ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Σταμάτης Βακιρτζής, Έφη Βαμβακά, Άρης Τσουκνίδας, Δημοσιευμένο: 2010-11-06

κείμενο των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων με την ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ" Σταμάτη Βακιρτζή, Έφης Βαμβακά, Άρη Τσουκνίδα,

Στις 7 Νοέμβρη η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «ΜΑΖΙ για τη πόλη μας» με Υποψήφια Δήμαρχο τη Τίνα Καφατσάκη θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών του Ζωγράφου , για να κάνουμε τη πόλη μας βιώσιμη , οικεία και φιλική στους κατοίκους της.

Το καθεστώς της διαφθοράς, της σπατάλης, της πολιτιστικής υποβάθμισης της περιβαντολλογικής εξαχρείωσης και της ανυποληψίας που χαρακτήριζαν ως σήμερα την δημοτική Αρχή λειτουργούσε απροκάλυπτα ανταγωνιστικά στις προσπάθειες συλλογικοτήτων για την διάσωση του περιβάλλοντος (κτήμα Ζωγράφου) και των ελεύθερων χώρων.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση συναντηθήκαμε μέσα σε αγώνες και συμμετέχουμε στην παράταξη ενεργοί πολίτες από όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους με πρωταρχικό στόχο την ανατροπή των διαδικασιών που επιτρέπουν υπόγειες διαδρομές , πελατειακές σχέσεις και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.

Αυτή η συνάντηση αποτελεί καινοτομία για τα πολιτικά πράγματα της πόλης μας.

Με μεγάλη συγκίνηση και πολλή υπερηφάνεια σας δηλώνουμε ότι κάναμε ένα προεκλογικό αγώνα υψηλότατου ηθικού επιπέδου, στον οποίο προτάχθηκε ο συλλογικός στόχος του προσωπικού.

Στόχος μας είναι η δημιουργία θεσμών που θα επιτρέψουν τη ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και διαδικασιών που θα ενισχύσουν την κοινωνική αλληλεγγύη απέναντι στους ασθενέστερους και γενικότερα θα λειτουργήσουν σαν ανάχωμα στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Η συνειδητοποίηση της δημιουργικής συνύπαρξης των συλλογικοτήτων, των κινηματικών δράσεων και των πολιτικών απόψεων είναι ένα πείραμα που όλοι έχουμε ανάγκη να πετύχει.

Έχουμε ανάγκη να λειτουργήσει ένα νέο μοντέλο στην τοπική αυτοδιοίκηση, ένα μοντέλο όπου οι δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας έχουν τον πρωταρχικό ρόλο, όπου το κριτήριο για την διοίκηση του Δήμου είναι η αποτελεσματικότητα, η προστασία των ελεύθερων χώρων, η παροχή υπηρεσιών με υψηλές προδιαγραφές, η διαφάνεια και η συμμετοχή των πολιτών, η στήριξη της τοπικής αγοράς, των πολιτών και των κοινωνικών κατηγοριών που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Υποστηρίζουμε την ουσιαστική αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στον Δήμο Ζωγράφου προσπαθούμε να κάνουμε πράξη τα παραπάνω.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα διεφθαρμένο καθεστώς, με ένα Δήμαρχο –απολειφάδι άλλων εποχών. Σε αυτό τον αγώνα καλούμε σε συστράτευση όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας.

Για να δώσουμε χρώμα στη ζωή μας και περιεχόμενο στα όνειρά μας.

Για να ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της τοπικής κοινωνίας

Για να αφήσουμε μια νέα πολιτική παρακαταθήκη στους νέους μας

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι για το Δήμο Ζωγράφου με την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «ΜΑΖΙ για τη πόλη μας»

Σταμάτης Βακιρτζής,

Έφη Βαμβακά,

Άρης Τσουκνίδας

Θέματα επικαιρότητας: Περιφερειακή συγκρότηση-Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010

Άρθρα/ Πολιτική

×