Θέμα: Νέα Δημοκρατία - Σελίδα: 1
Τρία χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ, η κοινωνία έχει πλέον άποψη για τις δυνατότητες και τις προτεραιότητές της. Συγκρίνει πλέον με γεγονότα τη διακυβέρνησή μας και τις επιδόσεις του δήθεν επιτελικού κράτους.
Κώστας Ζαχαριάδης, Γρηγόρης Θεοδωράκης, Αυγή, 03/06/2022
Tι ωραίος τίτλος: «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα». Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Εκθέσεις ιδεών και προεκλογικές υποσχέσεις για μπόνους σε εκλεκτούς.
Δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Πλαφόν στη ΔΕΗ, παρέμβαση στη χονδρική και αξιοποίηση του λιγνίτη για να μένει χαμηλά και να μειώνεται το ειδικό βάρος του φυσικού αερίου και ρυθμιστική παρέμβαση στη ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν τα αυτονόητα μέτρα που χρησιμοποίησαν χωρίς υπερβολή οι μισές ευρωπαϊκές χώρες για να αντιμετωπίσουν το κύμα ακρίβειας εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και στην Ελλάδα δεν κάναμε απολύτως τίποτα, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Γιώργος Σταθάκης οικονομολόγος και πρώην υπουργός Ενέργειας.
Μάλιστα, κύριοι! Εποποιία η εξαγορά, η συγκάλυψη των ευθυνών, η μικροπολιτική, ο παλαιοκομματισμός και η φαυλότητα!
Με αγανάκτηση ακούσαμε τις κυνικές δηλώσεις και είδαμε την απαράδεκτη, προσβλητική και υβριστική συμπεριφορά του δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανού για τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία.
Τάσος Παππάς, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 03/02/2022
Την Κυριακή το βράδυ στη Βουλή διέπραξε σωρεία αδικημάτων και δημιούργησε τοξικό κλίμα και την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη ξέχασε τα πάντα και έδωσε συμβουλές για το πώς πρέπει να λειτουργούν η Δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου. Τα δυο πρόσωπα του πρωθυπουργού. Οι οπορτουνισμοί για να μην προκαλούν το δημόσιο αίσθημα πρέπει να έχουν μια απόσταση μεταξύ τους. Δεν μπορείς τη μια μέρα να υποστηρίζεις κάτι με φανατισμό και την ακριβώς επόμενη να το καταρρίπτεις με πομπώδη ρητορική.
Στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης, 26 του μηνός Ιανουαρίου, που απέρχεται συναποκομίζοντας και τις μάταιες ευχές μας για καλή ή καλύτερη χρονιά, επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο ο πρωθυπουργός, έπειτα από σιγή ολίγων ημερών (αλλά ποιων ημερών). Και στην εισαγωγική του τοποθέτηση ζήτησε συγγνώμη: «Μία προσωπική και ειλικρινή συγγνώμη από τους συμπολίτες μας οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν επί πολλές ώρες, μένοντας εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό».
Από τον Δεκέμβριο του 2019, με μια χιονόπτωση στη Μαλακάσα, είχε φανεί η τάση της κυβέρνησης να μεταθέτει τις ευθύνες της
Αυτή η ανίκανη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κρίση” κυβέρνηση, όπως εύστοχα τη χαρακτήρισε την Πέμπτη στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας καταθέτοντας την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της, έκανε με την “Ελπίδα” το τρία στα τρία. Κακοκαιρία “Μήδεια” το 2019, πυρκαγιές πέρσι τον Αύγουστο στην Εύβοια, πρόσφατες προαναγγελθείσες από μέρες χιονοπτώσεις.
Με τις πυρκαγιές, κυβερνητικοί και φίλα προσκείμενοι δημοσιολόγοι, που ονειρεύονται να γίνουν πολιτικοί, ύψωναν επιτιμητικά το φρύδι της αλαζονείας και μάς κατσάδιαζαν, λέγοντας ότι «θέλει ο καθένας μας ένα πυροσβεστικό στην πόρτα του». Τώρα, με τη χιονοθύελλα, υψώνουν επιτιμητικά το δάχτυλο της οίησής τους και πάλι μάς κατσαδιάζουν. Λέγοντας ότι «θέλει ο καθένας μας ένα εκχιονιστικό στην πόρτα του».
ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ...
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο ζήτησε συγνώμη και μετά έριξε τις ευθύνες σε όλους τους άλλους, εκτός από την κυβέρνηση του.
Φταίει η παραχωρησιούχος εταιρεία διαχείρισης της Αττικής Οδού. Φταίει η Περιφέρεια. Φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον ίδιο και την κυβέρνησή του. Ζητά απλά την κατανόηση των πολιτών, λέγοντας ότι μέσα σε λίγους μήνες δεν λύνονται τα προβλήματα.
Στον τρίτο χρόνο της πανδημίας πια, βρισκόμαστε στον αστερισμό μιας μετάλλαξης που το όνομά της, «Ομικρον», ενδέχεται να λειτουργεί παραμυθητικά, δηλαδή παραπλανητικά. Στην ακοή των Ελλήνων και όσων ξένων διακρίνουν το νόημα μέσα στον ήχο, το «μικρό» ακούγεται καθησυχαστικό, ήπιο: «Περάσαμε τη μεγάλη μπόρα και τώρα αντιμετωπίζουμε το ασθενές υπόλοιπο».
Όταν βρέχει πλημμυρίζουμε, όταν χιονίζει αποκλειόμαστε και, όταν κάνει ζέστη λίγο παραπάνω από το κανονικό, καιγόμαστε.
Ας υιοθετήσουμε τη(διαχρονική) δικαιολογία, αν και αυτή η κυβέρνηση την έχει σαν καραμέλα. Ναι, χτες είχαμε ακραίο καιρικό φαινόμενο. Έπεσε πολύ χιόνι και μαζεμένο. Αλλά, διάβολε, το ξέραμε. Από μέρες μας είχαν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι. Ειδικά για την Αττική, όπου ζει η μισή Ελλάδα, έλεγαν ότι θα χτυπηθεί με σφοδρότητα, από τα βόρεια έως τα νότια και από τα δυτικά έως τα ανατολικά.
Μʼαρέσει που κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ οι κυβερνώντες ότι είναι και με τον εμβολιασμένο και με τον ανεμβολίαστο, και με το που «εκοιμήθη» ο μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς (ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του, και να τον συγχωρέσει που πήρε στον λαιμό του μαζί με το σαρκίον του δεν ξέρω πόσους πιστούς του) άρχισαν τα όργανα του κόμματος της συμπολίτευσης τους ύμνους και τους αίνους για τον εκλιπόντα.
Σύνολο καταγραφών: 155