ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ.

Δημήτρης Χατζησωκράτης, www.pronews.gr, 24/04/2016

Η συνέχιση, για ένα ακόμη τριήμερο, της απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ από τις ΠΟΕΣΥ και ΠΟΕΠΤΥΜ «Με βασικό στόχο την άμεση απόσυρση του εξοντωτικού αντεργατικού κυβερνητικού ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που εξαθλιώνει και φτωχοποιεί όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της χώρας και πλήττει καίρια την Ενημέρωση και τους ανθρώπους της»(από την κοινή ανακοίνωσή τους) θα ήταν πολύ επιεικές να κριθεί ως μια λανθασμένη συνδικαλιστική απόφαση.

Ποιόν ακριβώς θίγουν; Τους εργοδότες των ΜΜΕ;. Μα εδώ πρόκειται, όπως σημειώνουν στην απόφασή τους για την απεργία, για την απόσυρση του νομοσχεδίου που η κυβέρνηση φέρνει την εβδομάδα αυτή (αρχίζει Δευτέρα απόγευμα στις Επιτροπές)!

Ας λέμε τα πράγματα όπως ακριβώς έχουν. Δεν πρόκειται για λάθος επαναλαμβανόμενο! Πρόκειται πολύ απλά για αυτό που λέμε πρακτική ενός Καραμπινάτου κυβερνητικού συνδικαλισμού.!

Χρησιμοποιώντας το όπλο της απεργίας ο μόνος που ωφελείται από τη μη ενημέρωση είναι η κυβέρνηση.

«Ναι αλλά να μην αντιδράσουμε ;», «Να μην υπάρχει η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση σε μια τέτοια επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα;» θα είναι ο αντίλογος της ηγεσίας των Ομοσπονδιών.

Λυπάμαι αλλά υπάρχει τεράστιο πρόβλημα όταν τόσα χρόνια ένα συνδικαλιστικό όργανο σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως αυτός της ενημέρωσης των πολιτών δεν έχουν ή δεν μπορούν να επινοήσουν πρακτικές, κινητοποιήσεις, μεθόδους και «όπλα» που να μη λειτουργούν ως μπούμερανγκ αλλά να πλήττουν ουσιαστικά όσους επιβουλεύονται, στη συγκεκριμένη φάση, τα συμφέροντα του κλάδου, εδώ εν προκειμένω την κυβέρνηση!

Και ας μη ξεχνάμε ότι το σύνθημα «συνδικάτα ανεξάρτητα από κυβέρνηση εργοδοσία και κόμματα» συνεχίζει να έχει την αξία του. Δεν αρκεί μερικοί/ες να ομνύουν σε αυτό. Η πράξη είναι αυτή που μετράει …

Θέμα

Νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Σύνολο καταγραφών: 417

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι