή του».

όπως αποφαινόταν –μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών κουφότητας– η καταγέλαστη και σκανδαλώδης Εφετειακή απόφαση.

Οι δικαστές του Αρείου Πάγου, αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Βασίλειος Πέππας (πρόεδρος), Γεώργιος Λέκκας, Πηνελόπη Ζωντανού (εισηγήτρια), Αγγελική Τζαβάρα και Θωμάς Γκατζογιάννης, επι-κύρωσαν την απίστευτη αυτή εφετειακή απόφαση, και «δικαίωσαν» τον αντίδικό μας υπουργό, γεγονός που θέτει μια σειρά από νομικά, ηθικά και πλείστα άλλα ζητήματα. Διότι πρόκειται για μια εντελώς αυθαίρετη και αδιανόητη απόφαση, που ουσιαστικά αποτελεί ένα αλλοπρόσαλλο copy-paste της αναιρεσίβλητης απόφασης του Εφετείου, που εξέδωσαν οι ελλόγιμοι εφέτες Ερωτόκριτος Ερωτοκρίτου, Κυριάκος Φώσκολος, Στυλιανή Μπλέτα, τους οποίους καταγγείλαμε δημοσίως για άμεσο δόλο πρώτου βαθμού, υποβάλλοντας και αναφορά στον Άρειο Πάγο. Από τους τελευταίους είχαμε ζητήσει με εξώδικά μας να μας τεκμηριώσουν την σουρεαλιστική απόφασή τους, αλλά ματαίως. Όσον αφορά την τύχη της αναφοράς μας: «δεν υπερέβησαν τα ακραία όρια της λογικής» απεφάνθη ο αδέκαστος Ν. Λεοντής, αντιπρόεδρος του ΑΠ, που την χρεώθηκε.

Την αγωγή για συκοφαντική του δυσφήμηση υπέβαλε εναντίον μας ο Κοτζιάς (με δικηγορικούς κ.λπ. παραστάτες και Ηρακλείς τους κ.κ. Φαήλο Κρανιδιώτη και Ιωάννη Κ. Μαντζουράνη) με αφορμή-πρόφαση την δημοσίευση μιας επιστολής αναγνώστη που περιείχε τον αληθέστατο σε κάθε περίπτωση χαρακτηρισμό «γκαουλάιτερ του σταλινισμού». Την Athens Review of Books εκπροσώπησαν στον Άρειο Πάγο ο καθηγητής Απόστολος Γεωργιάδης και ο νομικός της σύμβουλος Τάσος Αβραντίνης. Είναι χαρακτηριστικό του Κράτους Αδίκου που αποπνέει η παραπάνω αρεοπαγιτική απόφαση, ότι η Εισηγήτρια της υπόθεσης ενώ έκανε γραπτώς εκτενή εισήγηση, ζητώντας να γίνουν δεκτοί τρεις από τους πέντε λόγους της αναίρεσής μας (θα αρκούσε και ένας για την αναίρεση της απόφασης του εφετείου), στη «διάσκεψη», χωρίς να προβάλει καμιά απολύτως δικαιολογία, «πειθόμενη» προφανώς από ισχυρότερα “επιχειρήματα”, καταψήφισε την γραπτή εισήγησή της. Τι συνέβη και αιφνιδίως άλλαξε γνώμη; Και γίνεται ακόμη προκλητικότερο δεδομένου ότι η Εισήγηση αποτελεί ένα κανονικό, ένα φυσιολογικό και αναμενόμενο νομικό κείμενο, σε αντίθεση προς την αυθαίρετη, διόλου αθώα και εντελώς αναιτιολόγητη, ακριβέστερα ξεκάρφωτη, απόφαση που τελικά λήφθηκε και η οποία είναι αντίθετη προς την πάγια νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Προφανώς η απόφαση έπρεπε να εκδοθεί «ομόφωνα», όπως αρμόζει στην ολοκληρωτική νοοτροπία του αντιδίκου μας. Η αιφνίδια μεταβολή και η ευτελιστική ψήφος της κυρίας Ζωντανού παρέχει σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας ολοζώντανο παράδειγμα του πού μπορεί να φτάσει ο κόσμος αξιών που αντιπροσωπεύει ο αντίδικός μας και οι περί αυτόν: ένας κόσμος που συναντήθηκε επιτυχώς με το παγκοίνως γνωστό κύρος της κας Βασιλικής Θάνου, που άφησε τον Άρειο Πάγο για να προστεθεί και φανερά στην κυβερνώσα ομάδα.

Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια του καθηγητή Σταύρου Τσακυράκη προκειμένου να προσφύγουμε για τρίτη φορά (3η) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στην πραγματική Δικαιοσύνη, η οποία όπως μας δικαίωσε και τις δύο προηγούμενες φορές, ασφαλώς θα μας δικαιώσει και τώρα. Όταν μάλιστα έχει υπάρξει ένα κείμενο όπως η Εισήγηση Ζωντανού, η Ελλάδα ως εναγόμενη δεν θα έχει καν τη δικαιολογία ότι οι δικαστές της πλανήθηκαν. Και δεν πλανήθηκαν! Είχαν και αυτοί άμεσο δόλο πρώτου βαθμού. Επιφυλασσόμαστε λοιπόν να ζητήσουμε προσωπικά αποζημίωση από τους δικαστές που τόσο προκλητικά μας αδίκησαν, και φυσικά από τον ενάγοντα.

Εν τω μεταξύ ο διαβόητα γνωστός συνεργός και συγκατηγορούμενος των Κουτσόγιωργα-Κοσκωτά (τους οποίους τελικά κατέδωσε) Ι.Κ. Μαντζουράνης ανέλαβε το dirty job της εκτέλεσης, και μας επέδωσε στις 11 Ιουλίου το απόγραφο, ζητώντας το ποσόν των 22.450 ευρώ, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση με κατάσχεση κ.λπ.

Δηλώνουμε ότι αυτές οι ολοκληρωτικές μέθοδοι δεν θα μας φιμώσουν. Συνεπείς προς τις αρχές μας, δεν πρόκειται να συμπράξουμε στον επιχειρούμενο βιασμό μας. Προκαλούμε τον γκαουλάιτερ προπαγάνδας δύο τουλάχιστον σταλινικών δικτατοριών (Χόνεκερ και Γιαρουζέλσκι), τον συνεργάτη του Επικεφαλής του Ιδεολογικού Αγώνα του καθεστώτος Χόνεκερ και αρχιπράκτορα της Στάζι Μάνφρεντ Μπουρ (γνωστού ως «Ελαφοπόδαρου»), μαζί με τον οποίο έχουν συγγράψει το επονείδιστο προπαγανδιστικό βιβλίο Der autonome Intellekt (Ο Αυτόνομος [sic] Νους), προκαλούμε τον γκαουλάιτερ προπαγάνδας της δικτατορίας Γιαρουζέλσκι (συγγραφέα του κατάπτυστου βιβλίου Η Πολωνία κι εμείς, για το οποίο αναξιοπρεπώς ομολόγησε στο Spiegel ότι: «Έγραψα κατ’ εντολή του κόμματός μου πράγματα, π.χ. για την Πολωνία, τα οποία ήταν ανοησίες».). Προκαλούμε αυτόν που επιχείρησε απάτη επί δικαστηρίω δηλώνοντας γραπτώς ενώπιον του Εφετείου ότι …εξελέγη Καθηγητής στην Οξφόρδη και εν συνεχεία στο Χάρβαρντ (!), αυτή τη φαιά εξοχότητα του σταλινισμού, που μας θυμίζει διαρκώς ποιος ήταν και ποιος παραμένει. Προκαλούμε τον, κατά δήλωσή του, ενώπιον ομοίου επιπέδου δικαστών, απόγονο του …Παλαιών Πατρών Γερμανού [Σημ.: σε όλα αυτά τα «τρελά» δεν βρήκαν τίποτε το αφύσικο οι δικαστές που ασχολήθηκαν με την υπόθεση!], να έρθει να κατάσχει την Athens Review of Books ή άλλα περιουσιακά μας στοιχεία («Κανένα σπίτι σε χέρια Σταλινίτη») με εκτελεστή τον ένα εκ των τριών πρωταγωνιστών του μεγαλύτερου πολιτικοοικονομικού σκανδάλου στην Ελλάδα των τελών του 20ού αιώνα, που τυχαίνει να είναι και ο επίσημος νομικός αρωγός του συριζαϊκού Κράτους Αδίκου. Τώρα πλέον θα μπορεί να έχει και φανερά τη νομική συνδρομή της κυρίας Θάνου. Έτσι που ο εξευτελισμός του(ς) να γίνει τέλειος.

● Περισσότερα, στο επερχόμενο ειδικό τεύχος της Athens Review of Books.

Αθήνα 13 Ιουλίου 2017

Θέματα επικαιρότητας: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Ειδήσεις

Η απουσία πρόληψης και Εθνικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας, Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων

Η απουσία πρόληψης και Εθνικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας, Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων

2023-09-07

Στέργιος Καλπάκης

Βιώνουμε τα αποτελέσματα του δήθεν “επιτελικού” κράτους και στις πλημμύρες

Στέργιος Καλπάκης, 2023-09-09

Έφη Αχτσιόγλου

«Χρέος μας να δώσουμε ξανά ελπίδα στην κοινωνία, να νικήσουμε τον Μητσοτάκη»

Έφη Αχτσιόγλου, 2023-09-02

Κώστας Ζαχαριάδης

Θέλω ένα κίνημα πολιτών για την Αθήνα

Κώστας Ζαχαριάδης, 2023-09-05

Σπύρος Δανέλλης

Με κοινωνική συμμαχία και καινοτόμο προοδευτικό σχεδιασμό

Σπύρος Δανέλλης, 2023-09-02

Μουσταφά Μουσταφά

Η προεκλογική φασαρία μάς έκανε να περπατάμε σκυφτοί στους δρόμους

Μουσταφά Μουσταφά, 2023-08-13

Κώστας Ζαχαριάδης

«Μπορούμε να διοικήσουμε καλύτερα την Αθήνα»

Κώστας Ζαχαριάδης, 2023-08-12

Έφη Αχτσιόγλου

Για έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: μεθοδικό, αποτελεσματικό, σύγχρονο

Έφη Αχτσιόγλου, 2023-07-15

Μαρία Ρεπούση

Φεμινισμοί σε εξέλιξη / Το προσωπικό είναι πολιτικό

Μαρία Ρεπούση, 2023-07-09

Γιάννης Δραγασάκης

Να σχεδιάσουμε ένα νέο άλμα του ΣΥΡΙΖΑ

Γιάννης Δραγασάκης, 2023-07-09

Αλέξης Τσίπρας

Δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Ζάππειο Μέγαρο

Αλέξης Τσίπρας, 2023-06-29

Διονύσης Τεμπονέρας

Τέρμα στη φορολεηλασία και στην αισχροκέρδεια

Διονύσης Τεμπονέρας, 2023-06-11

×