Θέμα: Βία - Σελίδα: 1

Η Επανάσταση θα γίνει Τσικνοπέμπτη

Κώστας Γιαννακίδης, www.protagon.gr, 27/10/2017

Αυτά τα παιδιά που λένε ότι θα σπάνε κρεοπωλεία, πρέπει να μας ξεκαθαρίσουν μερικά πράγματα: τι θα γίνει με τα ιχθυοπωλεία; Και πώς αντιμετωπίζουμε τις φιλοζωικές εταιρείες που συντηρούνται με χρήματα των αστών; Τι προβλέπεται αν είσαι καπιταλιστής και vegan;

Δεν θα επιτρέψουμε «τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος ζούγκλας».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

26/10/2017

Οι ασύμμετρες καθημερινές εκδηλώσεις βίας έχουν πάρει πλέον μορφή χιονοστιβάδας. Από τις επιθέσεις κατά πολιτικών γραφείων, υπηρεσιών Υπουργείων, της Ισπανικής πρεσβείας αλλά και της ίδιας της Βουλής των Ελλήνων περάσαμε τώρα σε καταδρομικές επιθέσεις σε νοσοκομεία και κρεοπωλεία. Αλήθεια τι λένε τώρα όσοι κυβερνητικοί αλλά και θεσμικοί παράγοντες της Βουλής είχαν πρωτοστατήσει στην απελευθέρωση των συλληφθέντων όταν είχαν εισβάλει στη Βουλή; Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι οι ενέργειες του Ρουβίκωνα είναι ακτιβιστικές δίνοντας κάλυψη σε παράνομες ενέργειες που πλήττουν την ίδια την Δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Λαϊκό ορατόριο

Γιάννης Παπαθεοδώρου, 01/08/2016

Τα λεγόμενα «θεσμικά αντίβαρα» της οικονομικής κρίσης, έτσι όπως εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό στην πρόσφατη φιέστα για τη συνταγματική αναθεώρηση, διεκδικούν, υποτίθεται, την αναβάθμιση της άμεσης δημοκρατίας : απλή αναλογική, δημοψηφίσματα, εκλογή του ΠΤΔ από τη βάση, δημόσιες συνελεύσεις και συνεχείς λαϊκές διαβουλεύσεις για το «νέο σύνταγμα», τη «νέα μεταπολίτευση» και τη «νέα Ελλάδα». Τυπικά, οι προτάσεις αυτές προέρχονται μέσα από το διανοητικό οπλοστάσιο μιας αριστεράς που παραδοσιακά θεωρούσε τον —κάπως ακαθόριστο— «λαό» ως το κατεξοχήν πολιτικό υποκείμενο της δράσης της∙ άλλοτε για την κοινωνική επανάσταση, άλλοτε για το «αντιστασιακό έθνος», άλλοτε για την αντιμνημονιακή αγανάκτηση.

Οι «μαχητές των Εξαρχείων»

Μαρία Κατσουνάκη, Η Καθημερινή, 30/07/2016

Από τη μια, «οι αντιεξουσιαστές κλιμακώνουν τη δράση τους» ως απάντηση στις εφόδους της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση κατειλημμένων κτιρίων στη Θεσσαλονίκη. Από την άλλη, «τρομοκράτες στέλνουν δέμα-βόμβα» σε δικαστικό που συμμετέχει στη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του πλοίου με το φορτίο ηρωίνης «Noor One».

Παλιά μας τέχνη φίμωτρο

Το παιχνίδι της λογοκρισίας καλά κρατεί, από την αρχαία Αθήνα μέχρι σήμερα, εδώ και διεθνώς. Η γνώμη μας πρέπει να είναι σταθερά αρνητική

Κώστας Γεωργουσόπουλος, Τα Νέα, 13/02/2016

...Οταν η Μίλητος αλώθηκε ο ποιητής Φρύνιχος ζήτησε Χορό και δίδαξε την τραγωδία «Μιλήτου άλωσις». Οι Αθηναίοι που γέμισαν το αμφιθέατρο κάτω από την Ακρόπολη νιώθοντας τύψεις για την εγκατάλειψη της μεγάλης μικρασιατικής πόλης, έβαλαν τα κλάματα («το θέατρον έπεσεν με δάκρυα»). Και τότε, χάνοντας την ψυχραιμία του ο επώνυμος Αρχων απαγόρευσε τη συνέχιση των παραστάσεων. Ηταν η πρώτη λογοκρισία στον κόσμο..

Κλείνοντας το μάτι στη βία

Μιχάλης Μητσός, Τα Νέα, 06/02/2016

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας, εξωφρενική μεν για τα ελληνικά δεδομένα αλλά πάντα θεμιτή. Ας υποθέσουμε ότι την ώρα που ο δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84 Δημήτρης Πέρρος δεχόταν προχθές δολοφονική επίθεση κοντά στην Ομόνοια, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν 70 μέτρα μακριά δεν αδιαφορούσαν επιδεικτικά, αλλά επενέβαιναν.

Ας κάνουμε λοιπόν κάτι αριστερό

Η χθεσινή επίθεση στον Πάσχο Μανδραβέλη και τα δημοκρατικά ελλείμματα

Ανδρέας Ε. Παπαδόπουλος, Τα Νέα, 21/03/2014

Ο Πάσχος Μανδραβέλης είναι από τους παρεμβατικότερους αρθρογράφους που έχει η χώρα. Καταρτισμένος, με σταθερή και γενναία άποψη που δεν τη στρογγυλεύει, παρ’ όλα αυτά συγκαταλέγεται στους δημοσιογράφους που έχουν δεχτεί τις περισσότερες επιθέσεις, όχι μόνο λεκτικές, ενώ το Διαδίκτυο βρίθει προσβλητικών αναφορών εναντίον του. Χθες, λέει, όταν μίλαγε σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας τού έσπασαν το αυτοκίνητο έξαλλοι που δρουν στο όνομα της Αριστεράς. Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα σε αυτούς τους ανθρώπους ότι ντροπιάζουν την Αριστερά.

Όχι στους λαθρεπιβάτες του κοινοβουλευτισμού

Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Συνέντευξη στον Φ. Καλαντζή, Επενδυτής, 28/09/2013

Εμπιστευόμαστε την Ελληνική Δικαιοσύνη σε μία πολύ λεπτή και δύσκολη διαδικασία που έχει αναλάβει. Θεωρώ ότι η αξιοποίηση του ποινικού και εν γένει του νομικού οπλοστασίου στην κατεύθυνση της στοιχειοθέτησης των ποινικών ευθυνών μελών της χρυσής Αυγής, για πολλές έκνομες ενέργειες το τελευταίο διάστημα, καθώς και η στοιχειοθέτηση της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, αποτελούν μείζονες και ορθές πρωτοβουλίες της Δικαιοσύνης.

Τα άρθρα του Τάκη Φωτόπουλου και του Γιώργου Δελαστίκ που αθωώνουν το ναζιστικό μόρφωμα

Δύο απροσδόκητοι συνήγοροι της Χρυσής Αυγής

Δημήτρης Ψαρράς, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 27/09/2013

Την ώρα που το σύνολο σχεδόν των μέσων ενημέρωσης αποκαλύπτει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, διατυπώνεται μια ισχυρή ένσταση και μάλιστα από τα «αριστερά». Δύο γνωστοί αρθρογράφοι, στρατευμένοι στη δική του ο καθένας εκδοχή της Αριστεράς, προσφέρουν την ανάλυσή τους ως σωσίβιο στη ναζιστική οργάνωση, εν ονόματι της βαθιάς, υποτίθεται, αντίθεσής τους στο «σύστημα».

Τεχνάσματα απελπισίας

Σταύρος Τσακυράκης, Τα Νέα, 27/09/2013

Μερικοί πιστεύουν ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί να προκαλέσει πανελλαδική εκλογική αναμέτρηση με την παραίτηση του βουλευτή Επικρατείας και την άρνηση όλων όσοι μετείχαν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας να τον αναπληρώσουν.

Ο «ένας στους δέκα» και οι υπόλοιποι εννιά

Παντελής Μπουκάλας, Η Καθημερινή της Κυριακής, 22/09/2013

Θυμώνουμε. Πικραινόμαστε. Ντρεπόμαστε. Και φοβόμαστε. Χωρίς να το κρύβουμε πια. Κοκαλώσαμε μετά το καρτέρι των χρυσαυγιτών στο Πέραμα, εναντίον μελών του ΚΚΕ, και τη δολοφονία του αριστερού, αντιφασίστα μουσικού της χιπ χοπ Παύλου Φύσσα, που έπεσε μαχαιρωμένος στην καρδιά από δεδηλωμένο οπαδό της νεοναζιστικής αγέλης, σε άλλο καρτέρι στο Κερατσίνι.

Nα συγκροτηθεί μέτωπο απέναντι στους δολοφόνους νεοναζιστές

Φώτης Κουβέλης, Συνέντευξη στη Φ. Γιωτάκη, Έθνος της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 22/09/2013

Ο νεκρός αντιφασίστας Παύλος Φύσσας στο Κερατσίνι και η δολοφονική επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ στα Πέραμα μεγαλώνουν επικίνδυνα τον κύκλο αίματος στη χώρα και απειλούν τη Δημοκρατία και την ομαλότητα. Η Δημοκρατία πρέπει να αμυνθεί. Ολα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου πρέπει να συμφωνήσουν στη συγκρότηση ενός μετώπου υπεράσπισης της ομαλότητας και της Δημοκρατίας, απέναντι στους δολοφόνους νεοναζιστές. Καμία πολιτική διαφορά και αντίθεση δεν πρέπει να εμποδίσει την ενότητα απέναντι στο «απόλυτο κακό». Η εφαρμογή των νόμων, η ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου, που ματαίωσαν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας και η εξάρθρωση των παρακρατικών μηχανισμών της Χρυσής Αυγής πρέπει άμεσα να υπάρξουν. Η απομόνωσή της σε καθημερινό επίπεδο, πολιτικά και κοινωνικά, είναι δημοκρατική υποχρέωση.

Σύνολο καταγραφών: 60

Θέμα

Βία

Σύνολο καταγραφών: 60

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι