Συμμαχία των Νοτίων της Ε.Ε για μια αλλαγή στην Ευρώπη

Τάσος Δαρσινός, 04/03/2012

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε σαν χώρα δέκτες μιας κινητοποίησης σχεδόν σε όλη την Ευρώπη με σύνθημα « Είμαστε όλοι Έλληνες». Η πανευρωπαϊκή αυτή κίνηση δεν αποτελεί μόνο μια εκδήλωση συμπάθειας προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό , αλλά και μια αντίθεση στην πολιτική της Ε.Ε και ιδιαίτερα του Γαλλογερμανικού άξονα που σκοπό έχει να εφαρμόσει μια σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική με μέτρα λιτότητας που όμοιά τους δεν έχουν ξαναγίνει στην Ευρώπη.

Κάθε μέρα από διάφορους κύκλους τονίζεται ότι αυτό που εφαρμόζεται σαν λύση στο χρέος των χωρών δεν οδηγεί πουθενά και μαθηματικά αυξάνει την ύφεση ώστε τελικά όχι μόνο δεν λύνει τα προβλήματα των ελλειμμάτων και του χρέους αλλά τα διογκώνει σε βαθμό που θα έλθει έτσι γρηγορότερα η πτώχευση.

Χρειάζεται να αντιστρέψουμε αυτή την πολιτική όχι μόνο για να σωθεί η χώρα μας αλλά και για να ξαναφέρουμε την Ευρώπη στις αρχικές της αξίες , της αλληλεγγύης , του ουμανισμού και της κοινωνικής συνοχής. Όλες οι χώρες του Νότου (Ελλάδα,Ιταλία,Ισπανία,Πορτογαλλία και εσχάτως Γαλλία) βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο κινδύνου ενός δηλαδή ατέρμονος φαύλου κύκλου ελλειμμάτων-χρέους –ύφεσης. Έχουν λοιπόν συμφέρον να ενωθούν σε μια κοινή πρόταση μέσα στα όργανα της Ε.Ε , μια πρόταση ολοκληρωμένη από άποψη ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής ώστε οι χώρες αυτές συντεταγμένα και ενωτικά να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα ανάταξης της οικονομίας τους και να επανέλθουν γρήγορα σε φάση ανόδου.

Η θέση της ΔΗΜΑΡ στο επόμενο διάστημα μετά την ψήφιση όλων αυτών των δυσβάστακτων και εγκληματικών μέτρων που θα δυναστεύουν τον Ελληνικό λαό για δεκαετίες , θα πρέπει να κινείται στην κατεύθυνση της κινητοποίησης των χωρών του Νότου σε μια κοινή προσπάθεια προγραμματικής διεξόδου και αλλαγής των πολιτικών αφού τώρα φαίνεται ότι οι περισσότεροι συμφωνούν σε αυτές τις πολιτικές.

Χρειαζόμαστε γρήγορα τα εργαλεία εκείνα που θα αντιστρέψουν την απογοήτευση και την απαισιοδοξία και θα ξαναφέρουν την ελπίδα στους λαούς της Ευρώπης ότι το όραμα των ιδρυτών της αλλά και των μεγάλων ηγετών της δεν εγκαταλείφθηκε . Να παλέψουμε όλοι για ένα μεγάλο αναπτυξιακό σχέδιο τύπου «Μάρσαλ» για όλη την Ευρώπη στοχεύοντας στη καινοτομία και την έρευνα επαναπροσδιορίζοντας την πολιτική με Κεϊνσιανά πρότυπα για να ξεφύγουμε από το τέλμα και την οπισθοχώρηση. Μια πολιτική που θα στηρίζει την απασχόληση και τις Δημόσιες Δαπάνες μέσα από ένα πλέγμα κινήτρων για να ξεκινήσει και ο Ιδιωτικός τομέας να επενδύει σε ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Έτσι θα αυξηθεί η ενεργός ζήτηση και η κατανάλωση και θα δουλέψει η οικονομία. Αυτή η διαφορετική πολιτική θα πρέπει να εξειδικευθεί από τα όργανα της ΔΗΜΑΡ και να αποτελέσει το προγραμματικό πλαίσιο για την εκλογική μάχη που έρχεται. Είναι ανάγκη να δώσουμε διαφορετική και εφικτή λύση στο αδιέξοδο της σημερινής πολιτικής και για να μας εμπιστευθεί ο λαός , αλλά και για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στη χώρα μας .

Θέμα

Οικονομική κρίση

Σύνολο καταγραφών: 1001

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι