«ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

Δημοσιευμένο: 2010-10-28

 
 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

1η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ (πλ. Βάθη, Ομόνοια, Εξάρχεια, Σύνταγμα, Κουκάκι)

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:

ΦΙΛΙΝΗ ΑΝΝΑ
Γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι αρχιτέκτονας και ζωγράφος.

Εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων το 1990, 1994, 1998, 2006.

Βουλευτής Α’ Αθήνας 2007-2009.

Στην Αθήνα αγωνίστηκε για την •διάσωση της κατοικίας στο Κέντρο •διατήρηση των χρήσεων γης της Πλάκας •προστασία του πρασίνου στις γειτονιές • ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στην Ακαδημία Πλάτωνος • υπογειοποίηση του προαστιακού • μητροπολιτικό πάρκο Γουδή • ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του σύγχρονου πολιτισμού.

Συμμετέχει σε: Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, Εικαστικό Επιμελητήριο, Επιτροπή για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου. Σήμερα ανήκει στην Δημοκρατική Αριστερά.

 

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:

ΦΛΩΡΑΤΟΥ ΜΑΡΘΑ
Γεννήθηκε στον Βύρωνα, αλλά κατοικεί στην μοναδική γειτονιά των Εξαρχείων. Είναι Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο του Μαντσεστερ. Συγγραφέας του βιβλίου "Μαθησιακές Δυσκολίες και όχι Τεμπελιά". Είναι ενεργό μέλος της Ανανεωτικής Αριστεράς από το 1975 και της επιστημονικής κοινότητας που αγωνίζεται για ένα σχολείο που οφείλει να μορφώνει όλα τα παιδιά της γειτονιάς του. Είναι μητέρα διδύμων, δεκαεπτάχρονων, του Λευτέρη και της Ιριδας. Συμμετέχει στους συλλόγους γονέων των σχολείων τους Ως εκπαιδευτικός και μητέρα και πολίτης, έχει μια βασική αρχή: σεβασμός στο κάθε παιδί, ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία, εθνικότητα, κινητική δυνατότητα, γλωσσική επάρκεια, νοητική δυνατότητα, σχολική επίδοση...κ.α. .Αγαπάει το Κέντρο της Πόλης μας, εξοργίζεται όμως με την ηχορύπανση , τα σκουπίδια,...κλπ Θέλει , σε συνεργασία με τους κατοίκους , να βοηθήσει στην αναβάθμιση της 1ης Δημ. Κοινότητας.
 

ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Γεννήθηκε, το 1957, και μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Σπούδασε Μηχανολόγος (Ενεργειακός) Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ενέργεια, στις ΑΠΕ και στην Εξοικονόμηση Ενέργειας στις ΗΠΑ. Από τη δεκαετία του 80 διατηρεί τεχνικό γραφείο στα Εξάρχεια και ασχολείται κύρια με θέματα βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια, σε έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Βαλκάνια, Κίνα, Μογγολία, Ρωσία, κα).
Από τα φοιτητικά του ανήκει στην Ανανεωτική, Δημοκρατική Αριστερά.

2η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ (Παγκράτι, Γούβα, Νέος Κόσμος)

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:

ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ
Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα.

Δικηγόρος. Πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Συγκριτικό και Αστικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο AIX-MARSEILLE III και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σύμβουλος στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών από το 2005. Τακτικό Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Υπήρξε γραμματέας της μαθητικής οργάνωσης της Ριζοσπαστικής Αριστερής Νεολαίας (Ρ.Α.Ν.) της Ελληνικής Αριστεράς (Ε.ΑΡ.). Επί σειρά ετών υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της «Νεολαίας του Συνασπισμού της Αριστεράς, της Οικολογίας και των Κινημάτων» και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του «Συνασπισμού της Αριστεράς, της Οικολογίας και των Κινημάτων».

Σήμερα είναι Μέλος της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς.

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:

ΚΟΥΦΟΓΕΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Γεννήθηκε το 1961 στην Γαβαλού Αιτωλ/νιας. Από το 1976 ζει μόνιμα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην ίδια πάντα περιοχή , το Παγκράτι. Τελείωσε το Ζ΄ Λύκειο Αρρένων Αθηνών. Έχει αποφοιτήσει από τη Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστήμιου Πατρών. Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Καλυψώ Πολυχρονάκη και έχουν δυο αγόρια.

Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε αδιάκοπα σε πολλαπλές συλλογικές δράσεις. Μέλος της ΕΚΟΝ «Ρήγας Φεραίος» , ΚΚΕ εσωτερικού , ΕΑΡ , ΣΥΝ και «Δημοκρατικής Αριστεράς». Μέλος του Τ.Ε.Ε και του Σ.Π.Μ.Ε από το 1991. Έχει εργασθεί στην Τεχνική Διεύθυνση της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ.Ε.)στην υπηρεσία Χορηγήσεων Τουριστικών Δανείων, στην Τεχνική Διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (Ε.Τ.Ε.) στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Αξιολογήσεων Ακινήτων και Τεχνικών Εταιρειών. Σήμερα είναι στέλεχος της Διεύθυνση Τεχνικών Έργων στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Α. Α.Ε.) .
 

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Γεννήθηκε το 1941 και ζει στην Αθήνα από το 1946. Συμμετέχει από 16 ετών στους κοινωνικούς αγώνες μέσα από συνδικαλιστικούς φορείς, αθλητικούς και εξωραϊστικούς συλλόγους και Κινήσεις Πολιτών, όπως: στο Σωματείο Γυψογλυπτών, στους Συλλόγους Π.Α.Ο. Θρίαμβρος, Δουργουτίου, Αγίου Γεωργίου, Προσφύγων Αγ. Σώστη, Α.Ο. Αγ. Σώστη, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Ένωση των Σωματείων Βόλλεϋ Αττικής, στη Συντονιστική Επιτροπή για τους ελεύθερους χώρους. Τα τελευταία 25 χρόνια δραστηριοποιείται στον αθλητικό-πολιτιστικό Σύλλογο «Πήγασος». Σήμερα είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ.

  

3η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ (Μεταξουργείο, Κεραμεικός, Πετράλωνα, Θησείο)

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:

ΧΑΤΖΗΜΠΙΡΟΣ ΚΙΜΩΝ
Διδάσκει οικολογία, διαχείριση περιβάλλοντος και περιβαλλοντική πολιτική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1988-2010). Σπούδασε φυσική και πληροφορική, διδάκτωρ οικολογίας. Ερευνητής σε γαλλικά ινστιτούτα (1974-1978), συνεργάτης ελληνικών υπουργείων (1979-1988), μέλος ομάδων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (1981-1991), ιδιώτης μελετητής αναπτυξιακών και περιβαλλοντικών σχεδίων, πρόεδρος του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα (2003-2009), οργανωτής βάσης δεδομένων για το ελληνικό φυσικό περιβάλλον, αξιολογητής αειφόρων νήσων Αιγαίου, ιδρυτής 2 ελληνικών περιβαλλοντικών περιοδικών, υπεύθυνος εκλαϊκευτικών μαθημάτων και διαλέξεων. Έχει συγγράψει μεγάλο αριθμό επιστημονικών βιβλίων, δημοσιεύσεων, ανακοινώσεων σε συνέδρια, εκθέσεων ερευνητικών προγραμμάτων, περιβαλλοντικών ή αναπτυξιακών μελετών. Αρθρογραφεί στον τύπο και αναπτύσσει δραστηριότητες για την ενημέρωση της κοινής γνώμης.
 

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:

ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

Ζει στο 3ο διαμέρισμα της Αθήνας στην οδό Θερμοπυλών. Έκανε σπουδές στην τέχνη και το design στην ΑΚΤΟ (diploma in higher education in graphic design from Middlesex University (1993-1996). Από το 1993 μέχρι σήμερα, εργάζεται στο χώρο της διαφήμισης και του design με πολλές δημιουργίες στο ενεργητικό του.

ΤΣΟΥΧΛΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ

 

4η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ (Κολωνός, Ακαδημία Πλάτωνος)

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:

ΒΑΡΕΛΑΣ ΑΝΔΡEΑΣ
Γεννήθηκα το 1961 στον Κολωνό.

Από τα μαθητικά μου χρόνια ανέπτυξα έντονη συνδικαλιστική δράση μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ στο Μικτό Γυμνάσιο Κολωνού.

Το 1982 ήμουν ο νεότερος υποψήφιος, στις Δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό του Βασίλη Εφραιμίδη για το Δήμο της Αθήνας.

Στις Δημοτικές εκλογές του 1990 ήμουν υποψήφιος με τον συνδυασμό της Μελίνας Μερκούρη και διετέλεσα Διαμερισματικός Σύμβουλος το διάστημα 1991-1994 στο 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα. Ως Διαμερισματικός Σύμβουλος διετέλεσα πρόεδρος του Β’ παιδικού Δημοτικού σταθμού, και αντιπρόεδρος στο ΚΑΠΗ Σεπολίων - Θυμαρακίων. Το 1994 υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές συνεργαζόμενος με τον συνδυασμό του Θ. Παγκάλου.

Μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς από την ίδρυση της. Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος υπεύθυνος εκδοτικού οίκου. Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών και κατοικώ στον Λόφο Σκουζέ.
 

ΣΚΡΟΥΜΠΕΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Σκηνοθέτης-συγγραφέας.Γεννήθηκε στον Κολωνό. Σπούδασε καλές τέχνες και κινηματογράφο στο Λονδίνο. Εγραψε και σκηνοθέτησε για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση [Ανατολικός Ανεμος, Χαβάη, Ξενοδοχείο Αμόρε κ.α] Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα με την συλλογή διηγημάτων "Τα φίδια στον Κολωνό".

 

 

 

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:
 

ΓΑΒΑΘΑΣ ΝΑΣΟΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Ζει και εργάζεται ως Φυσικοθεραπευτής στο 4ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων. Απόφοιτος του 51ου Γενικού Λυκείου Αθηνών. Απόφοιτος του τμήματος Φυσικοθεραπείας Αθηνών το 1999. Γραμματέας της Νομ. Α΄ Αθήνας της Νεολαίας Συνασπισμού 1995-1999. Υποψήφιος Διαμερισματικός Σύμβουλος στις Δημοτικές Εκλογές του 1996 με τον Συνδυασμό «Πρωτεύουσα Δύναμη» με επικεφαλής τη Μαρία Δαμανάκη. Μέλος της Ν.Ε. Α΄ Αθήνας του Συνασπισμού 2005-2007. Σήμερα είναι μέλος της Π.Π.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς.


 

 

5η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ (Πατήσια, Ριζούπολη, Λαμπρινή)

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:

 

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΝΑ
Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου κατοικεί μέχρι σήμερα και είναι μητέρα δύο παιδιών. Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, εργάστηκε στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, όπου από τη θέση της διευθύντριας τεχνικών έργων επέβλεψε την κατασκευή δεκάδων οικισμών, την επισκευή εργατικών κατοικιών μετά τον σεισμό του 1999, την μελέτη του Ολυμπιακού Χωριού κ.α.

Σήμερα ως ελεύθερος επαγγελματίας ασχολείται στη διοίκηση και κατασκευή έργων, όπως η επισκευή του πυρόπληκτου οικισμού «Μάκιστος» στην Ηλεία, η ανέγερση της «Ογκολογικής Μονάδας Παίδων στην Αθήνα» κ.α.

 


ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:

ΣΑΜΑΡΑΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ
Γεννήθηκα στα Κανάλια Καρδίτσας το 1950. Σπούδασα στη φυσικομαθηματική σχολή του πανεπιστημίου Αθήνας. Εργάστηκα στην Αθήνα ως καθηγητής Δημοσίου και διετέλεσα Διευθυντής Γυμνασίου (1999 – 2008). Ανέπτυξα δράση στον συνδικαλιστικό χώρο των εκπαιδευτικών και συμμετείχα σε επιτροπές παιδείας. Τώρα είμαι συνταξιούχος. Είμαι έγγαμος. Η σύζυγος είναι συνταξιούχος φιλολογικός. Έχω δύο τέκνα τα οποία σπούδασαν και σήμερα εργάζονται. Επί πολλά έτη κινήθηκα ενεργά στο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς και προέρχομαι από το χώρο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Είμαι κάτοικος Αθήνας.
 

ΤΑΒΛΑΔΩΡΑΚΗΣ ΝΤΙΝΟΣ
Γεννήθηκε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Α’ Πρότυπο Γυμνάσιο (Ιωννίδειο) και παρακολούθησε προπτυχιακές οικονομικές σπουδές στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε., μεταπτυχιακές στην «Οργάνωση Επιχειρήσεων και Πληροφορικής», στη Γαλλία. Εργάστηκε στον Ιδιωτικό Τομέα σα σύμβουλος οργάνωσης και, στη συνέχεια, σε μεγάλη διεθνούς φήμης βιομηχανία, σε υψηλή διευθυντική θέση Οικονομικής Διοίκησης, Ανθρωπίνων Πόρων και Εξωτερικών Σχέσεων.

Είναι παντρεμένος. Έχουν δύο παιδιά. Κατοικούν στα Άνω Πατήσια από το 1976, όπου έχουν μεταφέρει και τα εκλογικά τους δικαιώματα.

  

6η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ (Βικτώρια, Αχαρνών, Πλ. Αττικής, Κυψέλη, Άνω Κυψέλη)

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:

ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΗΣ
Γεννήθηκα στο κέντρο της Αθήνας το 1944. Χημικός Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο Παρισίων.Δι δάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάσθηκα σαν διευθυντικό στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα και ως Πρόεδρος, Δ/νων Σύμβουλος ή Γενικός Διευθυντής σε μεγάλες επιχειρήσεις του Δημοσίου. τ. Διευθυντής Α.Τ.Ε. Πρόεδρος φοιτητών Χημείας 1965-1967.Μέλος των αντιστασιακών οργανώσεων Δημοκρατική Άμυνα και ΠΑΚ στην διάρκεια της δικτατορίας. Εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. του Ο.Π.Ε.Κ. για 10 χρόνια. Εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. του Ελληνογαλλικού σωματείου επιστημόνων. Μέλος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Διαφάνειας. Μέλος του σωματείου «Αξιότης».

 

 

ΠΑΠΑΧΕΛΑ ΝΕΛΛΗ
Γεννήθηκα το1960 στην Πλ. Βικτωρίας, όπου ζω μέχρι σήμερα . Παντρεμένη, με ένα γιο 19 ετών. Τελείωσα τη Νομική Αθήνας, εργαζόμενη παράλληλα στον ΕΟΤ (Φεστιβάλ Αθηνών, Διαφήμιση). Μαχόμενη Δικηγόρος Αθηνών από το 1986 και μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Α. από το 2009. Στο γονεϊκό κίνημα από το 1999, Γραμματέας των Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δ/τος ( 2000-2003) και του 7ου Δ/τος (2004-2009). Μέλος της 13ης Σχολικής Επιτροπής του Δ. Αθηναίων. Ενταγμένη στις γραμμές της Αριστεράς από το 1977 ( ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, Β’ Πανελλαδική, Συνασπισμός). Μέλος της Ν.E. Α΄ Αθήνας 2005-2010 και μέλος της Κ.Π.Ε του ΣΥΝ 2009-2010. Σήμερα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της «Δημοκρατικής Αριστεράς».

 

ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΦΩΤΗΣ
Πολιτικός Μηχανικός με οικονομικές σπουδές. Από το 1974 μέχρι και σήμερα απασχολήθηκε επαγγελματικά στην Ελλάδα με το μάνατζμεντ και την εξυγίανση επιχειρήσεων καθώς και στο εξωτερικό ως σύμβουλος μηχανικός κυβερνήσεων και μεγάλων επενδυτικών φορέων. Προδικτατορικά, στους Λαμπράκηδες και στην ΕΦΕΕ. Κατά τη δικτατορία, στην παρανομία και στη φυλακή ως στέλεχος του ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ. Μεταδικτατορικά, Αντιδήμαρχος Αθηναίων με Δήμαρχο τον Δημήτρη Μπέη. Υπηρέτησε ως Διευθύνων Σύμβουλος-Εκδότης της ΑΥΓΗΣ και ως Πρόεδρος του Συνδέσμου των Πολιτικών Κρατουμένων της Δικτατορίας. Στέλεχος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:
 

ΠΕΡΓΑΝΤΗΣ ΛΑΜΠΗΣ
Γεννήθηκα στην Κυψέλη το 1956 όπου και έζησα όλη τη ζωή μου μέχρι σήμερα με εξαίρεση ένα σύντομο διάστημα μεταπτυχιακών στο εξωτερικό. Τέλειωσα το ΙΕ Γυμνάσιο Αρρένων το 1974 και αποφοίτησα από την Νομική Σχολή της Αθήνας το 1978. Μετά την στρατιωτική μου θητεία, από το 1981 έως το 1984 έκανα μεταπτυχιακά στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο ΙΕΕ του ULB στις Βρυξέλλες και στο Paris II στο Παρίσι. Από το 1984 ασκώ την μαχόμενη δικηγορία στην Αθήνα. Είμαι παντρεμένος με την Γκέλλυ κι έχω δυο παιδιά 19 και 17 ετών.

Το 1974 οργανώθηκα στον Ρήγα αλλά κινήθηκα κυρίως στον Δημοκρατικό Αγώνα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Το 1981 έγινα μέλος του ΚΚΕ εσ (αρχικά στις οργανώσεις Βρυξελλών και Παρισιού και στην συνέχεια, όταν γύρισα στην Ελλάδα, της Κυψέλης με δραστηριότητα στην γειτονιά μου και στην οργάνωση της Α Αθήνας). Ακολούθησα την πορεία του ΚΚΕ εσ (ΕΑΡ και ΣΥΝ) μέχρι το 2000 όταν και αποχώρησα από τον ΣΥΝ λόγω ιδεολογικών διαφορών. Εντάχθηκα στην Δημοκρατική Αριστερά με την ίδρυσή της .

ΦΡΑΓΚΑΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Γεννήθηκα στην Αθήνα. Εξασκώ την οδοντιατρική και είμαι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Συμβασιούχων Γιατρών του ΙΚΑ. Μιλάω Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά. Έχω ασχοληθεί με θέματα υγείας και ήμουν επί σειρά ετών στην Επιτροπή Υγείας του Συνασπισμού. Είμαι μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς και δραστηριοποιούμαι σε θέματα γειτονιάς στο 6ο Διαμέρισμα.

7η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ (Γκύζη, Αμπελόκηποι)

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:

ΓΑΛΑΝΑΚΗ – ΚΟΥΒΕΛΑ ΡΕΑ
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στην Αθήνα, στα χρόνια της δικτατορίας. Το έργο της έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και διακρίσεις. Βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε δεκαπέντε γλώσσες. Είναι παντρεμένη με τον Ηλία Κούβελα, καθηγητή Ιατρικής του Παν/μιου Πατρών, και έχουν μια κόρη.

 

 

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
Ο Θόδωρος Μαργαρίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες. Διετέλεσε μέλος του ΚΕ της ΕΦΕΕ (1980-1986) ως ηγετικό στέλεχος του ΡΗΓΑ ΦΕΡΡΑΙΟΥ. Συμμετείχε ενεργά στο κίνημα ειρήνης και σε συλλογικότητες για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Μέχρι πρόσφατα ήταν στη ΠΓ του ΣΥΝ και μετά τη διάσπαση είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Τη περίοδο 1994-1998 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του δημοτικού ραδιοφώνου «ΑΘΗΝΑ 9,84». Σήμερα είναι μέλος της κεντρικής εκλογικής επιτροπής του συνδυασμού «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ».

 

ΣΑΜΑΝΤΑΣ ΤΕΛΗΣ
Ο Τέλης Σαμαντάς γεννήθηκε το 1948, στα Κουντουριώτικα, πίσω από το γήπεδο του Παναθηναικού. Τέλειωσε το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών και μπήκε σε συνέχεια στην Ανωτάτη Εμπορική, την οποία εγκατέλειψε για να σπουδάσει κινηματογράφο στη σχολή Σταυράκου. Από νωρίς ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, στον τομέα του πολιτισμού: Περιοδικό «Σύγχρονος Κινηματογράφος», υπεύθυνος πολιτισμού στην εφημερίδα «Αυγή», υπεύθυνος δημοσιογραφικής έρευνας στην πολιτιστική εκπομπή της ΕΡΤ «Παρασκήνιο», διευθυντής σύνταξης στον «Ταχυδρόμο», διευθυντής στο περιοδικό «Το Τέταρτο», διευθυντής, για 16 χρόνια, του περιοδικού «Αθηνόραμα». Από νωρίς επίσης ασχολήθηκε με την πολιτική: μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη, στη δικτατορία του «Ρήγα Φεραίου» και σε συνέχεια στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού. Αποχώρησε διακριτικά από την άμεση πολιτική δράση στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Τώρα επανέκαμψε μέσα από τις γραμμές της Δημοκρατικής Αριστεράς, μάλλον πιστεύοντας πως «σημασία έχει τώρα τι λές»…

 

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:

 

ΓΑΒΡΙΛΗ ΔΑΦΝΗ
Καθηγήτρια Πληροφορικής, πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών. Επίσης Πρόεδρος της 165ης σχολικής επιτροπής και εκπρόσωπος των γονέων στην 160η σχολική επιτροπή του 7ου Διαμερίσματος. Μέλος του Τομέα Παιδείας της Δημοκρατικής Αριστεράς. Δια βίου μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του 40ου Συστήματος Προσκόπων Λυκαβηττού και μέλος του πολιτιστικού συλλόγου κέντρου Αμπελοκήπων. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας. Προστασίας της Φύσης-υπεύθυνη για το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» και για την λειτουργία της Ομάδας Νέων της Ε.Ε.Π.Φ. Επίσης για πολλά χρόνια γενική γραμματέας του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Αμπελόκηποι». Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Ε.Π.Σ.Α. και εκπρόσωπος του συλλόγου στη Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Σ. Αθηνών. Είναι μέλος του Ορειβατικού Συνδέσμου Αθηνών και του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών και του Δ.Σ. του συλλόγου κατοίκων «Τσακού-Αγίας Παρασκευής». Έχει δυο γιούς, 20 και 14 ετών και μια κόρη 17 ετών. Αποφοίτησε από το Α΄ Λύκειο Αρσακείου Ψυχικού και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Επιστήμη των Αποφάσεων. Για ένα διάστημα εργάστηκε στην Αγγλία ως υπεύθυνη εκδόσεων. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Πιστεύει ότι η ενεργός συμμετοχή των πολιτών και η ομαδικά οργανωμένη εθελοντική προσφορά αποτελούν την κινητήριο δύναμη για την βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

ΜΑΥΡΙΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, www.cmavrikas.gr
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1971. Μεγάλωσα στους Αμπελοκήπους και κατοικώ στην περιοχή των Ελληνορώσων. Είμαι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος Master of Science στη Βιοϊατρική Τεχνολογία από το Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και φοιτητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάω αγγλικά και ισπανικά. Είμαι παντρεμένος και έχω δύο μικρές κόρες. Από το 1998 εργάζομαι στο χώρο των τηλεπικοινωνιών. Είμαι ερασιτέχνης μουσικός, φωτογράφος και βιοκαλλιεργητής. 

 

 

Θέματα επικαιρότητας: Περιφερειακή συγκρότηση-Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010

Δημήτρης Χατζησωκράτης

Να αφουγκρασθούμε το λευκό, άκυρο και την αποχή.

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2010-11-21

...Οφείλουμε να αφουγκραστούμε την κοινωνία, πρωταρχικά...

Περισσότερα
Αλέξης Οικονομίδης

Οι 9½ εβδομάδες του Γιώργου Καμίνη

Αλέξης Οικονομίδης, 2010-11-19

Ο Γιώργος Καμίνης πέτυχε το αδιανόητο. Αυτό, που ακόμη και...

Περισσότερα

Τα όρια του αντιμνημονιακού λαϊκισμού

Ανδρέας Παππάς, 2010-11-17

Πρώτα συμπεράσματα, με την ολοκλήρωση και του δεύτερου...

Περισσότερα

Ένα τόσο δα χαμόγελο

Νίκος Γεωργιάδης, 2010-11-17

Θεός παίζει περίεργα παιγνίδια, όπως εξηγεί και ο μακαρίτης...

Περισσότερα

edito324

Φώτης Γεωργελές, 2010-11-17

Αν στη Θεσσαλονίκη είχε αρχίσει πριν μερικά χρόνια, στην...

Περισσότερα
Γεράσιμος Γεωργάτος

Η επιτυχία της δημοκρατικής αριστεράς είναι νίκη της λογικής και του πολιτισμού

Γεράσιμος Γεωργάτος, 2010-11-17

Από το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών συνάγονται...

Περισσότερα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Οργάνωση Θεσσαλονίκης: H εκλογική νίκη είναι μονό η αρχή

2010-11-17

Η εκλογική επιτυχία του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για τη...

Περισσότερα

Αναζητώντας την έλλογη Αριστερά

Ηλίας Μαγκλίνης, 2010-11-17

Εκτός από την οικονομική κρίση, η Ελλάδα έχει «κι ένα άλλο...

Περισσότερα

Ειδήσεις/ Ανακοινώσεις

Η απουσία πρόληψης και Εθνικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας, Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων

Η απουσία πρόληψης και Εθνικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας, Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων

2023-09-07

…Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, βρισκόμαστε δίπλα στον...

Αλέξης Τσίπρας

Δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Ζάππειο Μέγαρο

Αλέξης Τσίπρας, 2023-06-29

Είναι ορισμένες στιγμές που καλείσαι να πάρεις κρίσιμες...

Συμβόλαιο για την Αλλαγή

Συμβόλαιο για την Αλλαγή

2023-05-03

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες που βρίσκεστε σήμερα...

150.000 λογαριασμοί στάλθηκαν

2022-05-15

Αλέξης Τσίπρας: Με ενότητα και συναίσθηση ευθύνης θα κάνουμε...

Οι μνήμες και τα μηνύματα παραμένουν επίκαιρα

2019-11-15

Τιμούμε στις 17 Νοέμβρη την εξέγερση των φοιτητών και του...

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας – Για την Ελλάδα των πολλών, Για την Ευρώπη των λαών

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας – Για την Ελλάδα των πολλών, Για την Ευρώπη των λαών

2019-04-21

26 του Μάη θα στείλουμε τους εκπροσώπους μας στο Ευρωκοινοβούλιο....

Προγραμματική διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ

Προγραμματική διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ

2019-04-07

Το κείμενο της προγραμματικής διακήρυξης ΣΥΡΙΖΑ- ΔΗΜΑΡ...

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

2019-04-06

Μετά την ομόφωνη εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της...

ΔΗΜΑΡ: ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

ΔΗΜΑΡ: ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

2019-02-14

Στη σημερινή ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση,...

Για μια νέα αρχή

Για μια νέα αρχή

2019-01-30

To 2019 είναι χρονιά πολλαπλών εκλογών.Τα πρώτα δείγματα για...

ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

2018-10-13

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ η εισήγηση...

Δεν υπάρχει ακριβότερο κόσμημα από τη ζωή

Δεν υπάρχει ακριβότερο κόσμημα από τη ζωή

2018-09-24

Την Παρασκευή, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας συνέβη...

×
×