Όχι Αποχή!!

Γιώργος Παλαμαριτζής, 11/11/2010

Ζείτε στο δήμο της Αθήνας? Αν ναι, και είσαστε ευχαριστημένοι με την κατάσταση της πόλης, το παρακάτω κείμενο μάλλον δεν θα σας ενδιαφέρει. Αν όμως έχετε έστω υποψιαστεί ότι κάτι δεν πάει καλά, παρακαλώ διαβάστε το.

"Ζείτε στο δήμο της Αθήνας?

Αν ναι, και είσαστε ευχαριστημένοι με την κατάσταση της πόλης, το παρακάτω κείμενο μάλλον δεν θα σας ενδιαφέρει.

Αν όμως έχετε έστω υποψιαστεί ότι κάτι δεν πάει καλά, παρακαλώ διαβάστε το.

Την περασμένη Κυριακή, στο δήμο της Αθήνας, ο ελεεινός Κακλαμάνης πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό από όλους τους υποψήφιους: 35% (και η Χρυσή Αυγή 5,25% περεμπιπτόντως)

Και αναρωτιέσαι, μα πώς γίνεται αυτό? Αφού δεν γνωρίζω κανέναν που θα ψήφιζε το τέρας, και ό,τι ακούγεται τριγύρω είναι αρνητικά σχόλια από αγανακτισμένους πολίτες. Κι όμως γίνεται. Πολύ απλό είναι. Ξέρεις σε τι αντιστοιχεί αυτό το ποσοστό? Οχι πάντως στο 35% των πολιτών. Αντιστοιχεί στο 35% αυτών που πήγαν στις κάλπες. Η αλλιώς, στο 14% των ψηφοφόρων της Αθήνας !!!! Η αποχή ήταν κοντά στο 60%...

Αυτό το ποσοστό της αποχής περιλαμβάνει σίγουρα έναν αριθμό φραπεδόβιων θρεφταριών που δεν θα χάσουν την καφετέρια για να πάνε να ψηφίσουν, ή είναι πολύ τρέντι και γκλαμουράτοι και το να ψηφίσουν το βρίσκουν μπανάλ. Είναι κρέατα, δεν μας απασχολούν.

Το 60% αποχής όμως αντιστοιχεί κυρίως σε αυτούς τους αγανακτισμένους που λέγαμε. Οι οποίοι δυστυχώς έχουν βάλει το πολυφορεμένο πλέον "εγώ δεν πάω να ψηφίσω, όλοι τα ίδια λαμόγια είναι", που έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας. Εϊ ψιτ, για εκλογή δημάρχου μιλάμε, μην μπερδεύεσαι. Αλλά βλέπεις έχει απελπιστεί ο κόσμος με όλα αυτά που γίνονται, λογικό είναι. Οταν όμως η απελπισία γίνει εγκατάλειψη, τότε είναι που την πατήσαμε my friend. Και θα σου το εξηγήσω με "απλά μαθηματικά".

Αν αυτή η επιδημία γίνει πανδημία και πάνε στις κάλπες (λέμε τώρα) 20 μόνο άνθρωποι από τους οποίους οι 15 ψηφίσουν το φασισταριό, από την επόμενη μέρα θα το φυσάς και δε θα κρυώνει. Να είσαι βέβαιος ότι αυτοί οι 15 θα είναι αυτοί που δεν θέλεις. Ο λήθαργος είναι η καλύτερη ευκαιρία για τον πονηρό που πάντα καιροφυλακτεί. Και σκέψου αυτό να γινότανε στις βουλευτικές. Ούτε να το σκέφτεσαι δεν θες.

Είναι δυνατόν να αφήσουμε μια χούφτα ηλίθιους βολεψάκηδες να ορίσουν τη ζωή μας? Μόλις 12.000 ψήφοι ήταν η διαφορά του Κακλαμάνη από τον Καμίνη. Για πλάκα ανατρέπεται. Δεν είναι πλειοψηφία. Εμείς οι απηυδισμένοι είμαστε η πλειοψηφία.

Εχουμε ακόμα μια ευκαιρία. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός (ή γυναικός) σοφού. Δεν σου λέω στο δεύτερο γύρο να ψηφίσεις τον Καμίνη επειδή είναι ο πιο σοβαρός και αξιόλογος που έχει εμφανιστεί εδώ και δεκαετίες. Κάνε το τουλάχιστον για να διώξεις τον δράκουλα.

Οι πρόγονοί μας έδωσαν ηρωικές μάχες για να διώξουν βαρύτατους ζυγούς. Εμείς μια ψήφο χρειάζεται να δώσουμε.

Δεν θα πάθεις δα και τίποτα..

Δεν θα παραθέσω link γα τον Καμίνη, αυτά βρείτε τα μόνοι σας αν σας ενδιαφέρει.

Μόνο κάποια για τον ανεκδιήγητο Κακλαμάνη, σε περίπτωση που δεν τα γνωρίζετε.

http://www.lifo.gr/now/news/901

http://lifo.gr/now/news/881

http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=70&smid=382&ArticleID=4413&reftab=61&t=%CE%97-%CF%81%CF%89%CE%B3%CE%BC%CE%AE

http://www.youtube.com/watch?v=lhIH3SShAc4&NR=1"

Θέμα

Περιφερειακή συγκρότηση-Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010

Σύνολο καταγραφών: 186

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι