Καταδικάζουμε απερίφραστα τα φαινόμενα βίας

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

28/05/2008

Η κυβέρνηση και το ΥΠΕΠΘ στέλνοντας διαταγές προς εκτέλεση στα ΑΕΙ κατάφερε να οδηγήσει τα πανεπιστήμια σε μια πολύ βαθιά κρίση.

Μετά τα γεγονότα σε αμφιθέατρο της Νομικής όπου πριν μερικές μέρες αντιδημοκρατικές μειοψηφίες νεαρών ατόμων προσπάθησαν να διαλύσουν δια της βίας επιστημονική εκδήλωση και άσκησαν βία και επί της διοργανώτριας συναδέλφου κ. Γαβουνέλη φαίνεται ότι τα φαινόμενα βίας έχουν εγκατασταθεί για τα καλά στα ΑΕΙ και απειλούν την καθημερινή λειτουργία τους. Σήμερα τα γεγονότα οξύνθηκαν περαιτέρω με αφορμή τις πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά αλλά ξεπέρασαν κάθε δημοκρατικό όριο με την επίθεση στη σύγκλητο του ΑΠΘ και στον Πρύτανη του Ιδρύματος.

Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτά τα φαινόμενα βίας στα οποία έχουμε επανειλημμένως αναφερθεί και ζητάμε την εγρήγορση της ακαδημαϊκής κοινότητας για την υπεράσπιση στην πράξη του δημόσιου πανεπιστημίου μέσα από την προάσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών και της ελευθερίας της γνώμης.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να συμμαζέψει τον προκλητικό υπουργό Παιδείας ο οποίος με εμπρηστικές δηλώσεις και εκβιαστικές ενέργειες δυναμιτίζει το κλίμα.

Ζητάμε από τα πολιτικά κόμματα να πάρουν σαφή θέση απέναντι στα φαινόμενα βίας και να μην τα συγκαλύπτουν για οποιοδήποτε λόγο.

Ζητάμε από την πλειοψηφία της ΠΟΣΔΕΠ να σταματήσει να υποστηρίζει αυτές τις μειοψηφίες, να αναλάβει τις βαριές ευθύνες της και να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο της Διοικούσας Επιτροπής με μοναδικό θέμα τα φαινόμενα βίας μέσα στο πανεπιστήμιο.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι