Με τον ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ για τη ΠΑΤΡΑ

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στηρίζει την παράταξη «Τώρα για την Πάτρα».

01/09/2010

Ο  ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ, υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων έκανε την ακόλουθη δήλωση για τη στήριξη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ:

“ Αποτελεί πάγια θέση μας η ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τα κόμματα και η δημιουργία δημοτικών κινήσεων πλαισιωμένων από υγιείς δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας, χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς και εξαρτήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, και πάλι προ μηνών, είχαμε καλέσει τα κόμματα να σεβαστούν τις διεργασίες και τις επιλογές της τοπικής κοινωνίας οι οποίες εκφράζονται μέσα από αυτοδιοικητικές κινήσεις πολιτών.

Σήμερα το πρωί η Δημοκρατική Αριστερά με επισκέφθηκε και μου ανακοίνωσε την απόφαση της να στηρίξει την παράταξη «Τώρα για την Πάτρα». Είναι μια απόφαση καλοδεχούμενη καθώς δεν είναι προϊόν συναλλαγών, διαπραγματεύσεων ή παρασκηνιακών διαδικασιών. Η Δημοκρατική Αριστερά κάνει την επιλογή να στηρίξει μια αυτοδιοικητική κίνηση πολιτών, όπως είναι η δική μας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Είναι μια υπεύθυνη και σύγχρονη πολιτική στάση, η οποία θα έλεγα ότι είναι καλό να λειτουργήσει ως παράδειγμα και για τους υπόλοιπους πολιτικούς σχηματισμούς.

Ευχαριστώ τον Φώτη Κουβέλη, τον Νίκο Τσούκαλη και τα υπόλοιπα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς για την επιλογή τους αυτή.

Στην παράταξη «Τώρα για την Πάτρα», χωράνε όλοι όσοι πιστεύουν σε μια ακηδεμόνευτη αυτοδιοίκηση, όλοι όσοι πιστεύουν στη δύναμη και το ρόλο των κοινωνικών κινημάτων. Γι αυτό καλώ για ακόμα μία φορά τους Πατρινούς πολίτες, διατηρώντας τις προσωπικές κομματικές τους προτιμήσεις και επιλογές, να έρθουν μαζί μας φέρνοντας στη δημοτική μας κίνηση την φρεσκάδα των ιδεών τους για μια Πάτρα καλύτερη. Η Νέα Πάτρα που εκτείνεται από τη Ροδινή, έως τα Βραχνέικα και την Καλλιθέα, μας έχει ανάγκη όλους.

Γιάννης Δημαράς

Τώρα, για την Πάτρα!”.

Θέμα

Περιφερειακή συγκρότηση-Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010

Σύνολο καταγραφών: 186

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι