Διάλογο με θέσεις και προτάσεις και όχι με ευκαιριακές συμπράξεις

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 28/02/2019

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας σήμερα στο ρ/σ NEWS 247 στους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Αγγελική Σπανού μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

-Κάλεσμα από τον Αλ. Τσίπρα για συμπαράταξη

-Θεωρώ την πρόσκληση κάλεσμα του Αλ. Τσίπρα εναρμονισμένη με το άμεσο εκλογικό επίδικο. Αυτό των Ευρωεκλογών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν σε πλήρη αντιστοίχιση με τους βασικούς πολιτικούς στόχους που έθεσε στο Πρόσφατο Συνέδριό του στη Μαδρίτη, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα(PES), με το Μανιφέστο του: «Ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο για την Ευρώπη». Όπως στο προοίμιο του Μανιφέστου, κάλεσε σε συμπόρευση και ευρύτατη συμπαράταξη τις προοδευτικές δυνάμεις για την αποτροπή της ανόδου και επέλασης στην Ευρώπη της ακροδεξιάς και του εθνικισμού καθώς και τη αποτελεσματική αντιμετώπιση των κυρίαρχων νεοφιλελεύθερων επιλογών στην οικονομία και τις επιπτώσεις τους στο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αυτός ο διάλογος είναι απολύτως αναγκαίος να γίνει. Εμείς ως ΔΗΜΑΡ, μια ημέρα πριν, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής υπογραμμίζαμε το επείγον αυτού του διαλόγου. Διάλογος, δημόσια με θέσεις και προτάσεις, σε προγραμματική βάση και όχι με ευκαιριακές συμπράξεις οι οποίες δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων του σοσιαλδημοκρατικού και κεντροαριστερού χώρου.

Ο αρνητισμός και το «σύνδρομο του σκαντζόχοιρου» δεν βοήθησαν ποτέ.

-Συμμετοχή στην παρουσίαση της Έκθεσης
«Ευημερία για όλους σε μια Βιώσιμη Ευρώπη»

-Την προσεχή Δευτέρα, η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το Ελληνικό Γραφείο του Fridrich Ebert Stiftung,(το Ινστιτούτο του Γερμανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος(SPD) και το ΙΝΕΡΠΟΣΤ παρουσιάζουν στην Αθήνα τη Έκθεση: «Ευημερία για όλους σε μια Βιώσιμη Ευρώπη» της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τη Ευημερία και την Ισότητα, που την παράγγειλε η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Η πρώτη παρουσίαση έγινε από τον πρώην πρωθυπουργό της Δανία Poul Nylrup Rasmussen και την Λούκα Κατσέλη στο τακτικό Συνέδριο του PES, τον περασμένο Δεκέμβριο στη Λισαβόνα, σε ειδική συνεδρίαση. Έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν και να πάρουν το λόγο οι ηγεσίες των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ, ΔΗΜΑΡ.

Η αυτοεξαίρεση του ΠΑΣΟΚ , μέλους του PES, με κήρυξη απαγορευτικού σήματος συμμετοχής σε κάθε στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, οδηγεί σε τραγέλαφο!

-Η "στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ"

-Η πλησίστια πλεύση στην πολιτική της «Στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ» με τη συνακόλουθη πρακτική που καθοδηγείται από την αντίληψη: «ούτε με σφαίρες δεν υπάρχει δυνατότητα διαλόγου», προσδίδει ακραία μονομέρεια στην πολιτική του ΚΙΝΑΛ. Το πρόβλημα είναι ότι οδηγεί εξ αντικειμένου σε μια «στρατηγική νίκη» της … ΝΔ. Γι αυτό αποτελεί και την κεντρική γραμμή της ΝΔ.

Σχόλια: 0

Πρόσθεσε σχόλιο

Παρακαλώ συμπλήρωσε όλα τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο. Η ηλεκτρονική σου διεύθυνση (Email) δεν εμφανίζεται στην ιστοσελίδα. Απόφυγε την χρήση κεφαλαίων γραμμάτων - εκτός βέβαια από το πρώτο γράμμα ονόματος ή πρότασης.

* * * *

Γράψε μόνο καθαρό κείμενο (ελληνικό ή λατινικό αλφάβητο και αριθμούς, όχι σύμβολα ή κωδικούς του HTML). Αν εισάγεις σύμβολα, η αποστολή ακυρώνεται. Άφησε μια κενή σειρά μεταξύ των παραγράφων.

Για λόγους ασφαλείας, αντίγραψε τους αριθμούς της εικόνας στο αντίστοιχο πεδίο. Αν οι αριθμοί είναι δυσανάγνωστοι ή αν πέρασαν 20 λεπτά από τότε που άνοιξες την σελίδα, «κάνε κλικ εδώ για να τους αλλάξεις».

Το σχόλιό σου θα εμφανιστεί αφού πρώτα ελεγχθεί από την διαχείριση της ιστοσελίδας.

Θέμα επικαιρότητας:
Αριστερά-κεντροαριστερά

Σύνολο: 423 Κείμενα

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι