Το περιθώριο δεν ταιριάζει στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ

ΝΕΑ ΑΡΝΗΣΗ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 07/05/2010

Η εσπευσμένη απόφαση του Προέδρου του ΣΥΝ να ανακοινώσει ότι δεν θα πάρει μέρος στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποτελεί μια λαθεμένη επιλογή.

Η πρωτοφανής κοινοβουλευτική μεθόδευση αλλαγής ψηφισμένου νομοσχεδίου, κατ΄ουδένα τρόπο δικαιολογούν την εκ νέου απόφαση αποχής.

Στη κορυφαία σύσκεψη υπάρχει η δυνατότητα να τεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις εξαιρετικά κρίσιμες εξελίξεις για τον τόπο( η διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, η τυφλή βία, οι θεσμοί που πλήττονται, το όλο οικονομικό πρόβλημα και οι προτάσεις διεξόδου θα μπορούσε να ήταν η δική μας ατζέντα). Θα μπορούσε επίσης να τεθεί και να καταδικαστεί η κοινοβουλευτική μεθόδευση της Παρασκευής.

Η δημοσιοποίηση των θέσεων, μετά τη σύσκεψη, μας παρέχει πάντα τη δυνατότητα να γνωρίζει ο ελληνικός λαός τις προτάσεις μας.

Υπάρχει και άλλο ένα μείζον ζήτημα πολιτικής συνεννόησης εντός ΣΥΝ και κατ΄ επέκταση ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα το πρωί (Παρασκευή) υπήρξε κοινή συνεδρίαση Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και Γραμματείας προκειμένου να εξετασθεί η στάση του σχήματος για το εν λόγω ζήτημα.
Δεν υπήρξε κατάληξη.
Υπήρξε μεγάλη απόκλιση θέσεων με όλους τους βουλευτές που πρόσκεινται στην Ανανεωτική Πτέρυγα να υποστηρίζουν ότι πρέπει να συμμετάσχουμε στη σύσκεψη.
Για να γίνει περεταίρω ωρίμανση του θέματος αποφασίστηκε επανάληψη της Συνεδρίασης τα Σάββατο στις 12:00 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί αυτή η πρεμούρα από την Πλευρά του Προέδρου;

Αν είναι για να προλάβει το ΚΚΕ ή για να μην εμφανιστεί υστερών σε …επαναστατική παρέμβαση από δυνάμεις που μας παρωθούν στον αριστερισμό και στο περιθώριο, τότε πραγματικά κρίμα!

Θέμα

Οικονομική κρίση

Σύνολο καταγραφών: 996

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι