Η Αριστερά έχει να προσφέρει σε κάθε περίπτωση στη χώρα. Οφείλει να είναι υπεύθυνη και όχι αδιάφορη για το μέλλον του τόπου

Άννα Φιλίνη, 04/09/2009

H Άννα Φιλίνη μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ (εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε), δήλωσε μεταξύ άλλων:

Βρισκόμαστε σε μια φάση καμπής στον τόπο μας, όπου όλο και περισσότεροι πολίτες αναζητούν ριζική αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας και φαίνεται και από δημοσκοπήσεις ότι βλέπουν ολοένα και πιο θετικά την προοπτική των κυβερνήσεων συνεργασίας. Αυτό όμως απαιτεί και προγραμματικές συγκλίσεις σε βασικά ζητήματα. Το ΠΑΣΟΚ έχει μιλήσει με γενικό τρόπο για επιθυμία συνεργασιών με την Αριστερά, οφείλει όμως να προβάλει και συγκεκριμένα προγραμματικά ζητήματα για μια τέτοια προοπτική.

Αντίστοιχα, όμως, θεωρώ ότι και η Αριστερά πρέπει να συγκεκριμενοποιήσει τα προγραμματικά σημεία που απαιτούνται, προκειμένου να είναι εφικτή μια μίνιμουμ συμφωνία για σύγκλιση ή ακόμα και κυβερνητική συνεργασία.

Τμήμα της Αριστεράς, ακόμα και μέσα σε εμάς, τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτοαποκαλείται «αντισυστημική Αριστερά». Το κατανοώ αλλά δεν συμφωνώ, γιατί θεωρώ ότι η Αριστερά έχει να προσφέρει σε κάθε περίπτωση στη χώρα, οφείλει να είναι υπεύθυνη και όχι αδιάφορη για το μέλλον του τόπου, ιδιαίτερα μάλιστα σε εποχές μεγάλης οικονομικής κρίσης. Σε τέτοιες στιγμές και τα θέματα του πολιτισμού και της πολιτιστικής ταυτότητας στην καθημερινότητά μας παίζουν τεράστιο ρόλο για τη ζωή των πολιτών.

Η Αριστερά πρέπει να δυναμώσει. Οι πολίτες θα πρέπει με μεγάλη υπευθυνότητα και θάρρος να κρίνουν και να αποφασίσουν για το κόμμα και τους βουλευτές που θα αναδείξουν στις επόμενες εκλογές.

Θέμα

Προς τις βουλευτικές εκλογές 2009

Σύνολο καταγραφών: 66

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι