Αρχείο κειμένων: Κείμενα της εβδομάδας 49, (6-12), Δεκέμβριος 2021 - Σελίδα: 1

Το ΕΣΥ υπονομεύεται από την ίδια την κυβέρνηση

Τάνια Καραγιάννη, Μακεδονία της Κυριακής, 12/12/2021

«Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι είναι τόσο ακατάληπτος ο τρόπος, με τον οποίο έχει κινηθεί δυο χρόνια τώρα αυτή η κυβέρνηση, που είναι αδύνατον για οποιονδήποτε λογικό άνθρωπο να κάνει ασφαλή εκτίμηση για τις επόμενες κινήσεις της»

Ενας «λαϊκιστής» λοιπόν και ο Πάπας;

Παντελής Μπουκάλας, Η Καθημερινή της Κυριακής, 12/12/2021

Δεν φτάνει που είναι αιρετικός ο Πάπας, όπως και κάθε Πάπας άλλωστε, και κάθε μη Ορθόδοξος. Είναι και λαϊκιστής. Τα περί της αιρετικής παποσύνης τα ξέρουμε από παλιά, στις μέρες μας πάντως ακούγονται μόνο από τους πλέον φονταμενταλιστές της Ορθοδοξίας.

Όποιος και να κερδίσει στο ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να απαντήσει αν θεωρεί τον Μητσοτάκη μέρος του προβλήματος ή μέρος της λύσης

Κώστας Ζαχαριάδης, kontranews.gr, 12/12/2021

Κώστας Ζαχαριάδης
Κώστας Ζαχαριάδης
«Αυτό που προέχει τώρα δεν είναι το κομματικό συμφέρον. Είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας και ο περιορισμός των συνεπειών στο ελάχιστο. Αυτό που προέχει είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές»

Τελειώσαμε με τα κόκκινα δάνεια;..

Κώστας Καλλίτσης, Η Καθημερινή της Κυριακής, 12/12/2021

Όταν ρίχνεις στην οικονομία σχεδόν 43 δισ. ευρώ, με προγράμματα κρατικής στήριξης που αντιστοιχούν στο 25% του ΑΕΠ, και το ΑΕΠ αναπληρώνει τις απώλειές του κατά 13,4%, ε, δεν είναι σοβαρός λόγος για να ενθουσιάζεσαι -νομίζω. Είναι θετικό ότι η οικονομία επανέρχεται σχεδόν εκεί που ήταν το 2019, αλλ’ αυτό συμβαίνει λόγω των 43 δισ., της αύξησης ιδιωτικής και δημόσιας κατανάλωσης και της κατασκευής νέων κατοικιών, και με παράλληλη εκτίναξη του εξωτερικού ισοζυγίου:

Ώρα για «αποφασιστική διπλωματία» στο άλυτο Κυπριακό

Κυριάκος Πιερίδης, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 12/12/2021

Τέλος στον φαύλο κύκλο των αλυσιδωτών παρενεργειών που προκαλεί το άλυτο Κυπριακό αποφάσισαν να δώσουν συντονισμένα η Ευρωπαϊκή Ενωση και ο ΟΗΕ, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια συγκροτημένη πολιτική πρωτοβουλία επίλυσης. Στις Βρυξέλλες και τη Νέα Υόρκη ωριμάζει πια η ιδέα ότι πρέπει να αναλάβουν από τώρα πολιτική δράση, που στον κατάλληλο χρόνο να εξελιχθεί σε πλήρη και αποφασιστική πρωτοβουλία. Το μήνυμα που διαβιβάζουν στο διπλωματικό παρασκήνιο προς όλους είναι: όχι άλλα παιχνίδια με μηδενικό αποτέλεσμα! Μόνιμη λύση, συνεργασία και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διχασμός και χαλαρές ταυτότητες

Γιώργος Γιαννουλόπουλος, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 11/12/2021

Γιώργος Γιαννουλόπουλος
Γιώργος Γιαννουλόπουλος
Τώρα τελευταία, μια μομφή που εκτοξεύεται ολοένα και πιο συχνά είναι ότι κάποιοι σπέρνουν τον διχασμό. Αν το καλοσκεφτούμε όμως, η ταυτότητά μας αναγκαστικά προκύπτει από μια άρνηση: οι πλούσιοι δεν είναι φτωχοί, οι γέροι δεν είναι νέοι, ο Αθηναίος δεν είναι Θεσσαλονικιός κοκ. Ετσι λειτουργεί η γλώσσα. Το ίδιο ισχύει, κατά μείζονα λόγο, και στην πολιτική. Η ένταξή μας σε μια παράταξη κατ’ ανάγκη λειτουργεί διχαστικά επειδή δηλώνει την αντίθεσή μας σε όσους επέλεξαν μια άλλη. Αυτό γινόταν πάντα, αυτό θα γίνεται και στο μέλλον.

Διαχείριση της μετάβασης

Γιώργος Καπόπουλος, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 11/12/2021

Η γερμανική Σοσιαλδημοκρατία, το αρχαιότερο κεντροαριστερό κόμμα στην Ευρώπη, επανέκαμψε την Τετάρτη στην καγκελαρία ύστερα από δεκαέξι χρόνια απουσίας.

Πριν από μερικούς μήνες το ιστορικό SPD φαινόταν να έχει κλείσει τον κύκλο του ως μεγάλο κόμμα καθώς οι δημοσκοπήσεις το κατέτασσαν στην τρίτη θέση μετά τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Πράσινους.

Κάτι τρέχει με το ΠΑΣΟΚ

Παύλος Τσίμας, Τα Νέα, 11/12/2021

Και ξαφνικά όλοι μιλούν για το ΠΑΣΟΚ. Η εντυπωσιακά μεγάλη- κι όχι μόνον με τα ελληνικά μέτρα- συμμετοχή στις εκλογές, την περασμένη Κυριακή, φούσκωσε τα πανιά- ίσως και τα μυαλά- ενός πολιτικού οργανισμού που σε λίγο συμπληρώνει δέκα χρόνια από την στιγμή της συντριβής του, στον μεγάλο σεισμό του 2012.

Ας απαντήσουν για τις ΜΕΘ αντί να κραυγάζουν

Λάμπρος Αθ. Τσουκνίδας, Αυγή, 10/12/2021

Στις κανονικές χώρες αυτοί που δικαιούνται ξεχωριστή περίθαλψη ορίζονται με πρωτόκολλα

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε, αλλά δεν είναι δα και τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα για να ξεχάσουμε πως, όταν αρρώστησε με κορωνοϊό ο Τραμπ -Πρόεδρος με πλήρεις αρμοδιότητες τότε, που ακόμα δεν του είχαν αφοπλίσει το διαβόητο βαλιτσάκι με τα πυρηνικά-, εισήχθη επειγόντως σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Αναζήτηση …φινλανδοποίησης !

, KReport, 10/12/2021

Το 1971-72 ο Κίσινγκερ έπεισε τον Νίξον να εξομαλύνει τις σχέσεις με την Κίνα του Μάο για να διαπραγματευτεί στην συνέχεια από θέση ισχύος με την ΕΣΣΔ του Μπρέζνιεφ.

Το 2021 έχουμε προσπάθεια ανασύνθεσης, αντεστραμμένης, της τριγωνικής ισορροπίας.

Ορθός λόγος, ο μόνος δρόμος ευθύνης

Σπύρος Δανέλλης, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 10/12/2021

Σήμερα, δύο και χρόνια μετά την εμφάνιση του εφιάλτη, όταν όλοι συμφωνούν πως το εμβόλιο είναι το σημαντικότερο όπλο εναντίον του, ενώ έχουν ήδη γίνει δισεκατομμύρια εμβολιασμοί σ’ όλο τον κόσμο κι όταν καθημερινά οι νεκροί στη χώρα μας ξεπερνούν τους 100, ουδείς δικαιούται να μιλά για δικαιώματα στην παράνοια και στον ανορθολογισμό που απειλούν τη ζωή, τη δημόσια υγεία, την οικονομία, την κοινωνική ζωή.


Λίγα μέτρα, πολλοί αιώνες απόσταση...

Γιάννης Μπαλάφας, Αυγή, 09/12/2021

Η δημοκρατία και ο δημόσιος έλεγχος έχουν υποχωρήσει μπροστά σε ένα αυταρχικό «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της κυβέρνησης

Το απόγευμα της Κυριακής θεωρητικά βρέθηκαν σε απόσταση ολίγων εκατοντάδων μέτρων. Στην πράξη η απόσταση μεταξύ τους είναι ορισμένοι αιώνες! Ο ένας, ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, διασωληνωμένος στον "Ευαγγελισμό" (ευχόμαστε ολόψυχα να τα καταφέρει). .

Σύνολο καταγραφών: 17

Αρχείο κειμένων

Κείμενα της εβδομάδας 49, (6-12), Δεκέμβριος 2021

Σύνολο καταγραφών: 17

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι