Η οικολογική κοινωνία πολιτών της Αθήνας στηρίζει την υποψηφιότητα Καμίνη

Γιάννης Σακιώτης, 11/11/2010

Παρά την άστοχη και εντέλει υπονομευτική για την υποψηφιότητα του Καμίνη πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να αλλάξει το νόημα των εκλογών από αυτοδιοικητικές σε τεστ για το μνημόνιο, ο συνδυασμός «Δικαίωμα στην Πόλη» τα κατάφερε, πήγε αρκετά καλά και διεκδικεί με αξιώσεις την εκλογή στον β’ γύρο.

Η εξέλιξη αυτή είναι από κάθε άποψη θετική και ελπιδοφόρα για το μέλλον της πρωτεύουσας, που τα τελευταία χρόνια βυθίζεται σε ένα τέλμα διάχυτης απειλής εγκληματικότητας, βρωμιάς, δυσλειτουργίας, απανθρωπιάς και ασχήμιας. Η Αθήνα του 2010 θα μπορούσε άνετα να διεκδικήσει τον τίτλο της χειρότερης πρωτεύουσας της Ε.Ε.. Την κατάντια την γνωρίζουμε όλοι. Αυτό που έλειπε ήταν η εναλλακτική λύση για την διακυβέρνηση του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, καθώς δυστυχώς μέχρι σήμερα οι πολιτικές και οι κοινωνικές δυνάμεις κινούνταν στην «πεπατημένη», επιλέγοντας και εκλέγοντας στο ύπατο αξίωμα της πόλης πρόσωπα που είχαν άλλους στόχους και έπασχαν από έλλειψη οράματος και συνέπειας.

Η πρωτοβουλία του Φώτη Κουβέλη και της Δημοκρατικής Αριστεράς να προτείνουν τον Γιώργο Καμίνη ως υποψήφιο δήμαρχο του προοδευτικού χώρου για τον Δήμο της Αθήνας, η οποία έγινε –μάλλον απρόθυμα - αποδεκτή από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, κακά τα ψέματα, σχεδόν απουσίασε από τον προεκλογικό αγώνα, δημιούργησε, παρά τη θηριώδη αποχή και απογοήτευση των πολιτών της Αθήνας, ένα παράθυρο ελπίδας με την δυναμική του ποσοστού που συγκέντρωσε στον α’ γύρο των εκλογών. Επίσης, η υποψηφιότητα υποστηρίζεται και από την τοπική οργάνωση των Οικολόγων Πράσινων της Αθήνας, καθώς το κόμμα είχε σωστά αποφασίσει η επιλογή των υποψηφίων να γίνεται σε τοπικό επίπεδο.

Η προοπτική να εκλεγεί δήμαρχος ο Γιώργος Καμίνης σηματοδοτεί την ελπίδα για μια πραγματική αλλαγή στην ποιότητα ζωής και στην οργάνωση της καθημερινότητας στην Αθήνα. Έχοντας εργασθεί με μεθοδικότητα και ζήλο επί 12 χρόνια από την θέση του Έλληνα Συνηγόρου του Πολίτη, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων διαθέτει ως δημόσιο πρόσωπο δύο πολύ σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους υποψηφίους των άλλων συνδυασμών: ευρύτατη και ουσιαστική γνώση των προβλημάτων του δημότη και λεπτομερή εποπτεία όλων των προβλημάτων που αφορούν στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας. Μία περιήγηση στον ιστοχώρο του Συνηγόρου του Πολίτη (http://www.synigoros.gr), όπου είναι αναρτημένες δεκάδες εκθέσεις για περιβαλλοντικά θέματα και για σειρά ζητημάτων που αφορούν τον δημότη και τα δικαιώματά του, πείθει και τον πιο αδαή.

Οι ενεργοί πολίτες της Αθήνας υποδέχτηκαν θετικά την υποψηφιότητα του Γ. Καμίνη. Ήδη πολλά στελέχη της οικολογικής κοινωνίας πολιτών έχουμε συνεργαστεί στενά με τον υποψήφιο δήμαρχο για το πρόγραμμα του συνδυασμού «Δικαίωμα στην Πόλη» (http://gkaminis.gr/programma), το οποίο αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό και τεκμηριωμένο πρόγραμμα που έχει κατατεθεί σε δημοτικές εκλογές για τον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό της πρωτεύουσας και την διαφυγή της από το σημερινό πολύπλευρο τέλμα.

Την Κυριακή, οι Αθηναίοι έχουν μια μοναδική ευκαιρία: να υπερψηφίσουν και να αναδείξουν δήμαρχο έναν σημαντικό συμπολίτη μας, δημιουργώντας την απαραίτητη κοινωνική συμμαχία που χρειάζεται για να μπορέσει η Αθήνα να διεκδικήσει την κατάκτηση μιας υψηλής θέσης ανάμεσα στις πρωτεύουσες του κόσμου. Στόχος που απαιτεί μια πολύ δύσκολη και μακροχρόνια συλλογική προσπάθεια, μια προσπάθεια όμως που σίγουρα αξίζει τον κόπο να γίνει.

Γιάννης Σακιώτης

Μέλος της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς

Θέμα

Περιφερειακή συγκρότηση-Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010

Σύνολο καταγραφών: 186

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι