Ακόμη κι έναν άνθρωπο

Μιχάλης Μητσός, Τα Νέα, 22/11/2021

Η τελευταία γελοιογραφία του Ανδρέα Πετρουλάκη στο Protagon δείχνει έναν ιερέα στην είσοδο της εκκλησίας να λέει σε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων: «Ο Μητσοτάκης δεν επιτρέπει να μπείτε χωρίς τεστ». Κι εκείνοι απαντούν: «Ο Μητσοτάκης δεν ένιωσε ποτέ την ανάγκη να ανάψει ένα κερί».

Αυτά παθαίνεις όταν προσπαθείς να κάνεις αντιπερισπασμό για το αυτονόητο στρέφοντας τα πυρά σου στην αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χωρίς αμφιβολία αναξιόπιστος: άργησε πολύ να ταχθεί κατηγορηματικά υπέρ των εμβολιασμών, προσπάθησε και εξακολουθεί να προσπαθεί να αλιεύσει ψήφους από τους ανεμβολίαστους και ανέχεται στις τάξεις του κάποιον που διακήρυττε μέχρι την τελευταία στιγμή ότι θα έκανε μόνο τα «δοκιμασμένα εμβόλια», ενώ ακόμη και τώρα υπονομεύει τα εμβόλια λέγοντας ότι δεν πιάνουν πλήρως τις μεταλλάξεις και ότι η μόνη λύση είναι τα μονοκλωνικά. Αυτό δεν σημαίνει, πρώτον, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να κάνει αντιπολίτευση και, δεύτερον, πως οτιδήποτε λέει μπορεί να αντιμετωπίζεται με το δόγμα «δεν δικαιούστε διά να ομιλείτε». Η θέση του ότι δεν μπορεί να μπαίνουν στις εκκλησίες ανεμβολίαστοι γιατί κινδυνεύουν οι πιστοί που έχουν εμβολιαστεί είναι σωστή, πώς να το κάνουμε. Κι αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το αν ο αρχηγός του είναι θρήσκος ή άθεος.

Σε πολλά μπορεί να διαφωνεί κανείς με τον πιο ανεξάρτητο των Συριζαίων, τον Νίκο Φίλη, αλλά η πρότασή του να λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού ύστερα από ένα διάστημα ήταν σωστή. Και ορθώς επιδοκιμάστηκε από την πιο ανεξάρτητη των Νεοδημοκρατών, την Ντόρα Μπακογιάννη, για να υιοθετηθεί στη συνέχεια και από την κυβέρνηση. Σωστή είναι η θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για την ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι οι αστυνομικοί και τα σώματα ασφαλείας εν γένει. Τι νόημα έχει να εκτίθεται λοιπόν ο Ακης Σκέρτσος λέγοντας, και επιμένοντας, ότι «δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό;».

Πριν από λίγο καιρό, ο Αντονι Φάουτσι κάλεσε τους αμερικανούς αστυνομικούς να εμβολιαστούν, επισημαίνοντας ότι η αντίστασή τους δεν έχει νόημα καθώς «περισσότεροι αστυνομικοί πεθαίνουν από Covid παρά από οποιαδήποτε άλλη αιτία». Το επιχείρημα είναι συντριπτικό. Οι αστυνομικοί πρέπει να εμβολιαστούν πρωτίστως επειδή κινδυνεύουν οι ίδιοι. Αν επέμενε σε αυτή την πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν πολύ πιο πειστικός. Αν πιανόταν από αυτό η κυβέρνηση, θα ξεπερνούσε ανώδυνα την ανησυχία μήπως πληγώσει μια κατηγορία ψηφοφόρων της. Κι αν τα δύο κόμματα έκαναν από κοινού εκστρατεία για το ζήτημα αυτό, θα πρόσφεραν τεράστια υπηρεσία στον τόπο.

Γιατί όπως τόνισαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Νίκος Φίλης σε μια πρόσφατη κοινή ραδιοφωνική τους συνέντευξη, ακόμη κι έναν άνθρωπο αν πείσουν, με τις παρεμβάσεις και τις κοινές εμφανίσεις τους, το όφελος θα είναι τεράστιο.

Θέμα

Νέα Δημοκρατία

Σύνολο καταγραφών: 155

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι