ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ 8 –10 ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΤΙΜΗΜΑ 20 -30 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ

Συνάντηση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ με εκπροσώπους των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Δημοσιευμένο: 2016-10-20

Αντιπροσωπεία της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

H Δημοκρατική Συμπαράταξη επεσήμανε ότι:

Είναι γνωστή η θέση μας για την ανάγκη ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Οι μεθοδεύσεις όμως της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αποβλέπουν στη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, αλλά στον ασφυκτικό έλεγχο της ενημέρωσης του ελληνικού λαού, κατά παράβαση των Συνταγματικών διατάξεων.

Γι’ αυτό και εξάλλου η κυβέρνηση υπονόμευσε τον καθοριστικό ρόλο του ΕΣΡ στη διαδικασία αφαιρώντας του αρμοδιότητες, καθόρισε αυθαίρετα σε 4 τον αριθμό των αδειών, επέβαλε ένα «διαγωνισμό» με βάση μόνο το «πορτοφόλι» και μάλιστα χωρίς ουσιαστικό έλεγχο του Πόθεν Έσχες των συμμετεχόντων.

Τα όσα έγιναν με τις προσπάθειες δημιουργίας ΣΥΡΙΖΑ channel με χρηματοδότηση της ΣΥΡΙΖΑ bank επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

Η θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι σαφής: Να γίνει ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ, με βάση ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο, με σαφείς όρους λειτουργίας, αλλά χωρίς τον αναιτιολόγητο περιορισμό σε 4 του αριθμού των αδειών.

Οι ψηφιακές συχνότητες επιτρέπουν πολύ περισσότερες άδειες.

Αυτές οι μεθοδεύσεις οδηγούν κατά απαράδεκτο τρόπο σε «μαύρο» σε ήδη λειτουργούντα κανάλια και σε απόλυση χιλιάδων εργαζομένων. Μάλιστα είναι χαρακτηριστική η σπουδή του Υπουργού Επικρατείας με αυταρχικές τροπολογίες να επιχειρεί να διακόψει άμεσα τη λειτουργία των καναλιών, φθάνοντας σε σημείο να προκαλεί με τα λόγια του τους εργαζόμενους.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη όχι μόνο εκφράζει την καταδίκη της σ’ αυτή τη λογική, αλλά και θα σταθεί στο πλάι των εργαζομένων στον αγώνα τους εντός και εκτός βουλής.

Το θέμα του λεγομένου νόμου Παππά αποτελεί ήδη αντικείμενο εξέτασης ως προς τη συνταγματικότητά του από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Είναι σαφές ότι πριν εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου είναι απόλυτα απαράδεκτο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε οποιαδήποτε ενέργεια. Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Παππά αποδεικνύουν την έλλειψη σεβασμού του στην κοινοβουλευτική δημοκρατία και τη Συνταγματική τάξη.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα συμβάλει θετικά στην ανάδειξη της συγκρότησης του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης το οποίο πρέπει να αναλάβει το σύνολο της διαδικασίας.

Η Κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη που φτάνουν στα όρια της θεσμικής εκτροπής και τις άθλιες προσπάθειες συκοφάντησης δικαστικών λειτουργών. Είναι έωλο το επιχείρημά της ότι κινδυνεύουν να χαθούν 240 εκ. ευρώ που θα δοθούν στο δημόσιο.

Γιατί απλά το ίδιο και μεγαλύτερο ποσό θα μπορούσε να εξασφαλισθεί από 8 – 10 (το λιγότερο) κανάλια, που με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες μπορούν να αδειοδοτηθούν και με ένα τίμημα 20 -30 εκ. ευρώ για το καθένα. Τίμημα που το ύψος του διασφαλίζει τόσο την υγιή και βιώσιμη λειτουργία των καναλιών, αλλά και την απασχόληση των 2000 εργαζομένων των οποίων οι θέσεις σήμερα κινδυνεύουν. Θα οδηγήσει μάλιστα και στη δημιουργία και νέων θέσεων εργασίας.

Διασφαλίζει όμως και τον πλουραλισμό, την πολυφωνία καθώς και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ έσοδα από ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές.

Θέματα επικαιρότητας: ΜΜΕ

Ειδήσεις/ Ανακοινώσεις

×