Τ ο μπούμεραγκ ...ενός υποψηφίου υποκινητή ..μιας νέας πορείας «προς τη Ρώμη»

Στάθης Λουκάς, Αυγή, 07/06/2006

Ο Μπανάνας Μπ. αλλέως Μπερλουσκόνι ήθελε να δώσει στην εκλογική αναμέτρηση της 28 και 29/05- σε διάφορους θεσμούς της Τ.Α, που αφορούσαν 20 εκατομμύρια ψηφοφόρων -τον χαρακτήρα της αφετηρίας μιας νέας πορείας «προς την Ρώμη», μιμούμενος το πρωτότυπο του, όχι μόνο σε ύφος και γκριμάτσες, Μπενίτο Μουσολίνι.

Και αυτό για να γκρεμίσει από την κυβέρνηση και να εκδιώξει από το «παλάτσο Κίτζι» τον Ρομάνο Πρόντι, οργανωτή των «εκλογών βίας και νοθείας» της 9/04/05 όπως έγραφε στις επιστολές που απέστειλε σε διάφορους Ευρωπαίους και μη ηγέτες.

Μόνο που τα αποτελέσματα, αυτού του εκλογικού διήμερου, προέκυψαν καταστροφικά για τα μεγαλεπήβολα «πορειακά» σχέδια του «καβαλιέρε».

Κράτησε μεν την περιφέρεια της Σικελίας και τον Δήμο του Μιλάνου, αλλά με μεγάλες απώλειες ψήφων σε σχέση και με την προηγούμενη αναμέτρηση, ενώ στο Μιλάνο με τα βίας απέφυγε τον δεύτερο γύρο.

Πιο συγκεκριμένα:

Η κεντροδεξιά διατήρησε την περιφέρεια της Σικελίας με απώλειες της τάξης του 7%.

Στις οχτώ επαρχίες ( που αντιστοιχούν στους δικούς μας νομούς) η προηγούμενη κατάσταση που ήταν ισόπαλη, ενώ τα αποτελέσματα, των τωρινών εκλογών, την ανέτρεψαν προς όφελος της Ενότητας (Κεντροαριστεράς) δηλ. πέντε προς τρία.

Στους εικοσιέξι Δήμους πρωτεύουσες επαρχιών ( Ρώμη, Μιλάνο, Νάπολη, Τορίνο κλπ) η μέχρι τώρα κατάσταση ήταν ισόπαλη. Τα αποτελέσματα των εκλογών δίνουν 14 δήμους στην Ενότητα (Κεντροαριστερά) και 4 στον Πόλο των Ελευθεριών (Κεντροδεξιά), ενώ τέσσαρες Δήμοι πηγαίνουν στο δεύτερο γύρο. Και σε τρεις μετατοπίζονται χρονικά οι εκλογές. Το δε κερασάκι στη τούρτα είναι ότι οι υποψήφιοι της Ενότητας στην Νάπολη, Ρώμη και Τορίνο αγγίζουν ποσοστά αντίστοιχα 57%, 62%, 67%, πολύ επάνω από τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών καθώς και των τελευταίων πολιτικών.

Ακόμα πιο «καταστροφικά» για τα σχέδια του «καβαλιέρε» είναι και τα αποτελέσματα σε άλλους εκατοντρείς (103) μεγάλους Δήμους, στους οποίους ο Πόλος επικρατούσε σε πενήντατεσσαρες (54) έναντι σαραντατριών (43), με έξι (6) διαφόρων πολιτικών αποχρώσεων. Τα αποτελέσματα ανάτρεψαν τη σχέση: τριανταένα (31) στην Ενότητα, 22 στο Πόλο ενώ σαρανταοκτώ (48) πάνε στο δεύτερο γύρω.

Για να διασκεδάσει το θρίαμβο του ο «καβαλιέρε» επισκέφθηκε το φίλο του Τόνυ Μπλαίρ που φιλοξενείται σε μια έπαυλη στους αμπελόφυτους λόφους, της περιοχής των ονομαστών κρασιών Κιάντι, της Τοσκάνης. Στον οποίο τόνισε, βέβαια, ότι είναι ακόμα πρόθυμος να συμβάλλει στην λύση των μεγάλων προβλημάτων του κόσμου, σε αγαστή βέβαια συνεργασία, με τον «αγαπητό» Τζωρτζ «τοξικό» Μπους, μια και όπως δείχνουν - στην παράλληλη φανταστική του πραγματικότητα - και τα αποτελέσματα των εκλογών στη Τ.Α σύντομα θα προβεί στην έξωση από το «παλάτσο Κίτζι» του αντιπαθητικού καθηγητή «μορταντέλλα».

Θέμα

Ευρωπαϊκή Αριστερά

Σύνολο καταγραφών: 159

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι