Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ

Δημοτικό Γυμναστήριο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου»

Δημοσιευμένο: 2023-02-01

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ


-Ο εφιάλτης τελειώνει, η Δικαιοσύνη θα ξαναγίνει κανόνας.
-Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα επιβάλει τον σχηματισμό ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης.
-Έχουμε σχέδιο, θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να το κάνουμε πράξη. Θέλουμε η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει να εκπροσωπεί όλες τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας κι όχι τους επαγγελματίες της εξουσίας.

Υπέρ της ανεξαρτησίας

Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2023-02-01

Από την έναρξη της διαδικασίας για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών έγινε φανερό ότι η κυβέρνηση και οι βουλευτές της πλειοψηφίας θα προσπαθήσουν να απονομιμοποιήσουν τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ. Η ανοίκεια επίθεση που δέχτηκε ο Χρήστος Ράμμος δημιουργεί συνθήκες θεσμικής κρίσης αφού μέσω αυτού πλήττονται εκ νέου οι ανεξάρτητες Αρχές.

Ασκήσεις ισορροπίας

Αλέκος Κρητικός, KReport, Δημοσιευμένο: 2023-02-01

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει σήμερα την ευρωπαϊκή απάντηση στο «Inflation Reduction Act -IRA», δηλαδή τον νόμο των ΗΠΑ που περιλαμβάνει μέτρα ύψους 369 δισ. δολ. για ενίσχυση των επενδύσεων που αφορούν το κλίμα και την πράσινη ενέργεια. Διάφορες απόψεις έχουν διατυπωθεί για το ποια θα ήταν η ενδεικνυόμενη – και εφικτή – απάντηση σε ένα νόμο που συνιστά απειλή αποβιομηχάνισης για την Ευρώπη. Η Επιτροπή καλείται σε ασκήσεις ισορροπίας.

Greek Mafia: Οι τρεις κύκλοι αίματος που αναδιάταξαν τον χώρο του εγκλήματος.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ KREPORT

KReport, Δημοσιευμένο: 2023-02-01

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων οι 17 απόστρατοι αστυνομικοί, οι οποίοι κατηγορούνταν για διασυνδέσεις με την «Greek Mafia». Η δίκη ξεκίνησε πέρυσι τον Ιούνιο και αφορούσε μόνο τα πλημμελήματα της υπόθεσης, της 18μηνης έρευνας δηλαδή, που έκανε η ΕΥΠ την περίοδο 2015 – 2017 για τη διαφθορά στην ΕΛΑΣ σχετικά με την διανομή των εισπράξεων από οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες. Επρόκειτο για μια εγκληματική οργάνωση με πολλά πλοκάμια και κέρδη που ξεπερνούσαν τα 3 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα, παρέχοντας προστασία σε 900 παράνομους χώρους στην Αθήνα. Σε αυτή, συμμετείχαν μεγάλα ονόματα της νύχτας, δικηγόροι, εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί και στην ακμή της έφτασε να εκβιάζει ακόμα και πολιτικά πρόσωπα.

×