Οι βιαιότητες προκαλούν συντηρητικά αντανακλαστικά – πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης

Φώτης Κουβέλης, 09/12/2008

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ (στους Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου, εκπομπή «Πρωινή Γραμμή», μεταξύ άλλων, τόνισε:

Η Αριστερά, στην οποία θητεύω και την οποία έχω την τιμή να υπηρετώ, δεν έχει σχέση με την ανωμαλία που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες. Αυτή η έκρυθμη κατάσταση που όλοι βιώνουμε αθροίζει αγανάκτηση, θυμό και αδιέξοδο, καταστάσεις, τις οποίες κάποιοι εκμεταλλεύονται και δημιουργούν αυτές τις βιαιοπραγίες».

«Οι βιαιότητες με βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετο, δεν έχουν σχέση με το δημοκρατικό κίνημα, το οποίο πρέπει ενωτικά να αγωνιστεί για ζητήματα που αφορούν στον ουσιαστικό εκδημοκρατισμό και την υλοποίηση των κοινωνικών δικαιωμάτων που πραγματικά πλήττονται».

«Οι βιαιότητες προκαλούν συντηρητικά αντανακλαστικά, διαμορφώνουν κοινωνικές διαστρωματώσεις με τρόπο αντίπαλο προς τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και προς το ουσιαστικό αίτημα του εκδημοκρατισμού της ζωής».

«Η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη για το θάνατο του Αλέξανδρου, διότι δεν προώθησε τον ουσιαστικό εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας, με αποτέλεσμα συμπεριφορές σαν αυτή του αστυνομικού που εν ψυχρώ δολοφόνησε το νεαρό παιδί.

Έχει ευθύνη για μια κοινωνική πολιτική που δεν εφάρμοσε, έχει ευθύνη για τις συντηρητικές οικονομικές επιλογές που διαμόρφωσαν την αγανάκτηση, το θυμό και τα αδιέξοδα. Αυτά αθροιζόμενα, διαμορφώνουν τη συνολική ευθύνη της κυβέρνησης".

Θέμα

Διαδηλώσεις- Βία

Σύνολο καταγραφών: 102

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι