Οι Ευρωεκλογές θα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση για τον ΣΥΝ

Στέφανος Μπαγεώργος, 21/04/2004

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για δικούς τους λόγους θα επιδιώξουν τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των δυνάμεών τους. Με πρόσφατη τη λαϊκή ετυμηγορία των εθνικών εκλογών δεν θα ισχύσει, όπως σε άλλες ανάλογες αναμετρήσεις, η θεωρία της «χαλαρής» ψήφου ή τουλάχιστον δεν θα ισχύσει στον ίδιο βαθμό, ενώ οι τοποθετήσεις των πολιτικών δυνάμεων για το Κυπριακό συνθέτουν ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο πολιτικό σκηνικό.

Ο ΣΥΝ θα μετάσχει στις Ευρωεκλογές μέσα από τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς με βάση την πρόσφατη απόφαση της ΚΠΕ και με επικεφαλής υποψήφιο από τον ευρύτερο χώρο των συνεργαζόμενων δυνάμεων.

Πρέπει να το πούμε καθαρά: οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν πριν και μετά τις εθνικές εκλογές, οι διαφορετικές προσεγγίσεις εντός του ΣΥΝ αλλά κυρίως οι αποκλίνουσες πολιτικές επιλογές των συνεργαζόμενων δυνάμεων, δεν δημιουργούν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ο ΣΥΝ οφείλει να παρουσιάσει στην προεκλογική περίοδο το σύνολο της πολιτικής του για την Ευρώπη χωρίς εκπτώσεις και χωρίς παραχωρήσεις που νοθεύουν τη φυσιογνωμία του και θολώνουν την πολιτική του.

Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός του κόμματος είναι μια ρεαλιστική και γόνιμη επιλογή. Μια επιλογή που οφείλουμε να επιβεβαιώνουμε κάθε στιγμή την ορθότητά της διατυπώνοντας τις προτάσεις μας για το σύνολο των προβλημάτων που είναι κάθε φορά στο επίκεντρο της συζήτησης.
  • Η πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης σε ομοσπονδιακή βάση
  • Η υιοθέτηση ενός Ευρωπαϊκού Συντάγματος
  • Η ανάδειξη θεσμών κυβερνητικού χαρακτήρα
  • Η οικοδόμηση μιας κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας της Ε.Ε.
  • Η αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας
  • Η διεκδίκηση μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής δημόσιων επενδύσεων,

αποτελούν, ενδεικτικά, στόχους για τους οποίους η Αριστερά στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, πρέπει να παλέψει για την υλοποίησή τους.

Σχετικά κείμενα

Θέμα επικαιρότητας:
Ευρωεκλογές 2004

Σύνολο: 27 Κείμενα

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι