Αρχείο κειμένων: Κείμενα τις 3 Ιανουαρίου 2022 - Σελίδα: 1

«Παράθυρο» για την πυρηνική ενέργεια

Θοδωρής Κούβακας, KReport, 03/01/2022

Ήταν δεδομένο ότι η ένταξη της πυρηνικής ενέργειας και του φυσικού αερίου στο προσχέδιο του (μη δεσμευτικού) καταλόγου “πράσινων” επενδύσεων που προτείνει η Κομισιόν θα προκαλούσε ακαριαία έντονες αντιδράσεις. Πρώτοι απ’ όλους οι Γερμανοί Πράσινοι το χαρακτήρισαν “απαράδεκτο”, ακολούθησαν οι Αυστριακοί ομόλογοί τους και πλήθος ευρωβουλευτών, εδώ. Αντιθέτως, εξαιρετικά θετική ήταν η υποδοχή του προσχεδίου από τη Γαλλία, που ήδη καλύπτει το 70% των αναγκών της από πυρηνικούς αντιδραστήρες και σχεδιάζει να κατασκευάσει περισσότερους στο άμεσο μέλλον.

Πράσινη αψιμαχία

Γιώργος Καπόπουλος, KReport, 03/01/2022

Η κατάταξη ως πρασίνων επιλογών της Πυρηνικής Ενέργειας και του Σχιστολιθικού Φυσικού Αερίου από την Κομισιόν προκάλεσε την αναμενόμενη και προεξοφλημένη αντίδραση του Βερολίνου με τους Πράσινους Υπουργούς της κυβέρνησης Σολτς να πρωτοστατούν.

Το δίλημμα και η ˮεπικίνδυνηˮ απόφαση…

Γιώργος Καρελιάς, www.News247.gr, 03/01/2022

Το πρώτο πολιτικό ερώτημα που τίθεται για το νέο έτος είναι : θα γίνουν και πότε εκλογές; Η απάντηση φέρνει αυτομάτως διλήμματα, πρωτίστως για τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και, δευτερευόντως, για το νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ. Μπορεί κανείς να πει ότι οι δύο πρώτοι, αν γίνουν εκλογές, θα παίξουν τα ρέστα τους το 2022. Ο τρίτος θα έχει μικρότερη πίεση και δεύτερη ευκαιρία. Σήμερα θα ασχοληθούμε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι