Πρωταρχικός στόχος η ιδεολογική ακύρωση όλων αυτών των ενεργειών

ΔΗΛΩΣΗ για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του αστυνομικού

Φώτης Κουβέλης, 05/01/2009

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρώτη Γραμμή», για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του αστυνομικού επεσήμανε:

Αυτό που συνέβη είναι απερίφραστα καταδικαστέο. Είναι κάτι περισσότερο από μια πράξη που πρέπει κανείς να καταδικάσει. Ταυτόχρονα πρέπει να καταγράψουμε την ιδιαίτερη ανησυχία όσο και σκέψεις οι οποίες υπάρχουν αναφορικά μ΄ αυτή την εγκληματική ενέργεια, που έγινε σε βάρος ενός αστυνομικού για τον οποίον εύχομαι ό,τι καλύτερο και γρήγορα να γίνει καλά.

- Θεωρείτε ότι αυτού του είδους οι ενέργειες τροφοδοτήθηκαν από το κλίμα που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες .. κλίμα έντασης, συγκρούσεων, καταστροφών…

Παράμετρος είναι αυτό το οποίο λίγο πριν περιγράψατε, χωρίς όμως να είναι το μόνο και χωρίς να είναι το απολύτως κυρίαρχο. Νομίζω ότι η ενέργεια αυτή εξ αντικειμένου λειτουργεί στο πλαίσιο μιας «λογικής» παρακράτους και τούτο ανεξάρτητα από τις ιδιαίτερες στοχεύσεις που μπορεί να έχουν αυτοί που επέλεξαν να προχωρήσουν σε αυτή την δολοφονική ενέργεια. Ενέργεια που σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με το δημοκρατικό κίνημα και ιδιαίτερα το κίνημα της νεολαίας, το οποίο διεκδικεί, έχει στόχους που δεν μπορεί να αναπτυχθεί θετικά όταν παράπλευρα απειλείται από τη «λογική» της κουκούλας και του σκότους.

- Θεωρείτε ότι πρέπει να ληφθούν κάποια πρόσθετα μέτρα από την πλευρά της πολιτείας;…

Εκείνο το οποίο πρέπει να υπάρξει είναι η ιδεολογική ακύρωση όλων αυτών των ενεργειών, διότι προβάλλονται ιδεολογικές επιφάσεις προκειμένου να δικαιολογηθούν τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές. Ταυτόχρονα να αναδειχθεί ότι το βάθεμα της δημοκρατίας, η ικανοποίηση των διεκδικήσεων των πολιτών σε καμία περίπτωση δεν έχουν σχέση με τέτοιες συμπεριφορές. Αντίθετα, προκαλούν και αναπτύσσουν συντηρητικά ανακλαστικά που είναι δυνατόν να γυρίσουν σε βάρος των διεκδικήσεων των εργαζομένων, των νέων, της κοινωνίας συνολικότερα.

Θέμα

Διαδηλώσεις- Βία

Σύνολο καταγραφών: 102

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι