Η υπόθεση ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΦΑ έχει συνέχεια

Εσωτερική πληροφόρηση της MORGAN STANLEY και εκμετάλλευση αποκαλύπτει το ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ

20/03/2011

Το Γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡ σχετικά με τη δραστηριότητα της MORGAN STANLEY στην διαδικασία της πρότασης απορρόφησης της ΑΛΦΑ από την ΕΘΝΙΚΗ έκανε το παρακάτω σχόλιο:

Η ΔΗΜΑΡ με την ερώτηση του Προέδρου της Φώτη Κουβέλη στις 24/2/2011 έθεσε πρώτη το ζήτημα εκμετάλλευσης εσωτερικής πληροφόρησης κατά τη διαδικασία πρότασης απορρόφησης της ΑΛΦΑ από την ΕΘΝΙΚΗ.

Στην ερώτηση, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ανεδεικνύετο η διεθνής έκτασης του ζητήματος με τη ρητή αναφορά στη διαπραγμάτευση της μετοχής, αλλά και των παραγώγων της ΕΘΝΙΚΗ και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η ερώτηση προκάλεσε έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (της οποίας τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει γνωστά – αν έγινε, βέβαια) και την παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Λιγότερο από ένα μήνα μετά, η πρωτοβουλία της ΔΗΜΑΡ δικαιώνεται. Η ΑΛΦΑ, στόχος της απορρόφησης, καταθέτει στοιχεία για ύποπτη συμπεριφορά της MORGAN STANLEY, συμβούλου της ΕΘΝΙΚΗ, η οποία – ή πελάτες της οποίας – έχτιζαν θέση στην ΑΛΦΑ. Σήμερα, το ζήτημα αναδεικνύεται πια σε μέγιστης σημασίας. Το πρόβλημα δεν είναι μόνον ότι κάποιοι πιθανώς κερδοσκόπησαν, αλλά η εικόνα που προβάλλει η χώρα μας, τόσο η Κεφαλαιαγορά όσο και οι διοικήσεις των μεγάλων εταιρειών υπό την εποπτεία του Δημοσίου, στις διεθνείς αγορές και τους επενδυτές.

Θέμα

Οικονομική κρίση

Σύνολο καταγραφών: 1001

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι