ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Σύγχρονος ενιαίος φορέας της προοδευτικής, σοσιαλδημοκρατικής παράταξης με Συνέδριο αρχές της άνοιξης του 2017.

Δημοσιευμένο: 2016-10-09

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκλεισε 20 μήνες και αντί να καταλάβει από τα λάθη της και να διορθώσει κάποια από αυτά, εφαρμόζει πλέον ξεκάθαρες συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Σήμερα η πραγματική οικονομία στενάζει, η οικονομική πολιτική, που εδράζεται στο μοντέλο φόροι και ξανά φόροι και την επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά το προσχέδιο του προϋπολογισμού, είναι και κοινωνικά άδικη και οικονομικά αναποτελεσματική. Αν δεν αλλάξει άμεσα, το νέο οικονομικό αδιέξοδο δεν θα αργήσει.

Προϋπόθεση για την υπέρβαση της κρίσης είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς πολιτικής. Να υπάρξει σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και βιώσιμη ανάπτυξη για να υπάρξει εκκίνηση της οικονομίας και της επενδυτικής δραστηριότητας. Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση έχει υποβαθμίσει όλα αυτά τα ζητήματα, δεν έχει προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις σε κανένα τομέα πολιτικής και δεν έχει ούτε καν παρουσιάσει κανένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Ταυτόχρονα είναι απαραίτητη η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους για να καταστεί βιώσιμο. Αλλά ας μην υπάρχουν νέες αυταπάτες, ακόμη και να ρυθμιζόταν το χρέος, γρήγορα θα φτάναμε στο ίδιο σημείο εάν δεν υιοθετηθεί ένα υγιές παραγωγικό μοντέλο. Η δική μας θέση στο θέμα αυτό είναι σταθερή σε όλη την περίοδο της κρίσης με ρεαλιστικές επιδιώξεις για την αναδιάρθρωση του χρέους και όχι αυταπάτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με υποσχέσεις για διαγραφή και κούρεμα του χρέους και κατέληξε σε μία απόφαση του Eurogroup το 2016 που πηγαίνει πίσω το θέμα ακόμη και από την απόφαση του Eurogroup του 2012 για αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. Οι αυταπάτες δυστυχώς έχουν συνέπειες για την χώρα.

Στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών η κυβέρνηση εγκλωβίστηκε σε ένα τεράστιο λάθος. Βεβαίως χρειαζόταν να μπει τάξη σε ένα άναρχο τηλεοπτικό πεδίο και αυτό κακώς δεν είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό όμως δεν επιτεύχθηκε. Για την αδειοδότηση υπεύθυνο είναι το ΕΣΡ όπως το Σύνταγμα επιτάσσει. Τάξη δεν βάζεις προκαλώντας το μαύρο σε βιώσιμους τηλεοπτικούς σταθμούς οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία. Τάξη δεν μπαίνει με μοναδικό κριτήριο το χρήμα και χωρίς την λειτουργία του ΕΣΡ. Δεν μπαίνει δημιουργώντας ολιγοπωλιακές συνθήκες και μια νέα διαπλοκή.

Όσον αφορά τον τομέα της Δικαιοσύνης έχουμε επανειλημμένα τονίσει την ανησυχία μας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Και δυστυχώς μας επιβεβαιώνουν και οι πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο της, μετά και από την παραίτηση των δύο Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών εξαιτίας της ματαίωσης της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις εκκρεμείς υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών. Η δικαιοσύνη αποτελεί ύψιστο θεσμό της δημοκρατίας, θεμέλιο λίθο ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού, κοινωνικού και αξιόπιστου κράτους. Και οφείλουμε να την προφυλάσσουμε, να αποτρέπουμε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της ανεξαρτησίας της και –το κυριότερο- να την κρατήσουμε μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες.

Ο δικός μας χώρος συγκρούεται με μια λογική που θεωρεί ότι για να κυβερνήσει καλά η Αριστερά δεν πρέπει να έρθει μόνο στην κυβέρνηση, αλλά θα πρέπει και να κάνει «κατάληψη» στους θεσμούς. Εμείς στην Δημοκρατική Αριστερά, δεν συμφωνούμε με τέτοιες πολιτικές που είναι στον αντίποδα του DNA μας. Για εμάς η αξιοκρατία, το κράτος δικαίου, η ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας. Για αυτό η οποιαδήποτε συμπόρευση προοδευτικών δυνάμεων είναι προς όφελος της κοινωνίας μόνο όταν γίνεται με συλλογικούς όρους και στη βάση προγραμματικής ατζέντας.

Από την άλλη η λύση δεν είναι η συντηρητική παλινόρθωση που στοχεύει η ΝΔ. Η ΝΔ αντί να καταθέτει την πρότασή της για μια άλλη πολιτική, ζητάει κάθε μέρα εκλογές. Εμείς δεν έχουμε αυταπάτες. Δεν αντέχει η χώρα άλλο γύρο ψευδαισθήσεων και αυταπατών. Η ΝΔ παραμένει μια βαθύτατα συντηρητική δύναμη που δεν μπορεί με την πολιτική που ευαγγελίζεται να προσφέρει τις μεταρρυθμιστικές λύσεις που έχει ανάγκη η σημερινή Ελλάδα και να ανταποκριθεί στα αιτήματα για κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη της Ελληνικής κοινωνίας, για έξοδο από την κρίση.

Παρά την κριτική μας δεν ασκούμε στείρα, αλλά προγραμματική αντιπολίτευση. Δεν ακολουθούμε το παράδειγμα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν οδηγήσει την χώρα σε μία στείρα διχαστική αντιπαράθεση. Δεν έχουμε προκαταβολικά αρνητική στάση με κανέναν, το έχουμε αποδείξει. Πήραμε ξεκάθαρη θέση για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την καθιέρωση της απλής αναλογικής, την οποία και ψηφίσαμε. Θέση μας είναι ο αναγκαίος διαχωρισμός των σχέσεων εκκλησίας και κράτους. Στο πλαίσιο αυτό είναι απαραίτητη και η αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών που πρέπει να σταματήσει να είναι ομολογιακού χαρακτήρα. Οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, όπως και στο θέμα των ταυτοτήτων, πρέπει να είναι ανοικτές και για τον χωρισμό κράτους–εκκλησίας. Η κυβερνητική υπαναχώρηση σε αυτή την κατεύθυνση είναι ένα ολέθριο λάθος.

Το δικό μας αφήγημα έχει στον πυρήνα του την επιδίωξη για μια ισχυρή αυτόνομη κεντροαριστερά χωρίς αυταπάτες και λαϊκισμό αλλά με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ξεκάθαρη πολιτική και ιδεολογική οριοθέτηση τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ. Έχουμε τις δικές μας θέσεις και προτάσεις και διεκδικούμε την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών πρώτα από όλα στην κοινωνία. Είμαστε με τις θέσεις μίας σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας για την κοινωνική συνοχή και την δικαιοσύνη με σύγχρονες υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής και όχι τον κρατισμό με επιδοματικές πολιτικές αναπαραγωγής της φτώχειας. Θέλουμε την εθνική συνεννόηση που θα κινητοποιήσει όλες τις ζωντανές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, γιατί σε αυτές τις σημερινές συνθήκες κανείς μόνος του δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση. Μένουμε σταθεροί σε αυτή την επιδίωξη και την διεκδικούμε.

Ένα χρόνο πριν, εμείς τολμήσαμε με την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Στην απόφαση δε της πρόσφατης Συνδιάσκεψης της ΔΗΜΑΡ είχαμε ξεκαθαρίσει ότι τελικός στόχος του εγχειρήματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι το ενιαίο σχήμα. Στην απόφαση της προηγούμενης Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος τονίσαμε ότι το πολιτικό στίγμα πρέπει να υπηρετεί την πρότασή μας για την σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία ως τη νέα αριστερή πρόταση διακυβέρνησης της χώρας και προτείναμε Συνέδριο δημιουργίας του ενιαίου σοσιαλδημοκρατικού φορέα.

Εμείς στην ΔΗΜΑΡ δεν κάνουμε πίσω στις αποφάσεις μας.

Οι πολίτες θέλουν να υπάρξει μία ενωμένη κεντροαριστερά που θα αποτελέσει τον ισχυρό εκπρόσωπο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στη χώρα μας απέναντι στον εκπρόσωπο του Λαϊκού Κόμματος, τη ΝΔ.

Σήμερα συνεχίζουμε. Με γνώση των υπαρκτών δυσκολιών και εμποδίων. Αλλά είμαστε όλοι, μέσα από τη διαφορετικότητά μας επικεντρωμένοι στο στόχο της εμβάθυνσης της συνεργασίας μας και της διεύρυνσης του εγχειρήματος της Κεντροαριστεράς. Η χώρα χρειάζεται έναν ισχυρό ενιαίο φορέα της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου και εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε και θα ανταποκριθούμε. Είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε αποφασιστικά στη δημιουργία μια μεγάλης παράταξης.

Συνεχίζει επομένως σήμερα να είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να υπάρξει αποφασιστικότητα για να υπάρξει ένας μαζικός και ισχυρός πόλος της προοδευτικής παράταξης. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να δώσουμε μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, ζωτικό χώρο ισότιμης συμμετοχής, έκφρασης, εκπροσώπησης σε όλους όσους πιστεύουν στην ανασύνθεση, την ενότητα και μετεξέλιξη του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα είναι αλήθεια ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν αμφιθυμίες, καθυστερήσεις, υστεροβουλίες και σκοπιμότητες που κόστισαν.

Οι διεργασίες για την ενιαία κεντροαριστερά πρέπει να προχωρήσουν και τα βήματα πρέπει να γίνουν πιο γρήγορα και με σαφή κατεύθυνση. Εμείς γνωρίζουμε τι θέλουμε και για να γίνει αυτό δεν μπορεί να μετατίθεται σε αόριστο χρόνο. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία δεν χωρούν πισωγυρίσματα.

Εμείς, ως Δημοκρατική Αριστερά είμαστε σταθερά υπέρ της συγκρότησης μιας μεγάλης προοδευτικής, σοσιαλδημοκρατικής παράταξης.

Η δική μας πρόταση είναι σταθερή για έναν σύγχρονο ενιαίο φορέα που θα ενώσει τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς. Για αυτό μένουμε σταθεροί στην ανάγκη ενός Συνεδρίου για τον ενιαίο φορέα για την συγκρότηση οργάνων με σεβασμό στα κόμματα και στις κινήσεις, με αντιπροσωπευτικότητα και αναλογική εκπροσώπηση τόσο στο Συνέδριο όσο και στα όργανα για να υπάρχουν κίνητρα συμμετοχής και όχι αποκλεισμοί. Το Συνέδριο αυτό προτείνεται να γίνει αρχές της άνοιξης του 2017.

Η Δημοκρατική Αριστερά, οι εταίροι μας στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, οι υπόλοιπες δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου πρέπει να προχωρήσουμε αποφασιστικά προς τα εμπρός για έναν αυτόνομο πόλο της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς.

Μετά τον διάλογο με την ηγεσία του Ποταμιού, διάλογο που σκόνταψε σε προσωπικές φιλοδοξίες, αλαζονείες και ματαιοδοξίες, απαιτείται και ένα σαφές άνοιγμα σε άλλες δυνάμεις, κινήσεις και ανένταχτες προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού κέντρου.

Η κοινωνία χρειάζεται ένα σύγχρονο φορέα της κεντροαριστεράς που θα δίνει προοδευτικές λύσεις στα προβλήματα. Χρειάζεται μια αξιόπιστη εναλλακτική προοδευτική λύση και όχι τους παραγοντισμούς και τους εγωισμούς κανενός. Πρέπει να σηματοδοτηθεί ένα νέο ξεκίνημα στραμμένο στο παρόν και στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Με υπέρβαση των υφιστάμενων σχημάτων για να δημιουργηθεί το νέο που θα εμπνεύσει. Με φυγή προς τα εμπρός, χωρίς τις ταλαντεύσεις που προέρχονται από την κυριαρχία μίας νοοτροπίας δικαίωσης και αυτοεπιβεβαίωσης με όρους παρελθόντος.

Η επανεκκίνηση προϋποθέτει μια τολμηρή μετεξέλιξη σε μια προοπτική ενός ενιαίου πολιτικού υποκειμένου. Η μετεξέλιξη αυτή θα συμβάλει σε νέες απαντήσεις στην πολιτική σκηνή. Για να υπάρξει ένα νέο αφήγημα ειδικά για τις νεότερες γενιές που αναζητούν σύγχρονες πολιτικές εκφράσεις.

Επιτέλους πρέπει να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών. Χρειάζεται λογική, υπευθυνότητα, προοδευτική προοπτική. Και αυτό μπορεί να γίνει με ανοιχτό διάλογο, με νέο προοδευτικό σχέδιο για την χώρα και το μέλλον της. Με ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα, καθαρές κοινωνικές αναφορές, σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα.

Για αυτό στην ΔΗΜΑΡ και στην Δημοκρατική Συμπαράταξη ξεκινούμε ένα οδοιπορικό διαλόγου στην χώρα. Για διάλογο με την κοινωνία με τις προτάσεις μας για την εθνική ανασυγκρότηση. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη διοργανώνει εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα για την προβολή των θέσεών της και επαφές με κοινωνικούς, αυτοδιοικητικούς και επαγγελματικούς φορείς.

Όποιος φορέας ή κίνηση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου το επιθυμεί πραγματικά και αποδέχεται τις θεμελιώδεις αρχές και προϋποθέσεις για την ανασυγκρότηση του χώρου πρέπει να συμβάλλει σε αυτό το εγχείρημα, η επιτυχία του οποίου είναι απαραίτητη για να υπάρξει αξιόπιστη ισχυρή εναλλακτική προοδευτική λύση για τον τόπο.

Στην ΔΗΜΑΡ:

προχωράμε στην διοργάνωση δύο εκδηλώσεων το επόμενο χρονικό διάστημα, μία στην Αθήνα για την οικονομία και μία στην περιφέρεια για τις προτάσεις μας για τον αγροτικό τομέα.

Συμμετέχουμε σε Ομάδες Πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που θα δημιουργηθούν με την συμμετοχή πολιτών του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς.

Συμμετέχουμε στην Ομάδα Πολιτικού Σχεδιασμού της Συμπαράταξης που θα αναλάβει τον συντονισμό των θεματικών εκδηλώσεων και του προγραμματικού διαλόγου σε συνεργασία και με τους αντίστοιχους τομείς των κομμάτων και των κινήσεων.

Συμμετέχουμε στην επιτροπή ψηφοδελτίων ώστε να αρχίσει -σε συνεννόηση με τα κλιμάκια σε κάθε νομό τα οποία δημιουργούνται- η δουλειά για τη συγκρότησή τους. Στόχος να υπάρξει εκλογική ετοιμότητα στην περίπτωση που υπάρξει αιφνιδιασμός από την κυβέρνηση, όπως έγινε άλλωστε και τον Σεπτέμβριο του 2015.

Συμμετέχουμε στο Συντονιστικό Οργανωτικό Γραφείο της Συμπαράταξης το οποίο συστήνεται με σταθερή λειτουργία για την οργανωτική υποστήριξη και τον συντονισμό όλων των δράσεων.

Συμμετέχουμε σε επίπεδο νομού σε Συντονιστικό Όργανο της Συμπαράταξης που δημιουργείται αποτελούμενο από τον Γραμμ. ΠΑΣΟΚ, Γραμμ. ΔΗΜΑΡ και εκπρόσωπο των Κινήσεων και τα εκ του νομού προερχόμενα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Συμπαράταξης.

Στην Δημοκρατική Συμπαράταξη:

Το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συντονίζει την όλη προσπάθεια. Έχει αποφασιστικό ρόλο στην διεύρυνση του εγχειρήματος η οποία μπορεί να γίνει με προσθήκη στο Κ.Σ.Σ. μελών-εκπροσώπων των συλλογικοτήτων, κινήσεων και κομμάτων, που θέλουν συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια.

Προχωρούμε σε διάλογο με την κοινωνία με τις προτάσεις μας για την εθνική ανασυγκρότηση. Βάση του διαλόγου αποτελούν τα 50 βήματα για την έξοδο από την κρίση της προγραμματικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και το πόρισμα της επιτροπής θέσεων για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Στόχος: η προβολή, συζήτηση, εξειδίκευση και εμπλουτισμός των προγραμματικών θέσεών μας.

Απαιτείται η άμεση ενεργοποίηση και λειτουργία των 18 Περιφερειακών Συντονιστικών Επιτροπών που συγκροτήθηκαν αλλά παρέμειναν αδρανοποιημένες.

Στο πλαίσιο της ώσμωσης προτείνεται να γίνουν και ορισμένες κοινές Συνεδριάσεις των Κεντρικών Πολιτικών Οργάνων των συλλογικοτήτων της Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Κινήσεων Πολιτών).

Προχωρούμε στην διοργάνωση θεματικών, κεντρικών και περιφερειακών εκδηλώσεων που απαντούν στο τρίπτυχο ανάπτυξη, καθημερινότητα, κοινωνική προστασία και πιο συγκεκριμένα για: την Παιδεία, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την Νέα Γενιά, με πρόταση για εκδήλωση που θα αναλάβει ειδική Επιτροπή της Συμπαράταξης με νέα στελέχη.

Συνεχίζουμε να υπηρετούμε τον κεντρικό ιδρυτικό στόχο της Δημοκρατικής Αριστεράς: την αποφασιστική συμβολή μας στην ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Χρειάζεται να γυρίσουμε σελίδα για να μην έχουμε το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν αλλά στο μέλλον, μένοντας σταθεροί στο ίδιο βιβλίο: την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Θέματα επικαιρότητας: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

Ειδήσεις/ Αποφάσεις

Οι ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

2021-10-01

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΣΗ

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΣΗ

2019-10-30

Με όλες μας τις δυνάμεις για την ανασυγκρότηση και το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Με όλες μας τις δυνάμεις για την ανασυγκρότηση και το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

2019-09-22

Λύση στο Μακεδονικό και εκλογές

Λύση στο Μακεδονικό και εκλογές

2018-06-14

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της Κεντρικής Επιτροπής της 2ης Συνόδου της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής (03 Ιουνίου 2018)

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της Κεντρικής Επιτροπής της 2ης Συνόδου της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής (03 Ιουνίου 2018)

2018-06-03

Η ανάγνωση του ΑΚΕΛ για το ναυάγιο στο Κραν Μοντάνα

2017-07-13

Στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί η λογική “κατάληψης” και “ελέγχου” των θεσμών.

2017-07-12

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

2016-10-09

Η απόφαση του  ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Η απόφαση του ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

2016-10-04

Προς το 2ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

2013-09-23

Περισσότεροι φόροι απ’ όλους, για λιγότερους φόρους από τον καθένα

2012-12-05

Απόφαση της Κεντρικής Eπιτροπής της ΔΗΜΑΡ

2012-11-06

×