Πρόταση 5 σημείων του Δ. Παπαδημούλη στην ΠΓ του ΣΥΝ(7/1/2010)

08/01/2010

1. Να σταματήσει αμέσως η πορεία διάχυσης και διάλυσης του ΣΥΝ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Να επανεξεταστούν όσα μέτρα (πχ ενιαίο υποχρεωτικό μητρώο μελών) τροφοδοτούν αυτή την αρνητική δυναμική.

2. Άμεσες διαδικασίες ανασύνταξης και ενίσχυσης του ΣΥΝ ως στρατηγικής επιλογής «μακράς πνοής». Επαναβεβαίωση των ιδρυτικών φυσιογνωμικών του χαρακτηριστικών (δημοκρατικός δρόμος προς τον σοσιαλισμό, ευρωπαϊκός προσανατολισμός, οικολογική εγρήγορση, εσωκομματική δημοκρατία). Ενίσχυση της αυτόνομης πολιτικής παρουσίας και δράσης του ΣΥΝ.

3. Επανασχεδιασμός και νέα πολιτική συμφωνία για την πολιτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ, με παράλληλο άνοιγμα στον οικολογικό και τον αριστερό σοσιαλιστικό χώρο.

4. Διεκδίκηση ισχυρής αιρετής περιφέρειας και ισχυρών, σε πόρους και αρμοδιότητες, δήμων. Αποκεντρωμένη ευέλικτη εκλογική τακτική στην Αυτοδιοίκηση, χωρίς κεντρικές κομματικές συμφωνίες, με στόχο την ισχυροποίηση της παρουσίας μας στο θεσμό. Ειδικό άνοιγμα για κοινή παρουσία με τους Οικολόγους Πράσινους.

5. Εμβάθυνση της πολιτικής μας για «αριστερή προγραμματική αντιπολίτευση». Αξιοποίηση, βελτίωση και εξειδίκευση του Προγράμματος που εγκρίθηκε το Φεβρουάριο από το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ.

Για την επίτευξη των παραπάνω, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ να λειτουργήσει συνθετικά, πέρα από κάθετους τασικούς διαχωρισμούς και ομηρίες, προωθώντας διαδικασίες σύνθεσης απόψεων και ευρύτερου δημοκρατικού διαλόγου, με ουσιαστική συμμετοχή των μελών και φίλων του κόμματος.

Η συνεννόηση και η εξασφάλιση ευρύτατης Συνασπιστικής συναίνεσης είναι απολύτως εφικτή.

Αν υπάρξει η σχετική βούληση, τότε ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής του Συνεδρίου είναι δευτερεύον ζήτημα.

Αν αντίθετα επιλεγεί ο δρόμος της εσωστρέφειας και των κάθετων αντιπαραθέσεων, τότε το ισοζύγιο από ένα βεβιασμένο συνέδριο θα είναι αρνητικό για τον ΣΥΝ.

Θέμα

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ

Σύνολο καταγραφών: 157

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι