Ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ για το ζήτημα του καθορισμού του κατώτατου μισθού

08/10/2012

Η ανακοίνωση του Υπουργού Εργασίας για «το χρονοδιάγραμμα θεσμοθέτησης και εφαρμογής νέου μηχανισμού για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού» είναι τουλάχιστον ατυχής.

Πέραν από τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από το Μνημόνιο, η κυβέρνηση εθνικής ευθύνης έχει από τη συγκρότησή της δεσμευτεί να διεκδικήσει , μέσα από την Αναθεώρηση της Δανειακής Σύμβασης, ότι: « Η συλλογική αυτονομία και η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας επανέρχεται στο επίπεδο που προσδιορίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, σύμφωνα με το οποίο το ύψος του μισθού στον ιδιωτικό τομέα συμφωνείται μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Αυτό περιλαμβάνει και την ρύθμιση του κατώτατου μισθού που προβλέπεται στη ρύθμιση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας»

Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι το ύψος του μισθού στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να συμφωνείται μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, με πρώτη και κύρια τη ρύθμιση του κατώτατου μισθού. Όπου το κράτος συμβάλει μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως σε ζητήματα που αφορούν σχετιζόμενα επιδόματα, τότε πρέπει να έχει τον ιδιαίτερο ρόλο του.

Θέμα

Κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης

Σύνολο καταγραφών: 160

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι