Γεράσιμος Γεωργάτος: Αντί για νομισματικό και εμπορικό ανταγωνισμό, σε όλο τον κόσμο επείγει η ανάγκη για συντονισμένη νομισματική και οικονομική πολιτική

12/11/2010

O Γεράσιμος Γεωργάτος, υπεύθυνος για την ευρωπαϊκή και εξωτερική πολιτική της Δημοκρατικής Αριστεράς, σχετικά με τη σύνοδο των G 20 έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι ηγέτες των G 20, στη σύνοδο της Σεούλ, στη Νότια Κορέα, αποδεικνύονται επικίνδυνα κατώτεροι των περιστάσεων. Οι ελεύθερες νομισματικές διακυμάνσεις και ο γενικευμένος νομισματικός και εμπορικός ανταγωνισμός δεν πρόκειται να λύσουν κανένα από τα σοβαρά κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα πουθενά στον κόσμο. Αντιθέτως θα τα οξύνουν, όπως επισήμανε και ο απερχόμενος βραζιλιάνος πρόεδρος Λούλα ντα Σίλβα. Η ανθρωπότητα έχει σήμερα επείγουσα ανάγκη από ένα σύστημα σταθερών και βεβαίως διαπραγματεύσιμων νομισματικών ισοτιμιών, με ενίσχυση της εσωτερικής ζήτησης σε κάθε κράτος και ρύθμιση της ροής των χρηματοπιστωτικών κεφαλαίων ως άμυνα απέναντι στις κρίσεις και την κερδοσκοπία και ως ένα πρώτο βήμα για την επανάκτηση της πρωτοκαθεδρίας της πολιτικής απέναντι στις αγορές».

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι