ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΣΥΝ(02/09/06)

Δημοσιευμένο: 2006-09-03

Με την ψήφιση , κατά πλειοψηφία, Απόφασης -Μηνύματος της ΚΠΕ για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006, έληξαν το Σάββατο (02/09/06) οι εργασίες της ΚΠΕ του ΣΥΝ.

Κατά τη συνεδρίαση ήταν σαφής η προσπάθεια, από όλες τις πλευρές, ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές, να κρατηθούν οι τόνοι σε χαμηλό επίπεδο καθώς και να αναδειχθούν στο ελάχιστο δυνατό οι διαφορετικές απόψεις που αφορούν τόσο τα ζητήματα των πολιτικών επιλογών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές , όσο και για χειρισμούς της ηγετικής ομάδας για τρέχοντα πολιτικά ζητήματα.

Σε δύο θέματα εστιάστηκε η κριτική των μελών της Ανανεωτικής Συσπείρωσης καθώς και της Αριστερής Ανανέωσης και της Παρέμβασης.

-η τελική στάση του ΣΥΝ- άρνηση- σε ότι αφορά τη θέση που θα έπρεπε να έχει η Ελλάδα απέναντι στην αποστολή ειρηνευτικής δύναμης στον Λίβανο, επικρίθηκε εντόνως. Αναδείχτηκε η αναγκαιότητα κοινής στάσης με τα κόμματα που μετέχουν στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, της συγκρότησης δηλαδή και συμμετοχής στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, με διασαφήνιση του ρόλου, των αρμοδιοτήτων , της δικαιοδοσίας της κλπ.

-υπογραμμίστηκε ιδιαιτέρως η αναγκαιότητα για διαμόρφωση ψηφοδελτίων ή, όπου δεν είναι αυτό εφικτό, για συμμετοχή και στήριξη υπαρχόντων στη βάση προγραμματικών συμφωνιών σε Νομούς ή και πρωτεύουσες Νομών, όπου μέχρι σήμερα επειδή δεν υπάρχουν δυνατότητες συγκρότησης φηφοδελτίου οι οργανώσεις αποφασίζουν σε ψήφο …κατά συνείδηση. Ήταν ιδιαίτερη η επιμονή για την αποφυγή αυτής της τελευταίας επιλογής.

Ειδήσεις/ Γεγονότα

×