Αρχείο κειμένων: Κείμενα τις 18 Ιουλίου 2021 - Σελίδα: 1

Μπορεί σήμερα η Αριστερά να ξαναπείσει τους πολίτες

Σπύρος Δανέλλης, Αυγή, 18/07/2021

Η υγειονομική κρίση, πλην των δυσεπίλυτων προβλημάτων που συσσώρευσε, ανέσυρε στην επιφάνεια τους αξιακούς κώδικες της Αριστεράς

Πριν από λίγες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υλοποίησε, μέσα σε πρωτόγνωρες "τηλεδιασκεψιακές" συνθήκες, την Προγραμματική του Συνδιάσκεψη.

Πρώτη φορά συζητήσαμε ένα κείμενο στρατηγικού χαρακτήρα, που φιλοδοξούμε να εμπεριέχει διάρκεια στον χρόνο αλλά και να διασφαλίζει τη δυναμική τής εξέλιξης και της επικαιροποίησης.

Η δυνατότητα ενός ιστορικού άλματος

Κώστας Καλλίτσης, Η Καθημερινή, 18/07/2021

Κώστας Καλλίτσης
Κώστας Καλλίτσης
Μπορεί η χώρα μας να αλλάξει, να κινηθεί σε άλλη τροχιά από αυτήν στην οποία κινείται τα τελευταία χρόνια; Οι αντικειμενικοί παράγοντες «λένε» ένα ηχηρό «ναι».

Σε αυτό, κατ’ αρχάς, συντείνει η ίδια η θέση που έχει κερδίσει η πατρίδα μας στον σύγχρονο κόσμο. Εχει σχετικά σύγχρονες υποδομές (το ξεχνάμε, ίσως το θυμόμαστε όταν βλέπουμε να πνίγεται η Γερμανία…), είναι μια ασφαλής χώρα, απαλλαγμένη από την τρομοκρατία που ταλανίζει άλλες χώρες, βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα του δυτικού κόσμου, στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωζώνη, στη μακρά διαδρομή της πέρασε (όπως, ας μην ξεχνάμε, και οι άλλες χώρες του κόσμου…) πολύ σκληρές στιγμές, αλλά, τελικά, πάντα βρέθηκε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, έχει κράτος δικαίου (έστω κι αν πάσχει από ράθυμη Δικαιοσύνη…), εύστροφο και μορφωμένο ανθρώπινο δυναμικό, κλίμα και περιβάλλον όπου όλοι το ζηλεύουν και θα τους άρεσε να ζήσουν και να εργαστούν εδώ.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι