Η πολιτισμένη μοναξιά του δημάρχου

Δημήτρης Ρηγόπουλος, Lifo, Δημοσιευμένο: 2013-06-19

Bρίσκομαι στην είσοδο του Ηρωδείου και με την άκρη του ματιού μου «πιάνω» τη σιλουέτα του δημάρχου Γιώργου Καμίνη / είναι μόνος του και βιαστικός, χωρίς συνοδεία και άνδρες ασφαλείας / διακρίνω μια ελαφριά αγοραφοβία / δεν κοντοστέκεται για να τον δουν και να τον χαιρετήσουν, το βήμα του είναι σταθερά γρήγορο /

Ο "πόλεμος" της Βουλής για την απόφαση του ΣτΕ

Γράφουν:

Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2013-06-19

Στην έρευνα της εφημερίδας "Τα Νέα" απαντούν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς: 

- Νίκος Τσούκαλης (βουλευτής Αχαίας): Αναδιοργάνωση της ΕΡΤ εν λειτουργία

- Μαρία Γιαννακάκη (βουλευτής Β’ Πειραιά): Ζήτημα πολιτικό, όχι δικαστικό

- Γρηγόρης Ψαριανός (βουλευτής Β’ Αθήνας): Μοιάζει με χρησμό της Πυθίας

 

Σοφή και ως προς τη σαφήνειά της και ως προς τις σοφά αφημένες ασάφειές της η απόφαση του ΣτΕ

Συνέντευξη στο ΑΠΕ

Γιάννης Δρόσος, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Δημοσιευμένο: 2013-06-19

«Σοφή και ως προς τη σαφήνειά της και ως προς τις σοφά αφημένες ασάφειές της» χαρακτηρίζει την προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννης Δρόσος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.«Θα ήθελα να επαινέσω την απόφαση του ΣτΕ. Είναι μία απόφαση σοφή και ως προς τη σαφήνειά της και ως προς τις σοφά αφημένες ασάφειές της, οι οποίες δεν είναι ελάττωμα της απόφασης, αλλά ελάττωμα της απόφασης την οποία αναστέλλει» τονίζει ο καθηγητής Ι. Δρόσος.

Περισσότερη Ευρώπη για το κοινό καλό

Σωτήρης Ντάλης, ΤΟ ΒΗΜΑ, Δημοσιευμένο: 2013-06-19

Η πρόσφατη ομιλία στην Αθήνα του Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν Κλωντ Γιούνκερ αποτέλεσε μια καλή αφορμή να ξανασυζητήσουμε πολιτικά για το μέλλον της Ευρώπης. Με εύστοχο τρόπο επεσήμανε στο ακροατήριο του το πόσο μικρή τελικά είναι η Ευρώπη. Το μέγεθος της Ευρώπης υπαγορεύει και την κατά Γιούνκερ μια και μόνη οδό που έχει για να πρωταγωνιστήσει στον σύγχρονο κόσμο: «Μεγαλύτερη ευρωπαϊκή συνοχή και λιγότερος λαϊκισμός».

Βουβή δημοκρατία

Γιάννης Παπαθεοδώρου, http://dimartblog.com/, Δημοσιευμένο: 2013-06-19

Δυστυχώς ή ευτυχώς —ευτυχώς, λέμε πολλοί— η δημοκρατία είναι μια «συνήθεια» ριζωμένη στην καθημερινότητα. Από τον παλιό «γαλατά που χτυπάει την πόρτα τα ξημερώματα» ως τη βραδινή «καληνύχτα» των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, η δημοκρατία λειτουργεί κυρίως μέσα από σύμβολα που επιβεβαιώνουν καθημερινά τη συνέχεια ενός πολιτεύματος που κερδήθηκε με σκληρούς αγώνες. Η πρόσφατη «κρίση της ΕΡΤ» επιβεβαίωσε με τον πιο εύγλωττο τρόπο αυτή την πολιτισμική συνθήκη. Οι πολίτες προσέλαβαν το «μαύρο σήμα» ως πρόβλημα δημοκρατίας και πολιτισμού και όχι ως δυναμική αντιμετώπιση εξυγίανσης ενός θεσμού με πολλά συσσωρευμένα προβλήματα κακοδιοίκησης, σκανδάλων και πελατειακών σχέσεων.
×
×