Διαφορά φάσης

Μυρσίνη Λιοναράκη, 01/11/2010

Φάση πρώτη: «Α ρε φιλενάδα εγώ ψηφίζω Κηφισιά, κρίμα δεν μπορώ να σε σταυρώσω», μου είπε μία. «Ρε συ ποιες περιφερειακές λες τώρα τρέχουμε με τις δημοτικές, αυτές οι άλλες που λες πότε είναι;» αναρωτήθηκε ο άλλος. «Μα αφού οι περιφερειάρχες διορίζονται εσύ πως κατεβαίνεις στις εκλογές ως σύμβουλος;» διαμαρτυρήθηκε ένας τρίτος. Όλοι φίλοι μου. Καλά παιδιά, μορφωμένα, έξυπνα και μια χαρά γενικά.

Διάγνωση: Ο Καλλικράτης (ΑΚΑ η Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης) φοράει ακόμα την πιπίλα του. Προφανώς δεν απαιτεί κανείς να διαβάσει ο κάθε πολίτης τις περίπου 400 σελίδες του νομοσχεδίου. Αλλά αν κρίνω από τις απαντήσεις που πήρα όλες αυτές τις τελευταίες βδομάδες προσπαθώντας να προωθήσω σε φίλους και γνωστούς την ριμάδα την υποψηφιότητά μου έχουμε θέμα μεγάλο παιδιά.

Με λίγα λόγια: Η περιφέρεια Αττικής, με έδρα την Αθήνα καλύπτει το 2,9% της συνολικής έκτασης της χώρας και μετράει 4.500.000 ψυχές. Τα τέσσερα νομαρχιακά διαμερίσματα καταργούνται και η πια περιφέρεια διαιρείται σε οκτώ τομείς. Εμείς εδώ και οι γειτονιές μας ανήκουν στον Βόρειο Τομέα (Χολαργός – Παπάγου, Χαλάνδρι, Πεντέλη, Κηφισιά, Μεταμόρφωση, Πεύκη – Λυκόβρυση, Μαρούσι, Ψυχικό – Φιλοθέη, Ν. Ιωνία, Βριλήσσια, Αγία Παρασκευή). Βάζουμε τέσσερις σταυρούς στους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους. Οι αντιπεριφερειάρχες δεν σταυρώνονται – στην περίπτωση της Αττικής Γης Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα είναι ο Νότης Μαυρουδής.

Φάση δεύτερη: «Δεν θα ψηφίσω Ψαριανό, εγώ θα ψηφίσω τον υποψήφιο του Φώτη Κουβέλη, αυτόν θέλω», μου δήλωσε ένας ΠΑΣΟΚος οργανωμένος και παλιός. «Μα καλά εσύ τι δουλειά έχεις με τον ΠΑΣΟΚο τον Ψαριανό; Όλοι αυτοί έφυγαν για να πάνε στο ΠΑΣΟΚ, έλεος!» αναφώνησε μια φίλη μου που διαφημίζει με πάθος την υποψηφιότητα ενός μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που κατεβαίνει με άλλο κόμμα και δηλώνει ανεξάρτητος. «Εγώ θέλω να σε βοηθήσω ρε Μυρσινάκι αλλά αυτός ο Ψαριανός είναι ακραίος αναρχικός, πώς σου ήρθε;», ρώτησε ένας φίλος του μπαμπά μου παλιός Ρηγάς και σύντροφος του Γρηγόρη που το γύρισε στους Φιλελεύθερους.

Διάγνωση: Μπλέξαμε τα μπούτια μας! Είναι γνωστό και προφανές ότι η ιδεολογία κάπου χάθηκε στον δρόμο της μεταπολίτευσης αλλά εδώ μιλάμε για πλήρες χάος. Περαστικά μας και καλό βόλι.

Με λίγα λόγια: Η Δημοκρατική Αριστερά αποτελείται από 4 βουλευτές προερχόμενους από την ανανεωτική αριστερά που την έκαναν από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτονομήθηκαν παίρνοντας ρίσκα μεγάλα. Ο Ψαριανός είναι ένας από αυτούς και ανέλαβε να κατέβει υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής. Η ομάδα αυτή πρότεινε τον Καμίνη για Αθήνα και τον Μπουτάρη για Θεσσαλονίκη.

*Δημοσιογράφος και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στον Βόρειο Τομέα με τον συνδυασμό Αττική Γη του Γρηγόρη Ψαριανού από την Δημοκρατική Αριστερά.

Θέμα επικαιρότητας:
Περιφερειακή συγκρότηση-Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010

Σύνολο: 186 Κείμενα

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι