23/09/2016
Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται πόσο αναγκαίος είναι ο διαχωρισμός των σχέσεων εκκλησίας και κράτους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Εμείς λέμε ένα ξεκάθαρο ΝΑΙ στην αναβάθμιση του μαθήματος από ομολογιακό μάθημα σε μάθημα γνώσης των θρησκειών! Στο ζήτημα αυτό δεν χωρούν «ναι μεν… αλλά».

Η αναγκαία αυτή αλλαγή πρέπει να προχωρήσει παρά τις κραυγές του κυβερνητικού εταίρου κ. Καμμένου.

Ταυτόχρονα όμως πρέπει να σταματήσει από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας η απαξίωση του ρόλου της Εκκλησίας και να προωθήσει τον απαραίτητο διάλογο που απαιτούν τα θέματα αυτά μακριά από την τεχνητή πόλωση.
 
Γιώργος Σιακαντάρης, Συνέντευξη στην Αγγ. Σπανού, Freesunday, 24/09/2016

Σήμερα στην κοινωνία και ως αντίδραση στον ισοπεδωτικό και ολιστικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται ρεύματα που θεωρούν ότι για την κρίση φταίνε οι «φτωχοί, οι αγράμματοι, οι ανίκανοι» και ότι μόνο οι «ικανοί και οι έχοντες δεξιότητες» αξίζουν. Μέχρι και τον Αριστοτέλη ντύνουν Μίλτον Φρίντμαν στο διαδίκτυο για να διαβαστεί νεοφιλελεύθερα η οικονομική πραγματικότητα. Αν είναι δυνατόν (δις)! Αντί να μελετούμε αυτά τα μηνύματα που αναδεικνύουν δυνατότητες για μια το λιγότερο εικοσαετή κυριαρχία του πραγματικού νεοφιλελευθερισμού, στην Κεντροαριστερά και στο Προοδευτικό Κέντρο ασχολούμαστε με την απαξίωση ο ένας του άλλου.

 
ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΤΕ;
Ρούλα Παλαιολογοπούλου, 23/09/2016

Όποιος παρακολουθεί καθημερινά τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και ιδιαίτερα την οικονομική κατάσταση που μέρα με τη μέρα χειροτερεύει, θα βγάλει το συμπέρασμα πως οι σημερινοί μας κυβερνήτες ακολουθούν τις ίδιες αν όχι χειρότερες μεθόδους από εκείνες των προηγουμένων. Αυτό μπορεί για ένα διάστημα να τους κρατήσει στις καρέκλες της εξουσίας, σίγουρα όμως θα βυθίσει το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού στη φτώχεια και την εξαθλίωση…

Ένας από τους κύριους στόχους των κυβερνώντων όπως φαίνεται, είναι να μειωθούν αριθμητικά όσο γίνεται περισσότερο οι ηλικιωμένοι πολίτες, οι συνταξιούχοι με άλλα λόγια, που όπως δείχνουν οι στατιστικές γινήκανε πολλοί!

 
Δημήτρης Χατζησωκράτης, 23/09/2016

Πρόκειται για σταθερή επιδίωξη της ευρύτερης αριστεράς και όχι μόνο. Στο ζήτημα αυτό ΔΕΝ χωρούν «ναι μεν… αλλά». Ούτε ότι «μου τη «σπάει» ο Φίλης με τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα, τα επιχειρήματά του, το είδος της πολεμικής του με την εκκλησία», ή ότι «διαφωνώ με σειρά επιλογών και πολιτικών, που εφαρμόζει ο Φίλης και πάει πίσω το χώρο της παιδείας», ή ότι «πρόκειται για τους συνήθεις.. αντιπερισπασμούς στη δύσκολη πολιτική συγκυρία…».κλπ κλπ Ούτε μπορεί να αλλάζει τη βασική μας θέση ακόμη και η σωστή επισήμανση ότι «η επιδιωκόμενη αλλαγή από τον Φίλη θα είναι στον αέρα όσο τα βιβλία παραμένουν τα ίδια και οι διδάσκοντες θα είναι οι ίδιοι θεολόγοι».

Οφείλουμε να είμαστε, χωρίς «Ναι μεν… Αλλά», ΑΠΕΝΑΝΤΙ στον Ιερώνυμο με το «απαράδεκτα και επικίνδυνα πράγματα» και την επέμβαση για ακύρωση που επιχειρ

 
Γιάννης Παπαθεοδώρου, dim/art, 19/09/2016

"’Αν κάποιος από τους προσωρινούς υπερθεματιστές δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει ή να δικαιολογήσει τα χρήματά του, θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο". Με αυτά τα λόγια, ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας προσπάθησε, την Κυριακή στην Κ. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, να πάρει τις αποστάσεις του από το διαφαινόμενο νέο σκάνδαλο, που διαπλέκει την Attica Bank με κάτι «βοσκοτόπια» στην Ιθάκη και τη ρύθμιση (ή μάλλον τον έλεγχο) του νέου τηλεοπτικού τοπίου. Είναι πλέον σίγουρο ότι στο επόμενο διάστημα θα δούμε να εκτυλίσσεται μπροστά μας ένα «τράπεζα-Gate» και ένα επικοινωνιακό Βατερλώ για το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ.

 
Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Συνέντευξη στηn Αγγ. Σπανού, Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, 18/09/2016

Από πέρσι το καλοκαίρι που εκλέχθηκα πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εργάζομαι συστηματικά και επίμονα για την ενότητα του προοδευτικού χώρου. Όχι στα λόγια, με έργα, όπως η δημιουργία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Όλο αυτό τον χρόνο παλέψαμε τόσο για την εμβάθυνση του εγχειρήματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης όσο και για την διεύρυνση. Στηρίξαμε και συμμετείχαμε ενεργά στην Επιτροπή Διαλόγου που συγκροτήθηκε από τις δυνάμεις του χώρου και παρουσίασε ένα κοινό προγραμματικό πόρισμα μετά από τρίμηνη δουλειά.

 
Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ
18/09/2016
Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε από την ΔΕΘ να κάνει ότι δεν έκανε ο ίδιος πριν δύο μόλις χρόνια ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης! Μας θύμισε την θητεία του και δήλωσε ότι θα επαναφέρει το σύστημα προαποφασισμένων ποσοστών αξιολόγησης (15% - 60% - 25%) αντί της αναγκαίας δίκαιης αξιολόγησης και κινητικότητας στο Δημόσιο. Η λύση όμως σήμερα θα έρθει από την κοινωνική συνοχή, την αρμονική συνύπαρξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και όχι την σύγκρουση που επιδιώκουν οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης, ο πρώτος εναντίον του ιδιωτικού και ο δεύτερος εναντίον του δημόσιου τομέα.
 
Γιώργος Χ. Σωτηρέλης, εφημεριδα ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 17/09/2016

Το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί μια έντονη νομικοπολιτική αντιπαράθεση για τη νέα τηλεοπτική μας πραγματικότητα, η οποία όμως, δυστυχώς, κινείται στη λογική του άσπρου - μαύρου.

Ολες οι πλευρές –κυβέρνηση, κόμματα και τηλεοπτικοί σταθμοί– επιδίδονται σε έναν ανελέητο πόλεμο εντυπώσεων, με έντονα προπαγανδιστικά χαρακτηριστικά, που πόρρω απέχει από μια ψύχραιμη, νηφάλια και θεσμικά πρόσφορη προσέγγιση.

Ο πυρήνας του όλου προβλήματος είναι η πλήρης αδυναμία του κομματικού μας συστήματος να κατανοήσει ότι η ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου είναι προεχόντως ζήτημα δημοκρατίας.

 
Η ομιλία του στη συγκέντρωση στο Βελλίδειο
12/09/2016

Στην Δημοκρατική Συμπαράταξη κοιτάμε μπροστά. Αποφασίσαμε ότι παραμένουμε ανοιχτοί στον διάλογο με όποιο φορέα, κίνηση, ή πρόσωπο του χώρου το επιθυμεί πραγματικά και αποδέχεται τις θεμελιώδεις αρχές και προϋποθέσεις για την ανασυγκρότηση του χώρου. Αν τώρα ορισμένοι δεν θέλουν να συμμετέχουν, είναι δικό τους θέμα. Σε κάθε περίπτωση όμως πολιτικό κενό δεν θα υπάρξει, γιατί οι πολίτες θέλουν να υπάρξει μία ενωμένη κεντροαριστερά που θα αποτελέσει τον ισχυρό εκπρόσωπο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στη χώρα μας απέναντι στον εκπρόσωπο του Λαϊκού Κόμματος, τη ΝΔ.

 
Γιώργος Γιαννουλόπουλος, εφημεριδα ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 11/09/2016
Οσο πιο μαχητικός γίνεται ο λόγος της πολιτικής αντιπαράθεσης τόσο ενισχύεται η τάση να θεωρούμε τα πράγματα πιο ξεκάθαρα και πιο απλά από ό,τι είναι. Αναμενόμενο, όταν σε πνίγει το δίκιο σου ή πιστεύεις ότι κάποιοι καταστρέφουν τη χώρα.

Ερχονται στιγμές όμως που η πραγματικότητα αρνείται να χωρέσει στο μανιχαϊκό σχήμα του άσπρου-μαύρου κι αρχίζει να σου βάζει δύσκολα. Αυτό συνέβη όταν η αρμόδια επίτροπος της Ε.Ε. επιδίκασε πρόστιμο 13 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Apple για φοροαποφυγή κατά συρροή.
 
Κώστας Καλλίτσης, Η Καθημερινή της Κυριακής, 11/09/2016

Περισσότερα από 13 τρισ. δολάρια έχουν τοποθετηθεί σε τίτλους με αρνητικά επιτόκια στις διεθνείς αγορές. Με άλλα λόγια, πολλοί διαχειριστές κεφαλαίων πληρώνουν τόκο για να δανείσουν κράτη. Ωστόσο, η πλημμυρίδα κεφαλαίων που περιφέρεται στην υδρόγειο αναζητώντας τοποθετήσεις δεν αγγίζει καν την Ελλάδα, παρότι οι αποδόσεις που προσφέρει είναι εξαιρετικά υψηλές. Αν ρωτήσετε κάποιο dealing room ελληνικής τράπεζας ή τους διαχειριστές του δημοσίου χρέους, θα σας πουν ότι οι ξένοι δεν αγγίζουν ούτε τα 3μηνα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου ούτε τα ομόλογά του – αν και οι υψηλές αποδόσεις τους συγκρίνονται με τις αποδόσεις που προσφέρουν Ουκρανία, Ν. Αφρική, Μογγολία.

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΘ
11/09/2016

Aκόμη και ο Πινόκιο θα ζήλευε, με τις σημερινές επιδόσεις του Πρωθυπουργού. Εκτός και εάν πραγματικά πιστεύει ότι μόνο το 10% των συνταξιούχων πλήττονται από το τσουνάμι των περικοπών στο ασφαλιστικό. Σε κάθε περίπτωση δεν αποτελεί τιμή για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα να κρύβονται πίσω από τη δικαιοσύνη (στην υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ) για να μην αποδώσουν πολιτικές ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους της μακροχρόνιας κρίσης ή η χρήση του κοινωνικού αυτοματισμού και ενός αδιανόητου κυνισμού για την ιδιωτική τηλεόραση ως μέσου διαφυγής από τις ευθύνες της κυβέρνησης για την επικείμενη απώλεια της εργασίας χιλιάδων εργαζόμενων.

 
Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Συνέντευξη στον Γιαν. Αντύπα, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 11/09/2016

Τ όνειρο της ισχυρής κεντροαριστεράς δεν θα χαθεί, γιατί η χώρα χρειάζεται έναν ισχυρό εκπρόσωπο της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών χωρίς αυταπάτες και λαϊκισμό με σταθερή ευρωπαϊκή κατεύθυνση. Στην πολιτική τα κενά καλύπτονται για αυτό θα συνεχίσω να εργάζομαι συστηματικά για μία ισχυρή ενιαία κεντροαριστερά. Στην Δημοκρατική Συμπαράταξη αποφασίσαμε ότι παραμένουμε ανοιχτοί στον διάλογο με όποιο φορέα, κίνηση, ή πρόσωπο του χώρου το επιθυμεί πραγματικά και αποδέχεται τις θεμελιώδεις αρχές και προϋποθέσεις για την ανασυγκρότηση του χώρου. Αν τώρα ορισμένοι δεν θέλουν να συμμετέχουν, είναι δικό τους θέμα.

 
Παραμένουμε ανοιχτοί στον διάλογο με όποιο φορέα, κίνηση, ή πρόσωπο του χώρου το επιθυμεί πραγματικά και αποδέχεται τις θεμελιώδεις αρχές και προϋποθέσεις για την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς
08/09/2016

Δυστυχώς οι προσπάθειές μας με το Ποτάμι αντιμετώπισαν κωλυσιεργία, διγλωσσία, ανοιχτή αμφισβήτηση, με συνεχείς παρεμβάσεις στα ΜΜΕ.
Και το κυριότερο στην ανοιχτή επιστολή τους, αλλοιώνουν το βασικό ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα και πρόσημο που πρέπει να έχει ο νέος ενιαίος φορέας.
Ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι πρέπει να είναι ιδεολογικά και πολιτικά οριοθετημένος από την συντηρητική πολιτική της ΝΔ και τον εθνολαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Να αποτελεί τον αυτόνομο ισχυρό πολιτικό πόλο, που θα πρωταγωνιστήσει στην Εθνική Συνεννόηση και την Εθνική Γραμμή που έχει ανάγκη η χώρα για να βγει από την κρίση και τα μνημόνια.
Ο νέος ενιαίος φορέας της κεντροαριστεράς εξ ορισμού δεν μπορεί να αποτελεί παράρτημα ή συμπλήρωμα ή προνομιακό σύμμαχο, ούτε της ΝΔ ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι βασική στρατηγική μας επιλογή, στην οποία θα επιμείνουμε.


 
Το κοινό προγραμματικό πλαίσιο της Επιτροπής Διαλόγου για τις Μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να αφεθεί στην άκρη.
Συνέντευξη στο Δ. Γιατζόγλου, ρ/φωνο Παραπολιτικά,fm 90.1, 07/09/2016

...Έστω και τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί, γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος, το έχει ανάγκη η χώρα. Ακόμα και σήμερα το κάλεσμά μου είναι για ενότητα, σε αυτόν τον ευρύτερο χώρο.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι το πολιτικό κενό θα καλυφθεί. Ισχυρός εκπρόσωπος της ομάδας σοσιαλιστών και δημοκρατών θα υπάρξει στη χώρα μας. Έχουμε έναν εκπρόσωπο του λαϊκού κόμματος, τη ΝΔ, αλλά δεν έχουμε αυτή τη στιγμή έναν ισχυρό εκπρόσωπο της ομάδας σοσιαλιστών και δημοκρατών, ο οποίος δεν θα έχει αυταπάτες, δεν θα λειτουργεί με λαϊκισμό, θα λειτουργεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σταθερά μέσα στον Ευρωπαϊκό χώρο και θα είναι ο χώρος που θα δώσει τις λύσεις προς προοδευτική κατεύθυνση.

Βλέπε δίπλα το πλήρες κείμενο της Επιτροπής Διαλόγου

 
Γιάννης Παπαθεοδώρου, dim/art, 05/09/2016

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός εγκαινίασε, κόβοντας ακόμα μια κορδέλα, τα 20 χιλιόμετρα της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών, υπό την υποχρεωτική παρουσία των τοπικών αρχών και την εθελοντική παρουσία λίγων ψηφοφόρων, που επιμένουν να χειροκροτούν την «Πρώτη Φορά» — άνευρα, αυτή τη φορά. Το έργο είχε προκηρυχθεί το 2007 και επρόκειτο να παραδοθεί το 2011, εάν δεν είχε μεσολαβήσει η κρίση, και βέβαια, το ανεκδιήγητο συριζαϊκό κίνημα του «Δεν Πληρώνω», που κόστισε πολύ σε χρόνο και σε χρήμα, κυρίως όμως στην αξιοπιστία του ελληνικού κράτους για την διεκπεραίωση των «μεγάλων έργων».

 
Γιώργος Σιακαντάρης, Το Βήμα της Κυριακής, 04/09/2016

Η «φούσκα της Μεταπολίτευσης», το «διεφθαρμένο και καταστροφικό» ΠαΣοΚ και ο «ολετήρας και λαϊκιστής» Ανδρέας Παπανδρέου είναι τρεις «παραδοχές» που μετά το 2010 διαμόρφωσαν το πολιτικό και ιδεολογικό περιβάλλον της χώρας. Η Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη διαπερνά εγκάρσια αυτές τις «παραδοχές».

Σαράντα δύο χρόνια μετά τη Διακήρυξη, είναι καιρός για πιο ψύχραιμες και αντικειμενικές προσεγγίσεις. Η 3η Σεπτέμβρη συνοψιζόταν στο τρίπτυχο «εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη». Το βαθύτερο νόημα της 3ης Σεπτέμβρη ήταν έκφραση της αγωνίας για εθνική, πολιτική και κοινωνική ενοποίηση.

 
Κώστας Καλλίτσης, Η Καθημερινή της Κυριακής, 04/09/2016

Το πρώτο έτος της ύφεσης ήταν το 2008. Το 2016 θα είναι το ένατο. Η χώρα μας βρίσκεται παγιδευμένη σε μια καταστροφική τροχιά που πυροδοτήθηκε από μια φαύλη διαχείριση αλλά έχει βαθιά δομικές αιτίες.

Μετά το σπάσιμο της φούσκας, που μετριέται με τη μείωση κατά 26% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και την καταστροφή ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας, η οικονομία μας κινείται στην περιοχή του μηδενός. Σέρνεται με την κοιλιά στο τούνελ της στασιμότητας. Οπως είναι, δεν έχει τα πνευμόνια να ανέβει. Στασιμότητα σημαίνει ανεργία. Αυτό είναι το πρόβλημα.

Αλλά το πολιτικό προσωπικό κινείται σε ένα δικό του, παράλληλο σύμπαν.

 
Σχόλιο του Γρ. Τύπου της ΔΗΜΑΡ
04/09/2016
H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την τακτική που ακολούθησε στην αδειοδότηση των καναλιών είδε το δέντρο αλλά έχασε το δάσος. Η ΔΗΜΑΡ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη σταθερά τονίζουμε ότι το επερχόμενο ΜΑΥΡΟ σε κανάλια θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες στον πλουραλισμό της ενημέρωσης και στην απασχόληση. Χιλιάδες εργαζόμενοι στην τηλεοπτική αγορά θα οδηγηθούν στην ανεργία σε ένα χώρο που ήδη έχει χτυπηθεί βάναυσα από την κρίση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδείξει ότι είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος της ΝΔ, η οποία προκάλεσε το ΜΑΥΡΟ στην ΕΡΤ.
 
Γιώργος Χ. Σωτηρέλης, εφημεριδα ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 03/09/2016

Οπως είναι γνωστό, η πρόσφατη εξαγγελία του πρωθυπουργού για συνταγματική αναθεώρηση περιλαμβάνει ειδικό κεφάλαιο για την «ενίσχυση των θεσμών άμεσης δημοκρατίας».

Οι συγκεκριμένες προτάσεις έχουν αρκετά θετικά στοιχεία, αλλά η όλη προσέγγιση του θέματος είναι προδήλως προβληματική τόσο ως προς τη χρησιμοποιούμενη ορολογία, η οποία οδηγεί αναπόφευκτα σε παρανοήσεις, όσο και ως προς την ουσία, η οποία αφήνει πολλά περιθώρια για πολιτικές και συνταγματικές στρεβλώσεις. Ειδικότερα:

 
ΟΧΙ σε εκλογές
Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Συνέντευξη στον Γ.Χρηστάκο, Το Καρφί, 03/09/2016

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν προχωρά σε μεταρρυθμίσεις, αλλά παράγει νέα αδιέξοδα. Εμείς κάνουμε εποικοδομητική, προγραμματική και όχι στείρα αντιπολίτευση, όμως δεν είναι δυνατόν κανείς να συμβάλλει στις αυταπάτες και στην αναποτελεσματικότητα που οδηγούν σε φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας. Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι οι διαρθρωτικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Λύση δεν είναι να πάμε τρίτη φορά σε εκλογές μέσα σε 20 μήνες, αλλά να δημιουργηθεί μία αποτελεσματική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Η χώρα δεν βρίσκεται σε κανονικές συνθήκες, δυστυχώς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ακόμη και σήμερα δεν το κατανοούν και πολιτεύονται με όρους παρελθόντος.

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Της ΔΗΜΑΡ για τις τηλεοπτικές άδειες
02/09/2016

Η κυβέρνηση αντί να λύσει ένα πρόβλημα δημιούργησε πολλά περισσότερα στην τηλεοπτική αγορά. Έπρεπε να μπει τάξη στο άναρχο τηλεοπτικό πεδίο, όμως η κυβέρνηση με τις κινήσεις της δεν διασφάλισε τον στόχο αυτό. Στην ψηφιακή εποχή δεν είναι δυνατόν το κράτος να καθορίζει συγκεκριμένο αριθμό αδειών και μάλιστα τεσσάρων. Το συνολικό ποσό που θα μπει στα ταμεία του κράτους δεν είναι δυνατόν να αποτελεί το μοναδικό κριτήριο επιτυχίας. Εξάλλου εάν οι άδειες ήταν περισσότερες, βάσει και των προσφορών, το ποσό που θα έμπαινε στα ταμεία του κράτους δεν θα ήταν υψηλότε

 
Γιάννης Παπαθεοδώρου, dim/art, 30/08/2016

Η κυβέρνηση ετοιμάζει τις βαλίτσες της για τη ΔΕΘ. Την τελευταία φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε κάποια πολιτική είδηση στη Θεσσαλονίκη ήταν πριν από δύο χρόνια, με την εξαγγελία ενός ανύπαρκτου, ανεδαφικού και κυρίως δημαγωγικού «παράλληλου προγράμματος», κοστολογημένου από τους περίφημους «οικονομολόγους του ΣΥΡΙΖΑ». Από τότε, βέβαια, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Αυτή τη φορά, ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη με τρεις διαφορετικές βαλίτσες: τη «μάχη απέναντι στη διαπλοκή», τη «δίκαιη ανάπτυξη» και τη διεκδίκηση των «γερμανικών αποζημιώσεων».

 
Ο ΕΝΦΙΑ είναι μία από τις μεγαλύτερες αυταπάτες ή και «απάτες» του ΣΥΡΙΖΑ.
29/08/2016

Όταν μιλούσαμε για αντικατάστασή του με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα με προοδευτικές κλίμακες που θα δίνει περίπου τα ίδια έσοδα, ο ΣΥΡΙΖΑ με τον γνωστό λαϊκισμό και τις παροχολογίες του μιλούσε για πλήρη κατάργησή του. Σήμερα, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ -ενός φόρου που γονατίζει για μια ακόμη φορά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς- αποδείχθηκε όνειρο θερινής νυκτός παρά τις μεγαλόσχημες εξαγγελίες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντί να μιλά συνεχώς για τις θετικές προθέσεις που είχε, καλό θα ήταν, πρώτον να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες για την πρωτοφανή εξαπάτηση που υπέστησαν και δεύτερον το συντομότερο δυνατό να σταματήσει τις «μπακαλίστικες» ταχυδακτυλουργίες όπου οι συντελεστές επιβάρυνσης μειώνονται, αλλά ο φόρος και τα συνολικά έσοδα αυξάνονται! Επιτέλους ας πουν, για αλλαγή, και μια φορά την αλήθεια!

 
Πέντε χρόνια πέρασαν από τον θάνατο του ηγέτη της ανανέωσης των αριστερών ιδεών
Ανδρέας Ε. Παπαδόπουλος, Τα Νέα, 29/08/2016

Ηταν Ιούλιος του 2010, μόλις λίγες μέρες μετά την ίδρυση της ΔΗΜΑΡ. Σε μια από αυτές τις συνηθισμένες νυχτερινές μαζώξεις, ο Λεωνίδας Κύρκος κάνει στον επιστήθιο φίλο του και γραμματέα τότε της ΔΗΜΑΡ Σπύρο Λυκούδη την εξής ερώτηση: «Σπύρο, είμαστε κατά του Μνημονίου. Αλήθεια, λέμε στον κόσμο όμως από πού θα βρούμε τα λεφτά που χρειαζόμαστε;». Σε αυτή την πολύ απλή ερώτηση ενδεχομένως να κρυβόταν και όλο το πρόβλημα της χώρας.

Ηταν η εποχή που τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλειοδοτούσαν σε αντιμνημονιακό λόγο. Ηταν η εποχή που με την εύκολη αντιμνημονιακή ρητορική χτίζονταν πολιτικές καριέρες - δείτε το μισό Υπουργικό Συμβούλιο.

 
Γιώργος Σιακαντάρης, Athens Voice, 28/08/2016

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεξιώθηκε τους Ολυμπιονίκες και μεταξύ πολλών άλλων βαθυστόχαστων απόψεων υποστήριξε πως «είμαστε υπερήφανοι γιατί, χάρη σε σας, η Γαλανόλευκη έχει φτάσει στα πέρατα της Οικουμένης. Και μάλιστα με τον πιο εμβληματικό τρόπο: Τον συμβολισμό του τι σημαίνει Ελλάδα, τι σημαίνει Νέα Γενιά της Ελλάδας, τι σημαίνει πραγματικό Ολυμπιακό Πνεύμα, τι σημαίνει Ελληνικό Πνεύμα».

Και ενώ διαβάζοντας τον λόγο του Προέδρου βρισκόμουν σε πελάγη εθνικής ανάτασης και αυτοεπιβέβαιωσης, τι με τσίμπησε και κοίταξα τον πίνακα των μεταλλίων;

 
Κώστας Καλλίτσης, Η Καθημερινή της Κυριακής, 28/08/2016

Αν ο πρωθυπουργός συμμερίζεται τις απόψεις υπουργών του ότι το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ είναι «μια πληγή την οποία θα πρέπει να διερευνήσουμε σε βάθος», ή τις υποψίες τους ότι διογκώθηκαν τα ελλείμματα τεχνητά «για να υπαχθεί η χώρα στο μνημόνιο», τότε το σωστό θα ήταν να δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο να διερευνήσει το θέμα και να του υποβάλει το πόρισμα. Δεν έπρεπε να περιμένει, καν, τις Βρυξέλλες. Θα έπρεπε να το είχε κάνει από την πρώτη στιγμή, με δική του πρωτοβουλία.
Ολα τα στοιχεία (εκείνα που παρουσίαζε η κυβέρνηση Καραμανλή, η πραγματική εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών, οι διαδικασίες και κριτήρια της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, τα μεγέθη που τελικά προέκυψαν με βάση αυτές…) αναπαύονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ούτε καταστράφηκαν ούτε κρύφτηκαν.

 
Σταμάτης Μαλέλης, 27/08/2016

Οι καθυστερήσεις για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς συνεχίζονται και μάλλον θα οδηγήσουν στην ματαίωση ενός πειράματος που ήταν απο την αρχή καταδικασμένο.

Οι λόγοι είναι αρκετοί. Θα αναφέρω μερικούς απο αυτούς.

Τα κοινωνικά κινήματα δεν δημιουργούνται με όρους συγκόλλησης σε επίπεδο κορυφής ούτε είναι αποτέλεσμα προσωπικών φιλοδοξιών που δημιουργούν πολιτικές στα μέτρα τους.

Μια απλή ανάγνωση των κινήσεων των επικεφαλής των κινήσεων καταδεικνύει ότι μάλλον προσπαθούν να αποφύγουν τα μονοπάτια του ρίσκου και να επιλέξουν αυτά του βολέματος.

 
Σκέψεις για το δημόσιο διάλογο της περιόδου
Στέργιος Καλπάκης, 26/08/2016

...Η πολιτική συζήτηση αυτής της περιόδου διεξάγεται σε έντονους τόνους. Αν και μπορούμε να πούμε ότι μέχρι το δημοψήφισμα η αντιπαράθεση αντανακλούσε δύο διαφορετικές στρατηγικές για την πορεία της χώρας, η γνωστή συνέχεια δε δικαιολογεί κατά την άποψή μου αυτή την ένταση, η οποία μάλλον εξυπηρετεί μικροκομματικά συμφέροντα παρά αντανακλά κάποια προγραμματική σύγκρουση μεταξύ εναλλακτικών προτάσεων. Η υπέρβαση όμως αυτού του σχήματος, δηλαδή η ανάπλαση του δημόσιου διάλογου, είναι βασική προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση.

 
Στον ΣΥΡΙΖΑ σε λίγο δεν θα αναγνωρίζουν τον εαυτό τους
26/08/2016

• Για την υπόθεση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ υπάρχει δικαστική διερεύνηση συνεπώς απαιτείται υπεύθυνη στάση. Σεβόμαστε την Δικαιοσύνη και την ανεξαρτησία της, πρέπει όμως και η ίδια να προστατεύει τον ρόλο της. Ο θεσμός πρέπει να προστατευθεί κυρίως από όσους τον υπηρετούν.

• Σε πολιτικό επίπεδο η διαχείριση του θέματος από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει την στρεβλή ανάγνωση των αιτιών της κρίσης και τους λόγους για τους οποίους αυτή όχι μόνο δεν θα ξεπεραστεί αλλά συνεχώς θα βαθαίνει.

 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

την Τετάρτη, 28-09-16, ώρα 7 μμ

στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ (Αγ. Κωνσταντίνου 40, 1Ος όροφος)

στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θωμά Ψύρρα

για τον ISIS και το Ισλαμικό Χαλιφάτο

με τίτλο «Η τύχη της ποίησης στο φανταστικό χαλιφάτο"

Η ποιητική δημιουργία στο ζοφερό κόσμο της Μέσης Ανατολής. Η βαρβαρότητα του ISIS και η αξιοποίηση της ποίησης για την προβολή των σκοταδιστικών ιδεών του. Ο Θωμάς Ψύρρας ανθολογεί Άραβες ποιητές που επιμένουν μέσα από την ποιητική τους δημιουργία να προωθούν τις ανθρωπιστικές ιδέες. Ο συγγραφέας στην εισαγωγή του αναλύει τους τρόπους με τους οποίους φανατικοί Ισλαμιστές προωθούν τις επιδιώξεις τους.

Συνομιλητές:

Βασίλης Μάστορης, φιλόλογος-μεταφραστής
Θωμάς Ψύρρας, φιλόλογος-πρ. Βουλευτής

Συντονίστρια:
Φωτεινή Αναστασίου, Δρ. Γλωσσολογίας

Το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Θα μας συνοδεύει τα 3 επόμενα χρόνια

Το Πλήρες κείμενο σε pdf

Σημεία Σύγκλισης

Η κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης που θα δημιουργηθεί με τη στήριξη των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) θα έχει πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως ορίζει το Σύνταγμα.Στόχος της είναι να αντιμετωπίσει την κρίση, να ανοίξει το δρόμο της Ανάπτυξης και να αναθεωρήσει όρους της Δανειακής Σύμβασης (Μνημονίου), χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ούτε την παραμονή της στο ευρώ. Και, ασφαλώς, χωρίς να αμφισβητήσει τους αυτονόητους στόχους μηδενισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος, ελέγχου του χρέους και εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.

Μαρία Κατσουνάκη
Η Καθημερινή, 24/09/2016
«Η υπόθεση της Εκκλησίας είναι υπόθεση ενός λαού και όχι βεβαίως ενός υπουργού», γράφει στην επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. «Μακαριώτατε», ανταπαντά ο υπουργός, «τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο επιστημονικού διαλόγου καθώς και ευρύτερου δημόσιου διαλόγου που πρέπει να γίνεται νηφάλια και ψύχραιμα και με στόχο να διδασκόμαστε όλοι από τα λάθη μας».
 
Γιάννης Μεϊμάρογλου
Μεταρρύθμιση, 22/09/2016
Αγαπητοί (πρώην) σύντροφοι,

Εσείς, που μαζί ξεκινήσαμε στα δύσκολα χρόνια από κάθε γωνιά της Αριστεράς για ν’ αλλάξουμε τον κόσμο, που υπερασπιστήκαμε τη δημοκρατία και την ελευθερία.

Εσείς, που μαζί επενδύσαμε αργότερα στον Συνασπισμό τη θέλησή μας να οικοδομήσουμε μια νέα Αριστερά, απαλλαγμένη από τα δόγματα και τις βεβαιότητες, μια Αριστερά ισχυρή και ικανή να μπολιάσει με τις αρχές και τις αξίες της την πολιτική ζωή και τη διακυβέρνηση της χώρας.
 
Μιχάλης Κυριακίδης
Μεταρρύθμιση, 22/09/2016
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ένας μετριοπαθής ιεράρχης κατά γενική ομολογία, εξεμάνη από τις επιχειρούμενες από το υπουργείο Παιδείας αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία. Αυτό που επιχειρείται είναι η αλλαγή της διδασκαλίας των θρησκευτικών από ομολογιακό σε μάθημα γνώσης των θρησκειών, όπου η Χριστιανική θρησκεία θα συνεχίζει να έχει σημαντική και πρωτεύουσα θέση.
 
Μιχάλης Μητσός
Τα Νέα, 22/09/2016
Πολλοί, του αρχηγού περιλαμβανομένου, ήξεραν από την αρχή ότι κορόιδευαν. Ηταν όμως ένας τρόπος να διεκδικήσουν την εξουσία, θεμιτός, αθέμιτος, δεν έχει σημασία, δεν υπήρξαν άλλωστε οι πρώτοι διδάξαντες. Αλλοι πίστευαν πραγματικά αυτά που υπόσχονταν, ότι θα άλλαζαν την Ελλάδα και την Ευρώπη, θα έσκιζαν τα Μνημόνια και θα διέγραφαν το χρέος, και έπαθαν πραγματικό σοκ όταν προσγειώθηκαν ανώμαλα.
 
Π. Κ. Ιωακειμίδης
Τα Νέα, 15/09/2016
Το επίθετο «κρίσιμος/κρίσιμη» έχει υπερκαταναλωθεί στην περιγραφή της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ). Σχεδόν πάντοτε στην εξηκονταετή ιστορία της, από το 1957, ήταν σε κάποια κρίσιμη κατάσταση. Και μέσα από την υπέρβαση της κρισιμότητας η Ευρώπη προχωρούσε μπροστά. Αυτή τη φορά, όμως, η κρίση δεν μοιάζει με τις προηγούμενες.
 
Σήφης Πολυμίλης
Το Βήμα της Κυριακής, 04/09/2016
Επιτέλους οι έλληνες πολίτες μπορούν πλέον να κοιμούνται ήσυχοι. Χάρις στις άοκνες προσπάθειες των κ.κ. Τσίπρα και Παππά, το τέρας της διαπλοκής εξοντώθηκε και μπορούμε να απολαύσουμε πλέρια ενημέρωση χωρίς παραμορφωτικούς φακούς, με την ευγενή χορηγία αγνών και αμόλυντων επιχειρηματιών που έσπευσαν να αποδεχθούν τα κελεύσματα του λαοπρόβλητου ηγέτη και των εκλεκτών συνεργατών του.
 
Μιχάλης Κυριακίδης
Μεταρρύθμιση, 03/09/2016
Μετά το πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά σόου της κυβέρνησης με τις εξευτελιστικές διαδικασίες, ξαναμοιράστηκε η πίτα, με την εισαγωγή δύο αμφιλεγόμενων προσώπων με «υπόγειες διαδρομές» με την κυβέρνηση, στο χώρο της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας. Τα τηλεοπτικά κανάλια περιορίζονται σε τέσσερα, περίπου 2.000 εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό βρίσκονται στον αέρα με ανοιχτή την πόρτα εξόδου στην ανεργία.
 
Νίκος Φελέκης
www.matrix24.gr, 03/09/2016
Συμπαθεί δε συμπαθεί κάποιος τον Τσίπρα δεν μπορεί να μην παραδεχθεί πως είναι και ο πρώτος μάγκας. Κατάφερε να εισπράξει από όσους ήθελαν να έχουν τηλεοπτική άδεια 240.000.000 ευρώ! Πολλά λεφτά κι από ανθρώπους που στην πλειοψηφία τους δεν είχαν συνηθίσει να δίνουν, αλλά να παίρνουν από το κράτος.
 
Γιώργος Λακόπουλος
www.anoixtoparathyro.gr, 03/09/2016
Κανούργιοι λογαριασμοί: μια τηλεοπτική άδεια που ξεκίνησε με αξία 3,5 εκατ. ευρώ έφτασε στα 76 εκατ. ,αλλά κάποιοι που έδωσαν εξήντα ένα εκατομμύρια έχασαν την άδεια από κάποιους που έδωσαν 44 και 52. Ωστόσο ότι και αν πει κανείς, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες συνιστά τομή στην ελληνική τηλεόραση και στον δημόσιο βίο. Οι <τέσσερις μερες του κόνδορα> στη λεωφόρο Συγγρού αλλάζουν πολλά .
 
Κωνσταντίνος Ζούλας
Η Καθημερινή, 03/09/2016
Γιατί έδωσαν τόσα χρήματα οι καναλάρχες και οι υποψήφιοι καναλάρχες; Αυτό είναι το μόνο ερώτημα που θα έπρεπε να μας απασχολεί από χθες. Διότι όποιος γνωρίζει έστω και στο ελάχιστο την τηλεοπτική αγορά αντιλαμβάνεται ότι τα ποσά που δόθηκαν για να αποκτηθούν οι τέσσερις άδειες απλούστατα δεν βγαίνουν. Δηλαδή δεν μπορούν να αποσβεσθούν όχι σε ένα ή δύο χρόνια, αλλά ούτε σε είκοσι ή τριάντα.
 
Πάνος Παπαδόπουλος
www.protagon.gr, 02/09/2016
Και όμως, στην Καλλιθέα βρέθηκαν άνθρωποι διατεθειμένοι να επενδύσουν, συνολικά, 400 εκατ. ευρώ στην ελληνική κεντρική τηλεοπτική αγορά. Αν ήθελαν μπορούσαν να αγοράσουν το λιμάνι του Πειραιά από τους Κινέζους. Ομως για ποιο λόγο ήθελαν να δώσουν τόσα λεφτά στην τηλεόραση;
 
Γιώργος Καρελιάς
www.protagon.gr, 02/09/2016

Οι τέσσερις πλειοδότες του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες είναι πλέον γνωστοί. Είναι οι μεγάλοι νικητές. Υπάρχει κι ένας μεγαλύτερος νικητής. Δεν πήρε μέρος στον διαγωνισμό (με την έννοια του τριήμερου εγκλεισμού στο κτίριο), αλλά ήταν ο εγκέφαλός του. Ως νικητής, λοιπόν, θα έπρεπε να κάνει μια απλή δήλωση: «Ο διαγωνισμός έγινε, το αποτέλεσμα το γνωρίζετε. Η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη που αυξήθηκαν τα δημόσια έσοδα»(«το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη»).

 
Γιάννης Παντελάκης
www.liberal.gr, 02/09/2016
Η κυβέρνηση, μπορεί να μην κατάφερε τον περιορισμό έστω, του φαινομένου της διαπλοκής με τους μιντιάρχες (άλλωστε δεν αποτελούσε ποτέ πραγματική φιλοδοξία της), αλλά πέτυχε κάτι που επιθυμούσε από την αρχή: Να ξαναμοιράσει την τράπουλα στον τηλεοπτικό χώρο και να προσδοκά βάσιμα πως από την νέα τάξη πραγμάτων θα βγει κερδισμένη.
 
Ανδρέας Γιουρμετάκης
www.onlarissa.gr, 02/09/2016

ΤΩΡΑ που «κάθισε η σκόνη» που «σήκωσε» η διαδικασία για την δημοπρασία των 4 τηλεοπτικών αδειών, καλό είναι να διατυπώσουμε ορισμένα ερωτήματα. Αφελή ίσως, πλην όμως ικανά να δημιουργήσουν (επιπλέον) προβληματισμό γύρω από το θέμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου και μετά:

 
Π. Κ. Ιωακειμίδης
Τα Νέα, 31/08/2016
Διαβάζω τις προτάσεις που διατύπωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση των Σοσιαλιστών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Παρίσι, 25 Αυγούστου) όπως δημοσιεύθηκαν στον Τύπο και διερωτώμαι: αυτό είναι το όραμα και η ευρωπαϊκή πολιτική της Ελλάδας, ιδιαίτερα μετά την κρίση του Brexit; Τα όσα πρότεινε ο Πρωθυπουργός δεν συγκροτούν ούτε όραμα ούτε σχέδιο ούτε συνολική ευρωπαϊκή πολιτική. Αποτελούν μια πτωχοπροδρομική προσέγγιση που λέει ουσιαστικά «δώστε μας περισσότερα χρήματα»!
 
Θανάσης Μαυρίδης
www.liberal.gr, 29/08/2016
Βρέθηκαν 700 Tριπολιτσιώτες, οι οποίοι (οι Τριπολιτσιώτες γενικώς) θεωρούνται -κατά τεκμήριο- ευφυείς άνθρωποι και υποδέχτηκαν ως σωτήρα τους τον Αρτέμη Σώρρα! Επτακόσιους νοματαίους δεν μαζεύει αυτή την στιγμή στην Τρίπολη ούτε ο Αλέξης ούτε ο Κυριάκος. Κυρίες και κύριοι, όπως πάει το πράγμα ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε τον κ. Σώρρα στην Βουλή των Ελλήνων.
 
Φίλιππος Σαχινίδης
Ημερησία, 29/08/2016

Η πρόσφατη ανακοίνωση της Ε.Ε. σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή ζητά από τις Ελληνικές Αρχές «να αντιμετωπίσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη εντύπωση ότι κατά την περίοδο 2010-2015 τα δημοσιονομικά στοιχεία που παρήχθησαν από την ΕΛΣΤΑΤ χειραγωγήθηκαν» καταρρίπτει εκκωφαντικά άλλον έναν αντιμνημονιακό μύθο που καλλιεργήθηκε με πρωτοβουλίες κομμάτων της Δεξιάς και της Αριστεράς.

 
Ηλίας Κανέλλης
Τα Νέα, 26/08/2016
Τι ζητά ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση των Σοσιαλιστών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στο Παρίσι; Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;

Ολα είχαν αρχίσει ανάποδα. Για τον σημερινό Πρωθυπουργό και τη ριζοσπαστική μπρουταλιτέ που περιέφερε για χρόνια ως ιδεολογία, η Ευρώπη που τον ενδιέφερε ήταν «των λαών» - η άλλη, η υπαρκτή, ήταν κακή, νεοφιλελεύθερη, παραδομένη στις ηδονές των αγορών
 
Μιχάλης Τσιντσίνης
Τα Νέα, 26/08/2016
Αν ήταν κανείς σχολαστικός θα έλεγε ότι δεν ήταν θέμα της αρμοδιότητάς του. Η επιστολή των επιτρόπων για την ΕΛΣΤΑΤ απευθυνόταν στον υπουργό Οικονομικών - όχι στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Απευθυνόταν στον υπουργό Οικονομικών επειδή το θέμα που απασχολεί την Κομισιόν, όπως δηλώνεται ρητά, δεν είναι η ποινική τύχη του Ανδρέα Γεωργίου.
 
Γιάννης Μαγκριώτης
25/08/2016
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΙΡΟ ολοκληρώθηκαν με πολύ χορό, πολλά χρώματα και ένα μήνυμα για το περιβάλλον που καταστρέφεται, που είχε και αρκετή αυτοκριτική.

Η Βραζιλία, όπως κάθε διοργανώτρια χώρα, προσδοκούσε λάμψη, οικονομικά, πολιτικά και γεωπολιτικά οφέλη.
 
Γιώργος Λακόπουλος
www.anoixtoparathyro.gr, 25/08/2016
Είναι κοινό μυστικό στις Βρυξέλλες, εκτός από την συνέπεια στην εφαρμογή του Μνημονίου και των συμφωνημένων στο προσφυγικό, ένας ακόμη λόγος της υποστήριξης που παρέχουν οι Ευρωπαίοι προς τον Αλέξη Τσίπρα είναι ότι τον θεωρούν κατάλληλο να αντιμετωπίσει τη διαπλοκή, και τη διαφθορά που τη συνοδεύει, αποκαθιστώντας τη διαφάνεια στη διαχείριση του κοινοτικού και κρατικού χρήματος.
 
Κύριο Άρθρο
Τα Νέα, 25/08/2016
Οι Ευρωπαίοι δεν είναι θεσμικώς αγράμματοι. Ούτε οικονομικώς ανίδεοι. Και, εν πάση περιπτώσει, δεν είναι χθεσινοί. Δεν ψέγουν τη Δικαιοσύνη, αλλά εκείνους που την υποκινούν να βγει έξω από τα όρια της δικαιοδοσίας της. Δηλαδή τους κυβερνώντες που - καθώς είναι απόλυτα εξαρτημένοι από τις Βρυξέλλες και το ξέρουν - υπεχώρησαν χθες κακήν κακώς ενόψει της ταπείνωσης που θα υποστούν στο Eurogroup όπου θα τεθεί το θέμα.
 
ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ
Design, Developed & Powered by 2easy Web Applications
Επισκέπτες | Σήμερα: 2284 | Σύνολο από 20/02/2004: 16,420,552 | Μοναδικά IP: 502,452