Η ομολογία του ΔΝΤ
Νίκος Χριστοδουλάκης, Το Βήμα της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2016-08-07

Η παραδοχή των αλλεπάλληλων λαθών που έγιναν από το ΔΝΤ στην κατάστρωση και εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου 2010-2012 έγινε με μεγάλη καθυστέρηση, δεν παύει όμως να αποτελεί σπουδαία ευκαιρία αναπροσαρμογής της πολιτικής που με τόση εμμονή εφαρμόστηκε στην Ελλάδα οδηγώντας σε βαθιά ύφεση, εκρηκτική ανεργία και μαζική κατάρρευση των επενδύσεων. Οπως ήταν αναμενόμενο, η έκθεση του ΔΝΤ άνοιξε μεγάλη συζήτηση για το ποιος έχει την ευθύνη αποτυχίας: οι ξένοι παράγοντες, οι ελληνικές κυβερνήσεις, η εκάστοτε αντιπολίτευση ή μήπως η συμμετοχή μας στο ευρώ που πολλοί θα ήθελαν να ανατρέψουν;
Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της τρομοκρατίας
Ανδρέας Πανταζόπουλος, Το Βήμα της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2016-08-07
Μνημείο αναισχυντίας
νάσος Βαγενάς, Το Βήμα της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2016-08-07
Ποια Ελλάδα το 2021;
Π.Κ. Ιωακειμίδης, Το Βήμα της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2016-08-07
Οι τράπεζες και τα «κόκκινα» δάνεια
Κώστας Καλλίτσης, Η Καθημερινή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2016-08-07
Το πρόβλημα των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Η επίλυσή του μπορεί να αποτρέψει να κοκκινίσουν κι άλλα, πράσινα, δάνεια και να μειώσει το κόστος δανεισμού για τους συνεπείς. Να αποτελέσει ένα σκαλοπάτι (μαζί με τις συμφωνημένες αποκρατικοποιήσεις) για την προσέλκυση ξένων ιδιωτικών μακροπρόθεσμων κεφαλαίων. Να δώσει ζωή σε ένα αργούν παραγωγικό δυναμικό και να συμβάλλει στη μερική αναχαίτιση της ανεργίας. Έτσι ώστε, σε ορίζοντα λίγων ετών, να έχει αλλάξει η μεγάλη εικόνα του παραγωγικού ιστού της χώρας.
Ενιαίος φορέας μέσα σε έξη μήνες
Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Συνέντευξη στη Μαρ. Ζαφειριάδου, Real News, Δημοσιευμένο: 2016-08-07
Το εγχείρημα πρέπει να εμπνεύσει για να προσέλθουν οι προοδευτικοί πολίτες. Δεν συμφωνώ με συγκεκριμένα όρια, αλλά προφανώς εάν προσέλθουν 250.000 πολίτες το εγχείρημα θα έχει πετύχει, εάν προσέλθουν 50.000 θα έχει αποτύχει. Και στις δύο περιπτώσεις όμως ένα είναι το σίγουρο. Ότι το πολιτικό κενό στην χώρα μας για μία ισχυρή προοδευτική παράταξη σύντομα θα καλυφθεί. Το θέμα είναι πώς και από ποιόν θα καλυφθεί. Γι’ αυτό η δική μου πρόταση είναι ένας σύγχρονος ενιαίος σοσιαλδημοκρατικός φορέας που θα ενώσει τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, του μεταρρυθμιστικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς.
Ηθικό πλεονέκτημα στη διαπλοκή;
Μιχάλης Κυριακίδης, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2016-08-06
Οταν τελειώνει η πολιτική
Ηλίας Κανέλλης, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2016-08-06
Κολλημένοι στην καλοκαιρινή άμμο
Σεραφείμ Πολίτης, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2016-08-06
Και ο κυβερνητικός χορός των ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ καλά κρατεί…
Δημήτρης Χατζησωκράτης, Δημοσιευμένο: 2016-08-05

Την ώρα που στη χθεσινή ολομέλεια της Βουλής για άλλη μια φορά οι ΑΝΕΛ, το εθνικολαϊκιστικό κόμμα της δεξιάς, και κυβερνητικός εταίρος καταψήφιζε.
τη διάταξη για την κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα και ο ΣΥΡΙΖΑ κατάπινε για μια ακόμα φορά την… ιδιαιτερότητα του εταίρου του έτυχε να τελειώνω την ανάγνωση του 230σέλιδου άρτι εκδοθέντος βιβλίου του Ρούντι Ρινάλντι: «Άσχημη περίοδο διαλέξατε να διαφωνήσετε…»εκδ. Α/συνεχεια. Ιούνιος 2016. Καλοκαιριού ένεκεν και …πολιτικού μαζοχισμού μου!
Έ λοιπόν σε ολόκληρο τον «αυτοκριτικό αναστοχασμό» του για το τι συνέβη από το καλοκαίρι του 2014 ως σήμερα με την παρουσία και διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ για τη συγκρότηση δύο φορές κυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ!
ΔΗΜΑΡ: Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά με ένα εθνικολαϊκιστικό κόμματης δεξιάς. Να τους χαίρονται!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα και την στάση των κομμάτων
Δημοσιευμένο: 2016-08-03
Η διάταξη αυτή δεν θα ψηφιζόταν στην αρμόδια Επιτροπή και δεν θα πήγαινε καν για συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής χωρίς την ψήφισή της από την Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς λόγω της μη ψήφισης από τους ΑΝΕΛ δεν θα είχε την απαιτούμενη πλειοψηφία.
Πρόκειται όμως για μία αυτονόητη διάταξη για μία χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.