Γιώργος Γιάνναρος: Μη με συγκρίνετε με τον πατέρα μου

Είναι άδικο γιατί είναι ένα βάρος που δε μπορώ να σηκώσω.

Δημοσιευμένο: 2017-10-17

Σας ευχαριστώ θερμά όλες κι όλους που είσαστε μαζί μας σήμερα.

Τους ομιλητές και το συντονιστή που αφιέρωσαν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους και θυσίασαν επαγγελματικές υποχρεώσεις, τους παλιούς συντρόφους και φίλους του πατέρα μου που πέρασαν σχεδόν μία ζωή μαζί του, τους συναδέλφους του στην Αυγή, τους πολιτικούς του αντιπαλούς από (σχεδόν) όλους τους πολιτικούς χώρους

Μας τιμάτε όλοι με την παρουσία σας.

Το βιβλίο για το οποίο όλοι μιλούν και θα πάρετε στα χέρια σας μετά την εκδήλωση, ελπίζω να μπορέσω να σας το δώσω εγώ ο ίδιος προσωπικά, δεν αποτελεί έναν πολιτικό Καζαμία γραμμένο πριν απο 27 χρόνια. Είναι το όραμα ενός ανθρώπου για τη δική του αριστερά σε έναν κόσμο που είχε ήδη αρχίσει να αλλάζει. Τότε αυτό το βιβλίο αυτο χαρακτηρίστηκε λίγο εώς πολύ δεξιο. Θα παραθέσω δύο φράσεις που τις ανέφερε και ο Πρόεδρος Θανάσης Θεοχαρόπουλος πριν, από τη μπροσούρα την οποία έχουμε ενσωματώσεί στο τέλος του βιβλίου κι από τότε που τις διάβασα, τριγυρνούν κάθε μέρα στο μυαλό μου. Θα τις επαναλάβω:

«όλες οι διεκδικήσεις ΔΕΝ ειναι προοδευτικές. Η άκριτη υιοθέτηση τους και η πλειοδοσία υποσχέσεων είναι χυδαίος λαικισμός. Οφείλουμε να κάνουμε μεγάλες επιλογές. Να αποσαφηνίσουμε ποιες από αυτές στηρίζουμε, ποιες θα συμβάλλουμε να ικανοποιηθούν, με τα μέσα που η κοινωνία κάθε στιγμή εκτιμάμε ότι μπορεί να εξασφαλίσει.»

Θα κλείσω με μία προσωπική παράκληση: να μη με συγκρίνετε με τον πατέρα μου ούτε να περιμένετε να συνεχίσω εγώ το έργο του. Είναι άδικο γιατί είναι ένα βάρος που δε μπορώ να σηκώσω. Έχω όμως ιερό χρέος να βαδίσω στα χνάρια του σε θέματα ήθους, αξιοπρέπειας, ανιδιοτέλειας και διαρκούς πνευματικής αναζήτησης.

Σας ευχαριστώ πολύ

Θέματα επικαιρότητας: Αριστερά-κεντροαριστερά

Ειδήσεις/ Γεγονότα

×