ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ για υποψήφιους Ευρωβουλευτές του ΣΥΝ

ananeotiki.gr, Δημοσιευμένο: 2004-04-22

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Η Ανανεωτική Συσπείρωση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ καλεί όλα τα μέλη του κόμματος να συμμετάσχουν στις προκριματικές εκλογές – που για τρίτη φορά με καταστατική ρύθμιση πραγματοποιούνται – για την ανάδειξη των υποψηφίων του ΣΥΝ στη λίστα για τις Ευρωεκλογές. Η διαδικασία αυτή ενισχύει τις δημοκρατικές διαδικασίες στο κόμμα σε μία περίοδο που οι ευρωλίστες των άλλων κομμάτων ορίζονται από την ηγεσία.
Παράλληλα με την εκλογή των υποψηφίων πρωταρχικό στοιχείο είναι να αποσαφηνιστεί η ευρωπαϊκή πολιτική του κόμματος.
Ο ΣΥΝ οφείλει σταθερά να προβάλλει τον ευρωπαϊκό του προσανατολισμό για την προοπτική μιας ενωμένης και ομοσπονδιακής Ευρώπης.
Είναι προφανές ότι στο ευρωπαϊκό πεδίο αναπτύσσονται διαφορετικές ταχύτητες και αντιθέσεις. Η Αριστερά αγωνίζεται για να ενισχυθούν τα κοινωνικά και οικολογικά χαρακτηριστικά της ευρωπαϊκής πορείας κατ’ αντιπαράθεση με συσχετισμούς και αντιλήψεις που υποθάλπουν τον Ευρωατλαντισμό και τις νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις.
Παρά τις δυσκολίες, τα αρνητικά σημεία και τις αντιθέσεις, η προώθηση του Ευρωσυντάγματος και η συγκρότηση του Ευρωστρατού αποτελούν σημαντικούς κρίκους για να οικοδομηθεί η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ξεπερνώντας τα σενάρια για δύο κύκλους ευρωπαϊκών χωρών και για την υποβάθμιση της κοινής αμυντικής πολιτικής.
Ο προσανατολισμός των Αριστερών και οικολογικών δυνάμεων πρέπει με σταθερότητα να πιέζει για να προχωρούν τα βήματα της Ευρωπαϊκής οικοδόμησης που εξ αντικειμένου συμβάλλουν στην ισχυροποίηση του κοινού ευρωπαϊκού παράγοντα και περιθωριοποιούν τις προσπάθειες να εξελίσσεται η ευρωπαϊκή ένωση σε μία απλή οικονομική αγορά χωρίς ιδιαίτερες δυνατότητες άσκησης πολιτικών σε όλους τους κρίσιμους τομείς και ιδιαίτερα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.
Η Ανανεωτική Συσπείρωση του ΣΥΝ θα επιμείνει στο πλαίσιο των θέσεων ενός ισχυρού αριστερού ευρωπαϊσμού στον αντίποδα των συντηρητικών και εθνικιστικών αντιλήψεων, στην προβολή σύγχρονων, ριζοσπαστικών και μεταρρυθμιστικών απόψεων από το Ευρωπαϊκό Αριστερό Κόμμα που ιδρύεται τον Μάιο στη Ρώμη. Θα προτείνει ένα ιστορικό διάλογο των δυνάμεων του Ευρωπαϊκού Αριστερού κόμματος και των δυνάμεων του Πράσινου Κόμματος και της Οικολογίας.

Θέματα επικαιρότητας: Ευρωεκλογές 2004

Ειδήσεις/ Ανακοινώσεις

×