Καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί μία νέα μιντιακή ολιγαρχία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Δημοσιευμένο: 2016-07-18

Στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι απαιτούνται νέοι κανόνες που να διασφαλίζουν την διαφάνεια και κυρίως απαιτείται να μπει οριστικά τάξη σε μία άναρχη κατάσταση.

Αποδεικνύεται όμως καθημερινά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί μία νέα μιντιακή ολιγαρχία.

Αυτό που υποστηρίζει σήμερα η κυβέρνηση είναι πρωτοφανές για όλη την Ε.Ε., 4 μόλις τηλεοπτικές άδειες ακόμη και εάν υπάρχουν περισσότερα μέσα που πληρούν τα κριτήρια.

Καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσαρμοστεί στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα και να αφήσει στην άκρη τις ρεβανσιστικές ενέργειες και τις εμμονές για συγκεκριμένο αριθμό 4 τηλεοπτικών αδειών. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υπεύθυνος για ενδεχόμενο ΜΑΥΡΟ σε κανάλια με αρνητικές συνέπειες στον πλουραλισμό της ενημέρωσης και στην ανεργία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδείξει ότι είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος της ΝΔ, η οποία προκάλεσε το ΜΑΥΡΟ στην δημόσια ραδιοτηλεόραση, ενώ θα έπρεπε να την αναδιαρθρώσει ώστε να σταματήσει να επιτελεί τον ρόλο εξυπηρέτησης των συμφερόντων της εκάστοτε κυβέρνησης και να γίνει μία αντικειμενική και αξιόπιστη σύγχρονη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Σήμερα, ο ρόλος του κράτους είναι να βάλει ένα νέο πλαίσιο κανόνων που να εξασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό και όχι να επιτελέσει τον ρόλο της αγοράς οδηγώντας σε κλείσιμο τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Αλλιώς για το ενδεχόμενο ΜΑΥΡΟ σε κανάλια και για την δημιουργία εκατοντάδων νέων ανέργων, ο υπεύθυνος θα έχει ονοματεπώνυμο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Θέματα επικαιρότητας: ΜΜΕ

Ειδήσεις/ Ανακοινώσεις

×